zmor23 Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 Proszę o pomoc w rozwiązaniu mego problemu w prestashop. Mam wersję 1.6.1.17. Na stronie produktu w adminie dopisuje mi si się niechciany kod w krótkim opisie i długim opisie na karcie produktu. Div'u niechcianego nie ma w tabeli bazie danych i nie ma na stronie frontowej.Jest widoczny po wyświetleniu opisu jako kod źródłowy w administratorze. Tekst jest ukryty display:none; kod poniżej: <p>moj opis produktu</p> <div id="jsseunrwnoeo" style="display: none;"> <div id="ocfipreoqyfb" style="display: none;" class="simple_mutex" origin="safe_url_2">mutex/ocfipreoqyfb/mutex</div> </div> Po usunięciu go z kodu i kliknięciu zapisz lub zapisz i zostań nadal jest. Gdzie można sprawdzić co to powoduje, jakie pliki tpl lub php odpowiadają za pole description i description_short . Czy ktoś wie jak to można sprawdzić dlaczego tak się dzieje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Micorazon Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 Używasz wtyczki Browser-Security? https://zaufanatrzeciastrona.pl/post/tajemnicze-wpisy-z-internetu-czyli-skad-bierze-sie-mutexocfipreoqyfbmutex/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmor23 Posted September 29, 2017 Author Share Posted September 29, 2017 tak, jest w użyciu, to ona powoduje ten problem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Micorazon Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 (edited) Tak, jest to opisane w linku na Z3S, który wkleiłem w poście wyżej. Edited September 29, 2017 by Micorazon (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmor23 Posted September 29, 2017 Author Share Posted September 29, 2017 wielkie dzięki za pomoc, nie kiedy to zostało zainstalowane. Dzisiaj coś chciałem poprawić w kodzie na stronie produktu a tu taki dziwny kontener.Na razie usunąłem wtyczkę z przeglądarki. W opisie nie pojawia się ten div. Mam nadzieję że to wystarczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts