Marketer Posted June 17, 2019 Share Posted June 17, 2019 Witam, Mam problem z podkategoriami, albo w zasadzie z ich brakiem. Nie wiem, kiedy się to stało. Po prostu przekonałem się, że podkategorie w ramach jednego ze sklepów w ramach multistore przestały istnieć. Jakiś czas temu były wprowadzane zmiany związane z integracją z zewnętrznym oprogramowaniem i zakładam, że właśnie wtedy się to mogło stać. Jednakże nie potrafię sobie wyobrazić, w jaki sposób działania tego zewnętrznego softu mogło "uszkodzić" bazę danych, usuwając podkategorie. Zostały tylko główne. Jedyny trop, jaki mi się nasuwa związany jest z tym, że wcześniej wszystkie 3 sklepy były na multistore w ramach jednej grupy sklepów. Sklep, w którym znikły podkategorie został przesunięty do innej grupy. Czy to mogło w jakiś sposób przyczynić się do zniknięcia podkategorii? Jeśli nie to może nasuwa się Wam cokolwiek z ogólnych przyczyn. Wiem, że trudno wróżyć z fusów, ale może znacie podobny przypadek z praktyki. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hakeryk2 Posted June 17, 2019 Share Posted June 17, 2019 (edited) Możliwe, że w tabelach ps_category_shop soft importujący ustawił z automatu wszystkim wpisom id_shop na 1. Edited June 17, 2019 by hakeryk2 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts