Jump to content
Sign in to follow this  
Agata Jankowska

PS 1.7.2. - Problem z dostępem do produktów i modułów od strony administracyjnej

Recommended Posts

Witam,

mam problem, wczoraj zmieniłam hasło do bazy sql i dokonałam korekty w app/config/parameters.php

dodatkowo dodałam kilkanaście nowych produktów oraz od strony Mysql dodałam keywords.

Dzisiaj chciałam dodać następne produkty a tu po kliknięciu w panelu admina na produkty pokazuje mi się biała strona (bez żadnego błędu - czysta biała strona)

A dla ciekawości kliknełam na moduły a tam ukazał mi się komunikat iż posiadam 0 modułów.

Czy może wiecie co się mogło stać?

 

P.S. podmiana plików z katalogu admin..... z Beckupu (sprzed tygodnia) nie pomogła.

Edited by Agata Jankowska

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niestety to zmiana hasła poprzez MySQL.

Znalazłam błąd który może być powodem białych stron.

Fatal error: Uncaught PDOException: SQLSTATE[HY000] [1045] Access denied for user 'a'@'sql.pl' (using password: TAK) in /vendor/doctrine/dbal/lib/Doctrine/DBAL/Driver/PDOConnection.php:43 Stack trace: #0 /vendor/doctrine/dbal/lib/Doctrine/DBAL/Driver/PDOConnection.php(43): PDO->__construct('mysql:host=sql....', 'a', 'Sh', Array) #1 /vendor/doctrine/dbal/lib/Doctrine/DBAL/Driver/PDOMySql/Driver.php(44): Doctrine\DBAL\Driver\PDOConnection->__construct('mysql:host=sql....', 'a', 'Sh', Array) #2 /vendor/doctrine/dbal/lib/Doctrine/DBAL/Connection.php(360): Doctrine\DBAL\Driver\PDOMySql\Driver->connect(Array, 'a', 'Sh', Array) #3 /vendor/doctrine/dbal/lib/Doctrine/DBAL/Connection.php(833): Doctrine\DBAL\Conn in /app/bootstrap.php.cache on line 3225

 

Ewidentnie jest stare hasło do sqla. Niestety nie mogę odnaleźć miejsca zapisania danych do serwera dla PDOExecption.

Może wiecie?

Edited by Agata Jankowska

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dla osób które mają ten sam problem.

Proszę wyczyścić pamięć podręczną w zakładce wydajność.

Problem zniknął po tym zabiegu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam,
Mam ten sam problem, jednak co, gdy do zakładki wydajność także nie mogę wejść (ten sam błąd)?
Cache jest w plikach, ... bazie??

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, zrobiłem to odwrotnie, dodając użytkownika o takim samym loginie i haśle, jakich używałem na starym serwerze.
Na szczęście to mój własny serwer ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More