Jump to content
kibiribi

Mail allerts installed, but order confirm didn't send

Recommended Posts

Posted (edited)

Hello guys!

I've faced with the following problem:

Prestashop:  ver. 1.7.4.4 (I've got my own dedicated server). 

I've installed Mail alerts without problem - according to this link - https://github.com/PrestaShop/PrestaShop/issues/10174 (3.7.0)

User invoice emails sending good. 

Admin orders notifications don't work. 

I tried version Mail alert v3.6.0 - all the same problem - Module is installed and operated - but didn't send Store Admin order notifications.

Test email sends good (I tried 2 modes: PHP, SMTP without problem). 

Could you help, what am I doing wrong? :-((

How to debug this issue? 

I tried to set debug mode - no additional info according to this problem.

Those versions were tested -  https://github.com/PrestaShop/mailalerts/releases no admin order notification. 😞 

Thanks in advance for your help! 🙂 

Screenshot of Module folder - 

2019-07-11_2300

 

 

 

Edited by kibiribi (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

By the way - I've got Default Prestashop Template. There is no Custom Template on the  store. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Sergiy,

PS 1.7.x has some problems with rights. Try to change the rights for the module. Which php-version are you using ?

Best regards

Conny

BTW: there is one post for your support here: https://www.prestashop.com/forums/topic/995955-products-not-showing-on-website-after-importing-from-store-manager/?do=findComment&comment=3134652

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've got PHP 7.2.20 

Settings are attached. 

2019-07-12_0733

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
18 hours ago, selectshop.at said:

Hi Sergiy,

PS 1.7.x has some problems with rights. Try to change the rights for the module. Which php-version are you using ?

Best regards

Conny

BTW: there is one post for your support here: https://www.prestashop.com/forums/topic/995955-products-not-showing-on-website-after-importing-from-store-manager/?do=findComment&comment=3134652

 

I've changed all files for module = 777 - order goes smoothly - there are no 500 errors,  warning messages - but order notification didn't send to email.

I've tried to change admin emails and domains (and Gmail too). Spam folder doesn't have order notification. But user order confirmation sent well. 

Any ideas on how to debug order notification for admin ? 😞

 

 

image.png

Edited by kibiribi (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

is it possible to debug order confirmation email? 

I'm confused. Everything is installed and working. But notifications about the new order to the administrator do not come. 😭

Share this post


Link to post
Share on other sites

All the same issue for MailAlerts Module - no answer and solution. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok. seems to be a new bug, because there were made changes on code exact on this feature. Did you also added the problem to github ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, selectshop.at said:

Ok. seems to be a new bug, because there were made changes on code exact on this feature. Did you also added the problem to github ?

not yet, but I can provide all the test information 🙂

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please add the problem to github. This is the new debug platform and only there developers are reading and debuging problems.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Take a look into the module's mails directory. If there is no folder for your own shop language then create one and copy the mails from the directory en into this folder. This should solve the problem.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
15 hours ago, Martijn++ said:

Take a look into the module's mails directory. If there is no folder for your own shop language then create one and copy the mails from the directory en into this folder. This should solve the problem.

Thanks!  you are really right. It works!!

The problem was that I have RU-lang PrestaShop but MailAlerts module was in English. 

So all settings (back-end and server was ok) but this module couldn't find Prestashop back-end default language (in my case it was Russian). I've created folder ru, and copied English files to this folder and translated to Russian. Order notifications were run without problem 

image.png.bfb6687d4a95543f21a21c561ad8a4b2.png

This is real BUG from the side of PrestaShop Module.  Why? 

Module didn't give me warning, messages about  "No current language was found" or warning on Module page settings about missing language. 

Thank you all for the tips! 🙂 The problem is closed! 

 

Edited by kibiribi (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/12/2019 at 4:31 AM, selectshop.at said:

Hi Sergiy,

PS 1.7.x has some problems with rights. Try to change the rights for the module. Which php-version are you using ?

Best regards

Conny

BTW: there is one post for your support here: https://www.prestashop.com/forums/topic/995955-products-not-showing-on-website-after-importing-from-store-manager/?do=findComment&comment=313465210.0.0.1

Thanks.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More