Tomi14 Posted January 6 Share Posted January 6 Mam hosting, domenę i postawiony tam sklep na prestashop 1.7 - sa tam produkty jednego producenta. Chciałbym teraz stworzyć drugi sklep, z inną domeną i innymi produktami. Sklepy nie miały by nic ze sobą wspólnego, poza tym że obsługiwała by je nasza firma i magazyn. 1) Czy można w ogóle coś takiego zrobić? 2) Czy mogą być dwa różne szablony dla każdego sklepu? 3) Czy wtyczki będą działały, czy ze względu na licencjonowanie do domen, przestaną działać? 4) Co się może zepsuć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted January 6 Share Posted January 6 Jeśli produkty mają być kompletnie inne to nie ma sensu stosować multistore. Oczywiście może to być swego rodzaju ułatwienie mając jeden panel ale też spore utrudnienie, dużo łatwiej zarządza się pojedynczym sklepem. Odpowiadając na pytania: 1. Tak 2. Tak 3. Powinny działać w multistore ale nie jest to regułą, najlepiej pytać autorów modułów ponieważ nie wszystkie moduły obsługują multistore. Ja nawet ostatnio zastanawiałem się czy jest sens tworząc nowe moduły dostosowywać je pod multistore, około 2% sklepów z którymi mam styczność korzysta z tego 4. Wiele przy samym uruchamiania i później podczas omyłkowego zarzadzania poszczególnymi sklepami 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts