Jump to content

Edit History

lukiblack

lukiblack

Witam,

Przy instalacji ostatniej wersji 1.6.1.24 nie wybrało mi języka Polskiego na początku instalacji - pomyślałem że pewnie gdzieś dalej będzie możliwość wybrania. 

Postępuję zgodnie z poradnikami tj. Localization/Localization - wybieram "Localization pack you want to import" jako Poland (zaznaczam Download pack data jako YES ) i daję Import

Komunikat na czerwono:   

Archive cannot be downloaded from prestashop.com

sprawdziłem w oryginalnie zainstalowanej Prescie w katalogu localization na serwerze jest plik pl.xml więc dla odmiany zaznaczam Download pack data jako NO i daję import

Komunikat na czerwono:

2 errors

Archive cannot be downloaded from prestashop.com.

No language pack is available for your version.

No i powiem szczerze zgłupiałem. Znalazłem temat z identycznym problemem dotyczącym wersji 1.6.1.18. Tam rozwiązaniem okazał się plik z tłumaczeniem gzip - który został udostępniony i przeze mnie pobrany. Niestety nigdzie nie mam możliwości importu tłumaczenia sklepu z pliku gzip. 

Proszę serdecznie o pomoc. 

Pozdrawiam

edit:

dodałem język z ręki, wgrałem plik z flagą itd. Następnie wybrałem język Polski jako domyślny i wgrałem plik gzip w zakładce Translations. To jednak nie dało mi tłumaczenia panelu administracyjnego, aby to zmienić udałem się do zakładki Employees - i tam wybierając swój profil użytkownika wybrałem język jako Polski. 

Temat do zamknięcia. 

Pozdrawiam

lukiblack

lukiblack

Witam,

Przy instalacji ostatniej wersji 1.6.1.24 nie wybrało mi języka Polskiego na początku instalacji - pomyślałem że pewnie gdzieś dalej będzie możliwość wybrania. 

Postępuję zgodnie z poradnikami tj. Localization/Localization - wybieram "Localization pack you want to import" jako Poland (zaznaczam Download pack data jako YES ) i daję Import

Komunikat na czerwono:   

Archive cannot be downloaded from prestashop.com

sprawdziłem w oryginalnie zainstalowanej Prescie w katalogu localization na serwerze jest plik pl.xml więc dla odmiany zaznaczam Download pack data jako NO i daję import

Komunikat na czerwono:

2 errors

Archive cannot be downloaded from prestashop.com.

No language pack is available for your version.

No i powiem szczerze zgłupiałem. Znalazłem temat z identycznym problemem dotyczącym wersji 1.6.1.18. Tam rozwiązaniem okazał się plik z tłumaczeniem gzip - który został udostępniony i przeze mnie pobrany. Niestety nigdzie nie mam możliwości importu tłumaczenia sklepu z pliku gzip. 

Proszę serdecznie o pomoc. 

Pozdrawiam

• Create New...