Jump to content

Edit History

Michał89

Michał89

Myślałem nad tym czy dałoby się zrobić coś takiego, że w pierwszym formularzu adresowym nie byłoby NIP (byłby ukryty za pomocą js lub w jakiś inny sposób). Do tego przycisk "Użyj tego adresu także do faktury" byłby przetłumaczony na "Chcę otrzymać fakturę" i z automatu nie byłby on zaznaczony tak jak to jest standardowo. Zaznaczenie pola i kliknięcie dalej spowodowałoby pokazanie się adresu do faktury. Lecz dalej trzeba by zrobić tak żeby dane z pierwszego formularza adresowego nie kopiowałyby się automatycznie jako dane do faktury, a jedynie w sytuacji gdy klient wypełni drugi formularz do faktury. Niestety nie jestem programistą i musiałbym się nieźle nagłowić jak to zrobić, ale myślę, że takie rozwiązanie uprościłoby wypełnianie formularza klientowi i nie byłby potrzebny dodatkowy moduł paragon/faktura.

Michał89

Michał89

Myślałem nad tym czy dałoby się zrobić coś takiego, że w pierwszym formularzu adresowym nie byłoby NIP (byłby ukryty za pomocą js lub w jakiś inny sposób). Do tego przycisk "Adres do faktury różni się od adresu dostawy" byłby przetłumaczony na "Chcę otrzymać fakturę" i z automatu nie byłby on zaznaczony tak jak to jest standardowo. Zaznaczenie pola i kliknięcie dalej spowodowałoby pokazanie się adresu do faktury. Lecz dalej trzeba by zrobić tak żeby dane z pierwszego formularza adresowego nie kopiowałyby się automatycznie jako dane do faktury, a jedynie w sytuacji gdy klient wypełni drugi formularz do faktury. Niestety nie jestem programistą i musiałbym się nieźle nagłowić jak to zrobić, ale myślę, że takie rozwiązanie uprościłoby wypełnianie formularza klientowi i nie byłby potrzebny dodatkowy moduł paragon/faktura.

• Create New...