Jump to content
Sign in to follow this  
RoughBoy

Problem ze stopką po aktualizacji

Recommended Posts

Witam,

Po ostatniej aktualizacji do wersji 1.6.1.14 pojawił się problem ze stopką. Co prawda sklep jeszcze nie funkcjonuje (jest w fazie testów), ale będę wdzięczny za podpowiedzi.

Problem ze stopką wyglada tak, że przed aktualizacją stopka była podzielona na 4 kolumny. W tej chwili zrobiła się jedna i za nic, nie mogę zlokalizować w czym tkwi problem.

Jakieś podpowiedzi? Poniżej zrzut ekranu:

zrzutekranu.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

sprawdz katalog ./themes/modules czy nadpisuje szablony modulow stopki. jak masz porpzednia wersje szablonu to sprawdz czy tam byly nadpisywane i czy masz te same pliki w modulach szablonu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzięki za szybką odpowiedź.

Właśnie sprawdziłem wersję szablonu mam cały czas tą samą. Pliki są identyczne. Robiłem tylko aktualizację samej Presty.

Jak sprawdzić, czy katalog ./themes/modules nadpisuje szablony modulow stopki ?

Teraz pojawiła się aktualizacja do wersji 1.6.1.17 właśnie ją przeprowadziłem. Sytuacja z szablonem nadal się nie zmieniła.

Wgrałem inny szablon(jeden z darmowych) i stopka wyświetla się elegancko z podziałem na 4 kolumny. Niestety "mój" szablon jakoś tego nie ogarnia :(

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

jak sprawdzic czy szablon nadpisuje moduly... wchodzisz w szablon ./themes/szablon/ dalej w ./modules i patrzysz co tam masz z modulow stopki. z tego co pamietam i patrzac po tym szablonie to moduly: blockCMS, moje konto (myaccountfooter), kontaktu (blockcontactinfo albo blockcontact - zawsze mi sie myla) i u ciebie jest jeszcze jakis blok spolecznosciowy, moze blocksocial

 

jezeli masz te katalogi i w nich mas pliki ./views/...........tpl to czyli, ze cos nadpisuje. teraz te zawartosci musisz porownac z tym co miales wczesniej w szablonie.

druga rzecz to sam szablon.. bo wyglada mi on na stajnie LeoTheme...... nie komentuje..... . ale na pewno ma gdzies jakis modul konfiguracyjny szablon. poszukaj jakiegos themeconfigurator czy cos podobnego co bylo dolaczone do szalbonu i sprawdz tam ustawienia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Więc sytuacja wygląda tak:

Szablon nadpisuje moduły. Pliki przepatrzone, wygląda na to że jest to samo :( Najprościej byłoby dać inny theme, ale jako że jestem uparty to muszę znaleźć przyczynę i to poprawić.

W tej chwili przeglądam ręcznie wszystkie pliki skórki.

Tak jest to Leo-Theme, ale trochę zmodyfikowany przez mnie.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

tak wyglada jakby moduly stracily responsywnosc, wiec albo posypaly sie style @media, albo siatka bootsrampa. z szablonami Leo mozna spodziewac sie wszystkiego, a jeszcze jak piszesz o zmianach wlasnych... nie uragajac twoim zdolnosciom i wiedzy, bo tych nie znam , ale tym bardziej moze byc roznie. nieraz pominiecie jednego otwarcia czy zamkniecia <div> czy innego taga moze doprowadzic do takich wlasnie niesnasek. bardzo mozliwe jest, ze jakis inny modul nie zamyka poprawnie diva i wali juz poznie calosc szablonu. wcale nie musza to byc moduly stopki.

najlepiej jakbys podal lina zeby mozna bylo chociaz zagladnac w zrodlo strony.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More