Jump to content
  • 0

Nie ma dostępnych przewoźników.

john54

Question

Witam,

próbuję złożyć zamówienie w sklepie mam ustawionych przewoźników al jak dochodzę do 4 punktu zamówienia wyskakuje mi "Nie ma dostępnych przewoźników.". Co może być przyczyną tego. Presta to 1.5.6.0

8 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Było ustawione. Problem już rozwiązałem głupi błąd. Ale dzięki za zainteresowanie.

Mam jeszcze jeden problem nie mogę edytować plików tpl modułów znajdujących się w stopce. To znaczy jak zmieniam pliki tpl tych modułów wgrywam na serwer to nic się nie dzieje, a jak zmienię inny plik tpl np modułu znajdującego się w prawej kolumnie to wchodzi wszystko jak powinno. Jaka może być tego przyczyna?

• 0

wiem że to taki plik jest tylko nie jak go podmienię na serwerze na stronie się nic nie dzieje. Próbowałem na różnych przeglądarkach to otwierać usuwałem dane z przeglądarki, na sklepie mam wymuszoną kompilacje. I nic się nie dzieje, wczoraj jeszcze zmieniałem górne menu zmieniłem 1 raz wszystko ok a następnie chciałem jeszcze trochę poprawić to już nie zmieniało się nic.

• 0

Mi problem "Nie ma dostępnych przewoźników" pojawiał się tylko przy włączonym zaawansowanym magazynie (mimo że w magazynie wszyscy przewoźnicy byli zaznaczeni). Po wyłączeniu tej opcji dla produktu wysyłki działały prawidłowo. Udało mi się w końcu rozwiązać problem. Przy włączonym zaawansowanym zarządzaniu magazynem w zakładkach produktu pojawia się opcja "Magazyny". Należy zaznaczyć tam checkbox w kolumnie "Przechowywany".

• 0

Hej. może jeszcze komuś pomogę tą odpowiedzią.

Faktycznie, zaawansowany magazyn wpływa na przewoźników. Nie trzeba wyłączać magazynu, aby zachować przewoźników.

W moim przypadku w edycji danego magazynu trzeba było dodać przewoźników, którzy korzystają z tego magazynu

(pomimo, że poniżej jest napisane, że jeśli niczego się nie wybierze, to będą wszyscy dodani - a guzik prawda :D )