Jump to content

Πρόβλημα eshop στο backoffice με το Prestashop 1.7.5.2

Recommended Posts

Έχω δημιουργήσει ένα eshop εδω και αρκετά χρόνια με το Prestashop 1.7.5.2. Η ιστοσελίδα λειτουργεί κανονικά εκτός από κάποιες λειτουργίες στο backoffice όπως για παράδειγμα το tab "Πληρωμή" η οποία διαχειρίζεται τους τρόπους πληρωμής.

Όταν το πατάω εμφανίζει το παρακάτω μήνυμα.
Oops! An Error Occurred
The server returned a "500 Internal Server Error".
Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused. 

Το ίδιο γίνεται και σε κάποιες άλλες επιλογές στο backoffice.

Επίσης όταν προσπαθώ να ενεργοποίησω / απενεργοποιήσω / αναβαθμίσω ένα πρόσθετο τις περισσότερες φορές μπλοκάρουν όλα και πρέπει να επαναφέρω το backup.

Εάν γνωρίζετε κάτι που θα μπορούσα να κάνω ώστε να λύσω το πρόβλημα αυτό παρακαλώ να με βοηθήσετε.

Καλημέρα, τηρουμένων των αναλογιών η έκδοση σου θεωρείται παλιά.
Υπόψιν σταδιακά μεταβαίνουμε στην έκδοση 9.

Παρόλα αυτά, για να βοηθήσουμε όσο γίνεται θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την επιλογή Debug (/config/defines.inc.php η πρώτη επιλογή από false σε true και αποθήκευση) και να κάνετε μια ανανέωση. Κατόπιν μας ενημερώνετε για το σφάλμα.

Posted (edited)

Ωραία. Θα το κάνω και θα επανέλθω.

Επίσης έχω δοκιμάσει να κάνω αναβάθμιση αλλά απέτυχε και επανέφερα το backup.

Ευχαριστώ.

Edited by nikosppv (see edit history)

2 hours ago, nikosppv said:

Ωραία. Θα το κάνω και θα επανέλθω.

Επίσης έχω δοκιμάσει να κάνω αναβάθμιση αλλά απέτυχε και επανέφερα το backup.

Ευχαριστώ.

Η αναβάθμιση σπάνια ολοκληρώνεται με το μανίσιο πρόσθετο λόγω διαφόρων παραγόντων (ασυμβατότητα, περιορισμένοι πόροι κτλ).

Προσωπικά σε αναβαθμίσεις χρησιμοποιώ αγοραστό πρόσθετο: https://addons.prestashop.com/en/data-transfer-backup/31424-1-click-direct-upgrade-includes-free-upgrade-service.html

4 hours ago, nikosppv said:

Έχω δημιουργήσει ένα eshop εδω και αρκετά χρόνια με το Prestashop 1.7.5.2. Η ιστοσελίδα λειτουργεί κανονικά εκτός από κάποιες λειτουργίες στο backoffice όπως για παράδειγμα το tab "Πληρωμή" η οποία διαχειρίζεται τους τρόπους πληρωμής.

Όταν το πατάω εμφανίζει το παρακάτω μήνυμα.
Oops! An Error Occurred
The server returned a "500 Internal Server Error".
Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused. 

Το ίδιο γίνεται και σε κάποιες άλλες επιλογές στο backoffice.

Επίσης όταν προσπαθώ να ενεργοποίησω / απενεργοποιήσω / αναβαθμίσω ένα πρόσθετο τις περισσότερες φορές μπλοκάρουν όλα και πρέπει να επαναφέρω το backup.

Εάν γνωρίζετε κάτι που θα μπορούσα να κάνω ώστε να λύσω το πρόβλημα αυτό παρακαλώ να με βοηθήσετε.

Ενεργοποίησε με εύκολο τρόπο το debug απο εδώ και γράψε μας με copy-paste ή screenshot το σφάλμα που εμφανίζει σε κάθε περίπτωση.

image.png

Ενεργοποίησα το debug αλλά δυστυχώς μετά δεν λειτουργούσε ούτε το backoffice ούτε το site. Επανέφερα το backup για να παιξει ξανά.

Καταλαβαίνω ότι πολυ΄δύσκολα θα βρω λύση στο πρόβλημα αυτό...

20 hours ago, nikosppv said:

Ενεργοποίησα το debug αλλά δυστυχώς μετά δεν λειτουργούσε ούτε το backoffice ούτε το site. Επανέφερα το backup για να παιξει ξανά.

Καταλαβαίνω ότι πολυ΄δύσκολα θα βρω λύση στο πρόβλημα αυτό...

Θα την βρούμε την λύση. Έχεις πρόσβαση στο hosting panel σου?

40 minutes ago, Kogkalidis said:

Έχεις τσεκάρει καθόλου logs να δεις αν αναφέρει τίποτα;

Δοκίμασα τώρα μια από τις σελίδες που μου βγάζει το error και στα logs εβγαλε αυτό που επισυνάπτω....

error500.jpg

3 minutes ago, nikosppv said:

Δοκίμασα τώρα μια από τις σελίδες που μου βγάζει το error και στα logs εβγαλε αυτό που επισυνάπτω....

error500.jpg

Απ αυτό φίλε δυστυχώς δεν μπορώ να βγάλω κάποιο συμπέρασμα. Ενημερωτικά πάντως μπροστά παίζει το site σου. Λίγο αργό στην πρώτη φόρτωση, τίμιο σε ανανέωση.

4 minutes ago, Kogkalidis said:

Απ αυτό φίλε δυστυχώς δεν μπορώ να βγάλω κάποιο συμπέρασμα. Ενημερωτικά πάντως μπροστά παίζει το site σου. Λίγο αργό στην πρώτη φόρτωση, τίμιο σε ανανέωση.

Γενικά παίζει καλά και το backoffice απλά δεν μπορώ να μπω σε κάποιες σελίδες όπως στο "Πληρωμή" και στα "Γενικά" οπότε μου δημιουργεί προβλήματα στο να προσθέσω ή να μεταβάλλω πρόσθετα.... 

9 hours ago, nikosppv said:

Γενικά παίζει καλά και το backoffice απλά δεν μπορώ να μπω σε κάποιες σελίδες όπως στο "Πληρωμή" και στα "Γενικά" οπότε μου δημιουργεί προβλήματα στο να προσθέσω ή να μεταβάλλω πρόσθετα.... 

τι έκδοση php έχεις?

Edited by Prestag0od (see edit history)