Jump to content
set4home

Problem z footer linkami jako https w Prestashop 1.7.2.2

Recommended Posts

Dzień dobry,

 

problem tyczy się linków w footer. (tzw. zmiany adresów z http na https Link widget )

 

Gdzie w kodzie po stronie ftp w plikach można znależć i wyedytować linki do podstron

(chodzi mi o linki np. do regulaminu sklepu itd, które są podane jako np. : domena.pl/content/regulamin )

 

Linki są niestety w http

zamiast https i nie mogę mieć pełnego szyfrowania z tzw. zieloną kłódką w SSL

 

Liczę na pomoc doświadczonych na stronie, nie mogę tego znaleźć przez ftp w modułach

Share this post


Link to post
Share on other sites

SSL jest włączony, interesuje mnie SSL wyłącznie przy logowaniu, rejestracji i w koszyku.  I w momencie przejścia na podstronę włącza się https i działa ale brak zielonej kłódki z powodu linków z końcówką http zamiast https,

 

jak rozwiązać problem z łączami w footerze tzw. link widget ???? gdzie występuje problem z łączami przykładowo. http://domena.pl/content/regulamin

 

nie mogę tego odnaleźć w plikach na serwerze aby zmienić łącza z http na https

 

z tego co się orientuję to powinno być to w modułach, ale nie odnalazłem w kodzie na ftp

Edited by set4home (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

To nie łącza, linki możesz mieć jakie chcesz i nie mają one wpływu na SSL tylko to co strona pobiera ma wpływ, a u Ciebie pobiera logo i wyszukiwarkę przez http.

Share this post


Link to post
Share on other sites

<form id="searchbox" method="get" action="{$search_controller_url|escape:'html':'UTF-8'}">

 

 

znalazłem to w kodzie ale... jak to zmienić na https w php ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spróbuj wymusić SSL na całym sklepie i zobacz czy też nie ma kłódki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

wymusiłem https na wszystkich stronach, również nie ma kłódki :/ poradźcie coś z tą wyszukiwarką jak to zmienić w php???

 

ale spójrz że jak ładujesz strone szyfrowaną to na ułamek sekundy na pasku pojawia się ta kłódka i nagle znika

 

 

zielona kłódka jest tylko przy logowaniu https na panel admina presty

 

 

 

Edited by set4home (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak wprowadzę na sztywno w kodzie źródłowym w pliku .tpl

 

<form id="searchbox" method="get" action="https://domena.pl/szukaj"> to działa.

 

Ale jak operuje na zmiennych...<form method="get" action="{$link->getPageLink('search', true)|escape:'html':'UTF-8'}" id="searchbox">

 

to już nie działa.

 

czy może to zostać tak rozwiązane statycznie czy jest to niezgodne???? podglądnij teraz, wprowadziłem na sztywno wpisując domenę https i usuwając zmienne to działą bezproblemowo, zaś domyślnie nie działa......

Edited by set4home (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More