Jump to content
cel3ct

Znikające elementy w wersji mobilnej

Recommended Posts

Presta 1.6 + integracja fotolia, https://digitaldruk.pl

Na kartach produktu w mobilnej wersji sklepu znika mi zawartość dodatkowych modułów (ale nie całe moduły, bo nagłówki zostają).

W przypadku produktów niezwiązanych z fotolią znika mi zawartość 2 na 3 moduły (related product oraz inne produkty w kategorii), natomiast na karcie produktu z integracji fortolia pod zdjęciem znika wszystko - wizualizacje, opis, zdjęcia z tej samej kategorii.

 

bosgzsl2sxf5.jpg

Edited by cel3ct (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najwyraźniej trzeba pogrzebać w CSS. Ciężko powiedzieć jaka jest struktura sklepu - w zakładce modułów można zobaczyć czy nie są wyłączone dla mobile.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To nie takie proste. W zakładkach modułów wszystko jest OK. Porównałem sobie także global.css z backupem i nic się nie zmieniło.

Ostatnio zainstalowałem mod_pagespeed na serwerze i myślałem, że on coś namieszał, ale po wyłączeniu nadal jest źle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

W kodzie są przypisane css które dla rozdzielczości poniżej 850px wyłączają wyświetlanie. Wygląda na to, że jest to zapisane w jakimś pliku nie css.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niestety trzeba przeglądnąć kod sklepu. Np. na stronie produktu za produkty w tej samej kategorii mamy:
 

.block_content {
    display: none;
}

Niestety zmiana niektórych CSS ma również wpływ na inne elementy i może powstać zamieszanie na Państwa stronie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oświeciło mnie i przypomniałem sobie, że jakiś czas temu grzebałem w plikach css modułu z opiniami klientów. Chciałem, aby widżet znikał w wersji mobilnej, więc dodałem do store_widget.css:
 

@media (max-width: 850px)
{
    .block_content{
        display: none;    
    }
}

@media (max-width: 850px)
{
    .close_widget_block{
        display: none;    
    }
}

Problem w tym, że teraz po usunięciu tego kodu i wyczyszczeniu całego cache w sklepie, problem na kartach produktu nadal nie zniknął, choć widżet w wersji mobilnej znów się pojawia.

E:
Problem tkwi w module opinii klientów, ponieważ po wyłączeniu modułu na karcie produktu wszystko jest OK. Co dziwne przy włączonym module widżet znika tylko tylko na produktach (razem z dodatkowymi elementami), natomiast na stronie głównej w wersji mobilnej wyświetla się cały czas.

Edited by cel3ct (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More