Jump to content
  • 0

Pole Kontaktpey / Contact Form znikło

Oju100

Question

Witam użytkowników,

Korzystam z wersji PS 8.0.2

Mam następujący problem, z polem formularza kontaktowego w module KontaktPey | Contact Form, które samoistnie, z bliżej nieznanych mi przyczyn znikło.

Moduł w menedżerze jest włączony. Od momentu włączenia, i ustawienia formularza nie robiłem żadnych aktualizacji, po prostu pole formularza było, i działało, a teraz go nie ma :)

Przeszukałem wątki, ale te, które znalazłem o podobnej, lub dokładnie tej samej tematyce nie zawierają rozwiązania problemu.

Dziękuję za poświęcony czas.

formularz_kontaktowy_znikl.jpg

Edited by Oju100
brakujące detale (see edit history)

7 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Zresetować po przez wyłączenie / włączenie ( bo to zrobiłem od razu w pierwszej kolejności ), czy po przez odinstalowanie i zainstalowanie modułu czyli "Wyczyść" bo tego póki co nie odważyłem się wcisnąć, aby nie stracić ustawień ? Ale jak może to rozwiązać problem to chciał nie chciał, zrobię ?

Dziękuje za odpowiedź.

Edited by Oju100
brakujące detale (see edit history)

• 0

Niestety zresetowanie modułu kontaktpey, po przez " Wyczyść " i przywrócenie go do ustawień fabrycznych nie przyniosło oczekiwanego efektu :( Po resecie modułu, wyczyściłem pamięć podręczną, jak również pamięć przeglądarki internetowej, brak efektu.

• 0

Rozwiązane :) działa. Opiszę co tam się wydarzyło, może komuś się przyda:

Robiąc tłumaczenia z poziomu panelu admina w Międzynarodowy-Tumaczenia nie wszystkie frazy via admin mogłem przetłumaczyć.

Zatem w pliku contactform.tpl przynależnego do szablonu z którego korzystam zmieniłem, tłumaczenie ręcznie.

Było w treści ( How can we help? )

<div class="form-group row">
          <label class="col-md-3 form-control-label">{l s='Message' d='Shop.Forms.Labels'}</label>
          <div class="col-md-6">
            <textarea
              class="form-control"
              name="message"
              placeholder="{l s='How can we help?' d='Shop.Forms.Help'}"
              rows="3"
            >{if $contact.message}{$contact.message}{/if}</textarea>
          </div>
        </div>

Wpisalem ( Wpisz treść wiadomości )

<div class="form-group row">
          <label class="col-md-3 form-control-label">{l s='Message' d='Shop.Forms.Labels'}</label>
          <div class="col-md-6">
            <textarea
              class="form-control"
              name="message"
              placeholder="{l s='Wpisz treść wiadomości' d='Shop.Forms.Help'}"
              rows="3"
            >{if $contact.message}{$contact.message}{/if}</textarea>
          </div>
        </div>

I działało normalnie, do momentu aż nie przestało działać :) I tutaj może jak ktoś wie, to prosiłbym o wytłumaczenie zjawiska dlaczego przez jakiś czas działało prawidłowo, i przestało działać.

Na chwilę obecną z kopii zapasowej wrzuciłem pierwotny kod i zaczęło działać, no ale uparty jestem na swoje tłumaczenie, i poprawiłem tak jak zrobiłem to wcześniej, i póki co formularz działa z naniesionym ręcznie poprawionym tłumaczeniem. Kwestia jak długo w tej postaci utrzyma się jego prawidłowe działanie :)

Jeżeli wie ktoś, jak zrobić tłumaczenie aby działało permanentnie na zawsze w opisanym powyżej fragmencie kodu będę wdzięczny z chęcią zrobię to tak jak powinno być zrobione. Z poziomu panelu admina w tłumaczeniach nie znalazłem tego fragmentu do przetłumaczenia.

Dziękuję endriu107 za poświęcony czas, zawsze co dwie głowy to nie jedna, i takie popychanie do działania motywuję.