Pat1357 Posted August 2, 2018 Share Posted August 2, 2018 Witam, edytuję stronę na Prestashop, dokładniej usunąłem jedną linijkę w pliku css. Potem odświeża. Strona nadal pozostaje taka sama, nawet gdy w pliku css brak usuniętej linijki. Wchodzę na panelu w zaawansowane->wydajność->Funkcjonalność CCC . Tutaj wszystkie opcje są wyłączone, więc włączam opcje Inteligentna pamięć podręczna dla CSS. Strona się odświeża i zmiany w css zostają zaakceptowane, lecz popsuł mi się jeden element strony. Wygląda to na konflikt z plikiem javascript. Więc chcę wyłączyć tą opcję, lecz po zapisaniu ona nadal pozostaje włączona. Ma ktoś jakiś pomysł? Z góry dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
() Maciej () Posted December 16, 2019 Share Posted December 16, 2019 Wiem, że temat już ponad rok po czasie... ale dla potomnych jakby ktoś szukał. Inteligentna pamięć podręczna CSS jakby się nie dała wyłączyć z poziomu panelu to wchodzimy do bazy danych poprzez np phpmyadmin do tablicy ps_configuration (albo inny prefix w zależności od Waszej konfiguracji) i w "name" szukamy wartości "PS_CSS_THEME_CACHE", której przypisujemy "value" na 0 (zero). Ustawienie 1 włączy ponownie tę funkcję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts