Jump to content
deannab

integrating stripe checkout

Recommended Posts

trying to help a friend get the stripe module working with prestashop. neither one of us are coders, but i work in joomla and wordpress so know a little about tweaking code. is there someone who can tell me exactly what file to add the checkout code to and where? am pretty familiar with cpanel file manager.

thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

You should not need to code. Just install the module

https://addons.prestashop.com/en/payment-card-wallet/24922-stripe-official.html

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, well best to describe what is happening rather than ask about coding. the module should work

So answer these and give even more info if you can

version of PS
Does the module install - if not what is the error message

Can you enable the modue - if not what is the error message

Have you added the relevant keys

Are you in live and sandbox

Can you see the module in the front end?

What happens when you enter card details

Give as much info as possible, with screen prints then perhaps we can help

Share this post


Link to post
Share on other sites

the module is installed and enabled. the keys are added. running in stripe test mode.

never make it to entering card details. there is an error (red alert box), but nothing to tell me what the problem is.

screenshot.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

URL?

Have you tried looking at the broweser console to see if it shows any errors

Or switched on PS debug mode?

Share this post


Link to post
Share on other sites

the browser console just says something about an alert box, but not what it contains

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, haylau said:

URL?

Or switched on PS debug mode?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

don't know anything about using debug mode. am just a visual layout designer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

this is what i find in the error log on cpanel file manager

[14-Jul-2019 17:46:43 US/Eastern] The payment method type provided: bancontact is invalid. See https://stripe.com/docs/api/payment_intents/create#create_payment_intent-payment_method_types for the full list of supported payment method types.

went through everything on chat with support from stripe yesterday, and bancontact is not enabled anywhere. we don't know where it's coming from.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stripe Dashboard shows Prestashop as an authorised App?

Stripe dashboard > Settings ? you ONLY have cards enabled?

Prestashop > Modules > payment - all the required ticks in ? In other words you are not restricting Stripe by country, currency or carrier?

Prestashop > Modules > Stripe > No payment options ticked?

Have you had other payment modules installed and working? If not try bank wire and see if that shows. It will help see if the issue is the module or payment in general

How to enable prestashop debug mode

Have you contacted the developer of the module (contact developer of module here: 

https://addons.prestashop.com/en/payment-card-wallet/24922-stripe-official.html

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

checked and rechecked all the stripe settings. apparently she had something else installed previously that worked, but i don't know what it was.

followed the debug instructions. nothing came up. ran it in test mode, and live mode, and two different browsers. (firefox and chrome)

guess i wait to hear back from the module developers, and try to find what she used to use.

here is the page we keep getting referred to. it's what i was talking about when i first asked exactly what file to add the code to. we're stuck at step three.
https://stripe.com/docs/payments/checkout/client

thanks so much for your help! if you think of anything else, feel free to chime in

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, 

I have the same problem, even in debug mode don't have any error is all ok but the form to apply the card don't show!

on test mode, it shows but on dev don't and I think that was with this last update this happens.

I will be really grateful if someone finds a solution ,

thanks in advanced 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deannab,

Just send a ticket to the developer and he will send you a zip file with an update that fix the module!

I had the same problem and now is fixed!

 

Edited by JorgeLemos (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

i will ask. they answered my ticket, but have been down with a migraine so just getting back to this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

HI all, i have the same problem.

This link ( https://addons.prestashop.com/en/payment-card-wallet/24922-stripe-official.html ) return 404. So i can not create a ticket. Could you please post the zip?

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.7.6 I'm not sure what version this is intended for, they never asked me. They said to uninstall the module then install the updated one.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More