moryczek Posted March 19, 2020 Share Posted March 19, 2020 Witam. Mam problem. Przy dodawaniu zdjęć do nowego produktu wyskakuje ikonka ładowania zdjęcia jednak ostatecznie wyskakuje błąd 403. To samo dzieje się ze zdjęciami już wcześniej wgranymi.. Niektóre zdjęcia się wgrywają (z tego samego folderu, w tym samym formacie i o podobnej wielkości) a niektóre nie... co może być przyczyną? Prestashop 1.7.6.0. Ogólnie dodałem okay 250 prodóktów i 4 zdjęcia w każdym.. bez żadnego problemu. Niestety dzisiaj zaczęły się problemy.. Dziękuje za odpowiedź Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
WisQQ Posted March 19, 2020 Share Posted March 19, 2020 Sprawdź ile waży dane zdjęcie, może to być kwestia limitu jaki jest ustawiony. Jeżeli tutaj wszystko gra, proponuję sprawdzić chmody na ftp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
moryczek Posted March 19, 2020 Author Share Posted March 19, 2020 A możesz poradzić jak sprawdza się te chmody na ftp? zdjęcia są odpowiedniej wagi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
WisQQ Posted March 19, 2020 Share Posted March 19, 2020 (edited) Uprawnienia folderów(Prawa plików), naciśnij prawym na folder i sprawdź jakie są ustawione. Powinny być 755. Edited March 19, 2020 by WisQQ (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
moryczek Posted March 19, 2020 Author Share Posted March 19, 2020 jestem zielony w tym temacie... dopiero się ucze.. Mam wejść w hostingu na pliki i tam to znaleść? czy w jaki sposób? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
WisQQ Posted March 19, 2020 Share Posted March 19, 2020 Tak, najlepiej przez filezille albo coś podobnego i podejrzeć uprawnienia czy wszystko gra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
moryczek Posted March 19, 2020 Author Share Posted March 19, 2020 okay będę próbował to zrobić, a jaki folder dokładnie jest odpowiedzialny za to ? dodam że mam hosting w jchost i wyświetla mi się to: Link to comment Share on other sites More sharing options...
WisQQ Posted March 19, 2020 Share Posted March 19, 2020 W 3 kolumnie masz podane uprawnienia. Katalog img sprawdź wpierw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
moryczek Posted March 19, 2020 Author Share Posted March 19, 2020 IMG - 755 ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
moryczek Posted March 19, 2020 Author Share Posted March 19, 2020 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts