onebit Posted March 15 Share Posted March 15 Dzień dobry proszę o podpowiedź. Czy jest możliwość określenia kosztu wysyłki zamówienia w zależności od łącznej wagi tego zamówienia. Koszt wysyłki towaru to 1kg=1zł. Jeśli łączna waga mojego zamówienia wynosi 175kg - to koszt równa się 175zł Dziękuję za podpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
1 endriu107 Posted March 15 Share Posted March 15 W standardzie możliwość jest ale nie spełni to twojego oczekiwania ponieważ musiałbyś nadać tyle przedziałów wagowych ile kilogramów można zamówić, sugeruje poszukać rozwiązania które pozwoli dynamicznie obliczać koszt wysyłki na podstawie określonych parametrów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1 endriu107 Posted March 15 Share Posted March 15 Musisz bardziej opisać swój case ponieważ to jest zależne od wymagań, czy masz w sklepie jednego przewoźnika, wysyłasz tylko do jednego kraju etc. Jest bardzo prawdopodobne że będziesz musiał napisać lub zlecić takie rozwiązanie, ja tak często mam że moduły nie pokrywają zapotrzebowania moich klientów ponieważ czegoś im brakuje lub są przeładowane niepotrzebnymi funkcjami które spowalniają sklep i pisze takie rozwiązania na nowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 onebit Posted March 15 Author Share Posted March 15 6 minutes ago, endriu107 said: W standardzie możliwość jest ale nie spełni to twojego oczekiwania ponieważ musiałbyś nadać tyle przedziałów wagowych ile kilogramów można zamówić, sugeruje poszukać rozwiązania które pozwoli dynamicznie obliczać koszt wysyłki na podstawie określonych parametrów. Dziękuję bardzo. Jakieś podpowiedzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 onebit Posted March 15 Author Share Posted March 15 51 minutes ago, endriu107 said: Musisz bardziej opisać swój case ponieważ to jest zależne od wymagań, czy masz w sklepie jednego przewoźnika, wysyłasz tylko do jednego kraju etc. Jest bardzo prawdopodobne że będziesz musiał napisać lub zlecić takie rozwiązanie, ja tak często mam że moduły nie pokrywają zapotrzebowania moich klientów ponieważ czegoś im brakuje lub są przeładowane niepotrzebnymi funkcjami które spowalniają sklep i pisze takie rozwiązania na nowo. Tak masz rację. Już znalazłem rozwiązanie. Dziękuję bardzo za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
onebit
Dzień dobry
proszę o podpowiedź. Czy jest możliwość określenia kosztu wysyłki zamówienia w zależności od łącznej wagi tego zamówienia.
Koszt wysyłki towaru to 1kg=1zł. Jeśli łączna waga mojego zamówienia wynosi 175kg - to koszt równa się 175zł
Dziękuję za podpowiedzi
4 answers to this question
Recommended Posts