pavlin Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 Witam, Poszukuję rozwiązania (modułu, czegokolwiek), które umożliwi ustawianie kosztów wysyłki na podstawie ilości zamawianych produktów. Przykładowo: Klient umieszcza w koszyku 4 krzesła, gdzie cena wysyłki jednej sztuki to 20 PLN. Kupując 4 sztuki wysyłka sumuje się i wynosi 80 PLN. Jest to złe rozwiązanie, gdyż powinna wynosić łącznie 20 PLN. Idealnym rozwiązaniem byłoby ustalanie kosztów wysyłki na podstawie przedziałów np. 1-5 szt. = 20 PLN, 6-10 szt. = 40 PLN. Wie ktoś może jak to osiągnąć? Z góry wielkie dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 Teraz wyliczasz na podstawie wagi czy ceny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavlin Posted September 7, 2017 Author Share Posted September 7, 2017 Na podstawie ceny. Wiem, że mogę pokombinować z ustawieniami wagi, jednak to do końca nie rozwiąże mojego problemu. Czy nie ma rozwiązania, które w prosty sposób określi koszty wysyłki dla ilości produktów w danych przedziałach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 Dlaczego waga nie rozwiąże problemu? Jeśli każde krzesło będzie ważyło po 1 kg to wtedy zakresy masz takie jakie chcesz i spokojnie możesz ustawić tak jak opisałeś 1 - 5 szt. (czyli kg) cena 20 zł... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavlin Posted September 8, 2017 Author Share Posted September 8, 2017 Ok, ale co w przypadku, gdy mam inny towar, który waży lecąc za powyższym przykładem 5kg, a którego koszt wysyłki ma wynosić 50 PLN? Jeżeli w danym sposobie dostawy ustalę przedział 1-5kg=20 PLN to powyższy przykład nie będzie miał odzwierciedlenia w rzeczywistości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 W takim produkcie zawsze możesz ustawić dodatkowy koszt wysyłki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts