Jump to content
  • 0

Presta 9 wszystko się wysypało

yaroslavk

Question

Witam wszystkich.
Chciałem być sprytny i zainstalować Prestashop 9 przez moduł do aktualizacji. Wszystko przebiegało sprawnie prawie do końca, jednak pojawił się jakiś error i system zapytał czy przywrócić wcześniej stworzoną kopię. Oczywiście wybrałem, że tak....niestety kopia również się nie odtworzyła i wszystko padło. Wyskakuje błąd 500 i nie ma możliwości wejść nawet do panelu admina.
Jest jakaś opcja, żeby to odzyskać czy za dużo zmian mogło nadpisać pliki i bazę i nic się nie da wykombinować?

7 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Zawsze przez aktualizacją powinno wykonać się kopię bezpieczeństwa plików i msql, warto zwrócić się do hostingu większość serwerów posiada kopię i przywrócić zarówno pliki jak i bazę danych  z dnia wcześniejszego przed aktualizacją. 

• 0
1 hour ago, przemex said:

Zawsze przez aktualizacją powinno wykonać się kopię bezpieczeństwa plików i msql, warto zwrócić się do hostingu większość serwerów posiada kopię i przywrócić zarówno pliki jak i bazę danych  z dnia wcześniejszego przed aktualizacją. 

Tak, wiem. Chcą za to 600 netto.... Póki co sam szukam rozwiązania, bo jak szef usłyszy to mnie za kochones powiesi ;)

• 0
3 hours ago, endriu107 said:

W pierwszej kolejności wyczyść zawartość katalogu var/cache jak to nie pomoże to włącz tryb debugowania i pokaż jakie masz komunikaty błędów.

zerknę wieczorem i dam znać....

• 0

firma hostingowa powinna ustępnić pliki za darmo  nie muszą przywracać chociaż co to za firma jak większość serwerów takie przywracanie robi za darmo, niech udostępnią  kopie plików z zip + msql i proszę to porostu wgrać zastępując obecny sklep

• 0
18 minut temu, przemex napisał:

firma hostingowa powinna ustępnić pliki za darmo  nie muszą przywracać chociaż co to za firma jak większość serwerów takie przywracanie robi za darmo, niech udostępnią  kopie plików z zip + msql i proszę to porostu wgrać zastępując obecny sklep

chciałem w taki sposób to ogarnąć jednak mogę to wprost napisać nazwa.pl jest do dupy....i z niecierpliwością czekam do końca okresu rozliczeniowego.