tcq Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 (edited) Mili Państwo, Mam problem z menu głównym w sklepie w wersji mobilnej na telefonach. Występuje na iOS jak i Androidzie. Przeszukałem internet i nie znalazłem podobnego przypadku. Otóż na komputerach wszystko jet ok, topmenu wyświetla się i działa prawidłowo. Niestety po kliknięciu w Katalog na ekranie telefonów menu zwyczajnie się nie otwiera. Reakcja na kliknięcie jest, przycisk zmienia display z "none" na "block", ale nie wczytuje linków. Czy ma ktoś pomysł? Edited February 8, 2018 by tcq (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 (edited) ogolnie menuy sie nie buduje, masz czysty <ul>, musisz sprawddzic co sie dzieje z budowa tego menu, najprawdopodobniej jakeis bledu w blocktopmenu (chyba, ze uzywasz jakeigos niestandardowego menu). szukaj w plikach 'ma-mobilemenu' bo takie ma id to menu, i sprawdz co sie dookola dzieje Edited February 7, 2018 by design4VIP (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piter17 Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 Sprawdź głębokość kategorii w module blok kategorii czy nie masz przypadkiem ustawionej wartości na 1. Zmień na 0 i powinno działać;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcq Posted February 8, 2018 Author Share Posted February 8, 2018 [SOLVED] Piter17, Geniusz Faktycznie wartość głębokości wynosiła 1. Nie wpadł bym na to bo... nie zaglądałem do tego moduł od dawna, a wcześniej działało Bardzo dziękuję za pomoc! Okazuje się, że spędzenia całego dnia nad przeszukiwaniem kodu było bez sensu - wystarczyło zapytać Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy1 Posted August 17, 2019 Share Posted August 17, 2019 On 2/8/2018 at 8:43 AM, tcq said: [SOLVED] Piter17, Geniusz Faktycznie wartość głębokości wynosiła 1. Nie wpadł bym na to bo... nie zaglądałem do tego moduł od dawna, a wcześniej działało Bardzo dziękuję za pomoc! Okazuje się, że spędzenia całego dnia nad przeszukiwaniem kodu było bez sensu - wystarczyło zapytać Piter i TCQ zwracam sie do was z prośba o pomoc, problem mam ten sam tj. menu w wersji mobilnej nie chce się wyświetlać, jak obrócę tel na landscape a potem znowu portrait to działa. Lecz po ponownym załadowaniu str to samo. Proszę pokierujcie mnie krok po kroku co mam zrobić. Podaje link do sklepu zakupydladomu.pl Z góry bardzo dziękuję za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ocampa Posted October 12, 2019 Share Posted October 12, 2019 Witam Mam podobny problem. Wersja prestashop 1.7.6.0. Menu w wersji mobilnej wyświetla tylko 3 kategorie, czyli brakuje 20. Niestety firma, która miała wykonać sklep po otrzymaniu pieniędzy nie podejmuje się wnieść tej poprawki. Nie jest to wina serwera, bo sklep testowy działa poprawnie i wyświetla wszystkie kategorie na smartfonie. Zmiana 0 i 1 w module kategorii nie przyniosła rozwiązania problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts