Jump to content
  • 0

Nieudana aktualizacja modułów PS 9.0.0

att

Question

Czołem,
mam zainstalowaną Prestę w wersji 9.0.0. W zasadzie "czystą". W Back Office miałem informację o 31 dostępnych aktualizacjach modułów. Jedna poszła bez zastrzeżeń. Zostało 30. I wszystkie, które próbowałem instalować wyświetlają komunikat o powodzeniu, ale sama aktualizacja modułu nie zachodzi - lista modułów do aktualizacji pozostaje bez zmian, także po ponownym zalogowaniu, po wyłączeniu i wyczyszczeniu cache i szczerze mówiąc nie wiem co mogę więcej zrobić. 

Edited by att (see edit history)

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Pierwsza sprawa porównaj wersje jakie masz a jakie dostępne modułów

1. wejdź na Moduły - Marketplace odszukaj każdego modułu i wykonaj tam aktualizację przez przycisk Aktualizuj

2. wejdź na addons wyszukaj modułu do aktualizacji pobierz zainstaluj w sklepie w modułach

3.  rozpakuj ściągnięty moduł wgraj przez FTP jego pliki przeprowadź ręczną aktualizację

Zrzut ekranu 2025-11-09 151544.png

• 0

wersje zainstalowane i wersje dostępne widzę w managerze modułów (obrazek wkleiłem)
Czy aktualizuję przez managera czy przez marketplace - efekt ten sam, chociaż przez marketplace więcej komunikatów (sprawdzanie, pobieranie, instalowanie etc) - niby wszystko OK a zmiany nie widać.
Co do punktu 3. (FTP) to niewiem, jak to ugryźć. Wprawdzie na FTP do mojej presty umiem się zalogować, to nie wiem gdzie, jak znaleźć zipy z modułami i dokąd je załadować. Poproszę o szczegółową instrukcję, chociaż wolałbym, żeby dało się skorzystać z natywnych narzędzi w backOffice, w końcu po to są.
obraz.thumb.png.e3fe2b73bf313febd28c67ed91da8345.png

• 0
5 minutes ago, przemex said:

pobierasz plik z addons rozpakowujesz na komputerze przez FTP wgrywasz do katalogu modules rozpakowany katalog 

A jaki jest adres / URL do tych addons? 

PS. Na angielskojęzycznym forum znalazłem informację, że jest obejście tego buga:

• aktualizujesz moduł (jest zaktualizowany, ale wciąż widać fałszywe powiadomienia)
  • resetujesz moduł i odświeżasz backoffice - komunikaty znikają. Mam wrażenie, że niektóre moduły trzebabyło aktualizować więcej razy, jakby się podnosiły o jedną wersję i potem o kolej

To obejście jest o tyle uyowe, że moduły po resecie wracają do defaultowych ustawień i niestety trzeba odtwarzać. Przy rozbudowanym sklepie to może być masakra.