Jump to content
bortonecesario

[FREE MODULE] FAQ - Frequently asked questions

Recommended Posts

This module allows BO administrators to create a FAQ page with questions and answers

The module add a link in the Information Block of the footer and a link in the top menu

I've tested the module with Bootstrap Theme and PS 1.6

This is my first module so let me know if anything goes wrong during installation

If you like the module you can send me a donation via paypal to: cesario.bortone@hotmail.it

 

faq.zip

 

 

 

 

1.JPG

1.JPG

Cattura.JPG

Edited by bortonecesario

Share this post


Link to post
Share on other sites
hace 21 horas, bortonecesario dijo:

This module allows BO administrators to create a FAQ page with questions and answers

The module add a link in the Information Block of the footer and a link in the top menu

 

I've tested the module with Bootstrap Theme and PS 1.6

 

This is my first module so let me know if anything goes wrong during installation

 

If you like the module you can send me a donation via paypal to: cesario.bortone@hotmail.it

 

 

faq.zip

4.JPG

 

 

1.JPG

1.JPG

 

I have built a review of your module in Spanish to share it with the Spanish Community of Prestashop

http://victor-rodenas.com/2018/02/20/modulo-preguntas-frecuentes-en-prestashop/

Sorry for my English,

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/19/2018 at 4:10 PM, bortonecesario said:

This module allows BO administrators to create a FAQ page with questions and answers

The module add a link in the Information Block of the footer and a link in the top menu

I've tested the module with Bootstrap Theme and PS 1.6

This is my first module so let me know if anything goes wrong during installation

If you like the module you can send me a donation via paypal to: cesario.bortone@hotmail.it

 

faq.zip

 

 

 

 

1.JPG

1.JPG

Cattura.JPG

 

Greetings @bortonecesario.

Thank you very much for this new free module which seems very interesting.

However while I was willing to test it on my test server I am facing a problem on installation, here is the error I am getting:

faq.thumb.jpg.dde76784cb58daa29bb81134f54485f6.jpg

 

Seems that it does not seem to like CURRENT_TIMESTAMP.

I am on PS 1.6.0.14 with php 5.5 and mysql 5.1.

Any ideas or suggestions maybe?

Thank you.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey @bortonecesario many thanks for your fast reply, much appreciated,

 

I did not have time to test the new attached version in your previous post, however I realize even if I am using a plain copy of default bootstrap theme with only very minor modifications, this theme is not named with defaut name anymore. Do you think that could be the reason why I am having issues?
This being said I don't see why it would cause problems with table creation.
Maybe I need to edit some files myself.

I really see no reasons why your module would not work with my environment when I don't have any issues installing other modules compatible with my version using their own db table or not.

This is the first time I am having an issue like this, and for some reasons it seems to be related to the way the module table is created into the database.

Please let me know if I have to manually edit/copy a few files somewhere in my theme folder, or if you would have some ideas in case that could be the reason.

 

Regards,

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ciao bortonecesario tante grazie per il modulo!

li ho appena instalato, in el back office se che sta, ma in il front office non li vedo, sono in la versione 1.6.0.6 theme Transformer

Grazie mille!

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Bonifero said:

Ciao bortonecesario tante grazie per il modulo!

li ho appena instalato, in el back office se che sta, ma in il front office non li vedo, sono in la versione 1.6.0.6 theme Transformer

Grazie mille!

 

if you have cache enabled, try to clear cache of PS and from browser and reload the site. 

If you don't see FAQ in information footer try to enable debug on ps.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, thank you for your quick answer!
Correct, I have disabled the cache, and I do not see errors in debug :mellow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for making the FAQ module available for the PS community.  

Does this module support PS 1.7.X.   AS I've installed it on PS 1.7 and I only get the footer link .  When clicked it gives an error " The page you are looking for was not found."

Appreciate your assistance.

Edited by alsharif

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Hi bortonecesario,

My prestashop version is 1.7.x

i have this error when i try to access to the faq page :

[PrestaShopException]

No template found for faq.tpl
at line 68 in file classes/Smarty/TemplateFinder.php

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/5/2018 at 7:59 AM, alsharif said:

Thank you for making the FAQ module available for the PS community.  

Does this module support PS 1.7.X.   AS I've installed it on PS 1.7 and I only get the footer link .  When clicked it gives an error " The page you are looking for was not found."

Appreciate your assistance.

 

Hi,

this module has been tested on PS 1.6. I ve tested it on PS 1.7 and didn't work.

i will release the version for Ps 1.7 asap

br

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/15/2018 at 3:55 PM, bortonecesario said:

 

Hi,

this module has been tested on PS 1.6. I ve tested it on PS 1.7 and didn't work.

i will release the version for Ps 1.7 asap

br

 

 

 

Will you be considering to include Categories (i.e group FAQ by subject) in the upcoming update?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/19/2018 at 5:10 PM, bortonecesario said:

This module allows BO administrators to create a FAQ page with questions and answers

The module add a link in the Information Block of the footer and a link in the top menu

I've tested the module with Bootstrap Theme and PS 1.6

This is my first module so let me know if anything goes wrong during installation

If you like the module you can send me a donation via paypal to: cesario.bortone@hotmail.it

 

faq.zip

 

 

 

 

1.JPG

1.JPG

Cattura.JPG

Hi, i have some problem install the module - i got this: The following module(s) could not be installed properly:

  • faq :

.

Please can help to figure what is the problem? My site url: axel-company.ro     I use Prestashop 1.6.1.11

Thanks in advance!

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi daniela,

 

i see on your site that the module works good!

i see the link faq in the section informatii and the link work fine

I see also that you have inserted a question

 

let me know if you need others

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great module, @bortonecesario thanks a lot for sharing!
with debug mode activated i have this two notice ... not a problem at all if i disable debug, everything is ok
any suggestion?

notice-after-faq-install&configure.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

@salah3wkom : to fix your front template exception, replace the line 15 of faq/controllers/front/faqpage.php file :

 

$this->setTemplate('faq.tpl');

by :

$this->setTemplate('module:faq/views/templates/front/faq.tpl');

 

As documented here  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, a problem with the installation with prest 1.6.1.11, error in the query
Do you have a solution?

Bonjour, un problème à l'installation avec prest 1.6.1.11, erreur dans la requère
avez vous une solution?

Ciao, un problema con l'installazione con perst 1.6.1.11, errore nella query
hai una soluzione?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 20/02/2018 at 1:53 PM, nadie said:

 

I have built a review of your module in Spanish to share it with the Spanish Community of Prestashop

http://victor-rodenas.com/2018/02/20/modulo-preguntas-frecuentes-en-prestashop/

Sorry for my English,

Hello, a problem with the installation with prest 1.6.1.11, error in the query
Do you have a solution?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 05/06/2018 at 12:14 PM, bortonecesario said:

hi daniela,

 

i see on your site that the module works good!

i see the link faq in the section informatii and the link work fine

I see also that you have inserted a question

 

let me know if you need others

Hello,

Problème:

  • Mauvaise requête SQL

Hello, a problem with the installation with prest 1.6.1.11, error in the query
Do you have a solution?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 16.09.2018 at 10:43 AM, bortonecesario said:

 

Thank you for the answer. I installed and see the page but it shows right column. I've tried to disable right column at themes page (advanced settings)  but it doesn't shown the faq page. Is there a search availability inside the faq page?

 

Regards,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More