Witam,
Przy instalacji ostatniej wersji 1.6.1.24 nie wybrało mi języka Polskiego na początku instalacji - pomyślałem że pewnie gdzieś dalej będzie możliwość wybrania.
Postępuję zgodnie z poradnikami tj. Localization/Localization - wybieram "Localization pack you want to import" jako Poland (zaznaczam Download pack data jako YES ) i daję Import
Komunikat na czerwono:
QuoteArchive cannot be downloaded from prestashop.com
sprawdziłem w oryginalnie zainstalowanej Prescie w katalogu localization na serwerze jest plik pl.xml więc dla odmiany zaznaczam Download pack data jako NO i daję import
Komunikat na czerwono:
2 errors
Archive cannot be downloaded from prestashop.com.
No language pack is available for your version.
No i powiem szczerze zgłupiałem. Znalazłem temat z identycznym problemem dotyczącym wersji 1.6.1.18. Tam rozwiązaniem okazał się plik z tłumaczeniem gzip - który został udostępniony i przeze mnie pobrany. Niestety nigdzie nie mam możliwości importu tłumaczenia sklepu z pliku gzip.
Proszę serdecznie o pomoc.
Pozdrawiam
edit:
dodałem język z ręki, wgrałem plik z flagą itd. Następnie wybrałem język Polski jako domyślny i wgrałem plik gzip w zakładce Translations. To jednak nie dało mi tłumaczenia panelu administracyjnego, aby to zmienić udałem się do zakładki Employees - i tam wybierając swój profil użytkownika wybrałem język jako Polski.
Temat do zamknięcia.
Pozdrawiam