john54 Posted July 14, 2014 Share Posted July 14, 2014 Witam, próbuję złożyć zamówienie w sklepie mam ustawionych przewoźników al jak dochodzę do 4 punktu zamówienia wyskakuje mi "Nie ma dostępnych przewoźników.". Co może być przyczyną tego. Presta to 1.5.6.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ufiartist Posted July 14, 2014 Share Posted July 14, 2014 (edited) Ustawiłeś dostępność przewoźników dla kraju? Zakładka przewoźnicy->lokalizację wysyłek i koszty Przewoźnicy przypisani do produktu? Produkt->przewoźnicy Edited July 14, 2014 by ufiartist (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 john54 Posted July 15, 2014 Author Share Posted July 15, 2014 Było ustawione. Problem już rozwiązałem głupi błąd. Ale dzięki za zainteresowanie. Mam jeszcze jeden problem nie mogę edytować plików tpl modułów znajdujących się w stopce. To znaczy jak zmieniam pliki tpl tych modułów wgrywam na serwer to nic się nie dzieje, a jak zmienię inny plik tpl np modułu znajdującego się w prawej kolumnie to wchodzi wszystko jak powinno. Jaka może być tego przyczyna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Zapewne zmieniasz nie w tej ścieżce co należy, część modułów ma pliki w katalogu themes/nazwa_skórki/modules/. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 john54 Posted July 15, 2014 Author Share Posted July 15, 2014 ten ma jest to blok społecznościowy. Ale tez próbowałem zmienić w bezpośrednio w głównym folderze modules ale też nic nie działało Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ufiartist Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Jaki to dokładnie moduł? orginalny z presty? Jeżeli tak to /themes/szablon/modules/blocksocial/blocksocial.tpl Oczywiście o cache pamiętasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 john54 Posted July 16, 2014 Author Share Posted July 16, 2014 wiem że to taki plik jest tylko nie jak go podmienię na serwerze na stronie się nic nie dzieje. Próbowałem na różnych przeglądarkach to otwierać usuwałem dane z przeglądarki, na sklepie mam wymuszoną kompilacje. I nic się nie dzieje, wczoraj jeszcze zmieniałem górne menu zmieniłem 1 raz wszystko ok a następnie chciałem jeszcze trochę poprawić to już nie zmieniało się nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 PANTIN.PL Posted August 7, 2014 Share Posted August 7, 2014 Mi problem "Nie ma dostępnych przewoźników" pojawiał się tylko przy włączonym zaawansowanym magazynie (mimo że w magazynie wszyscy przewoźnicy byli zaznaczeni). Po wyłączeniu tej opcji dla produktu wysyłki działały prawidłowo. Udało mi się w końcu rozwiązać problem. Przy włączonym zaawansowanym zarządzaniu magazynem w zakładkach produktu pojawia się opcja "Magazyny". Należy zaznaczyć tam checkbox w kolumnie "Przechowywany". Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 sothiem Posted November 8, 2016 Share Posted November 8, 2016 Hej. może jeszcze komuś pomogę tą odpowiedzią. Faktycznie, zaawansowany magazyn wpływa na przewoźników. Nie trzeba wyłączać magazynu, aby zachować przewoźników. W moim przypadku w edycji danego magazynu trzeba było dodać przewoźników, którzy korzystają z tego magazynu (pomimo, że poniżej jest napisane, że jeśli niczego się nie wybierze, to będą wszyscy dodani - a guzik prawda ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
john54
Witam,
próbuję złożyć zamówienie w sklepie mam ustawionych przewoźników al jak dochodzę do 4 punktu zamówienia wyskakuje mi "Nie ma dostępnych przewoźników.". Co może być przyczyną tego. Presta to 1.5.6.0
8 answers to this question
Recommended Posts