baady92 Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 Cześć, Mam problem z szablonem. Ustawioną mam czcionkę z polskimi znakami i wyświetlają się poprawnie, ale jak już chce coś zmienić lub dodać tłumaczenie to wyświetlają sie szlaczki zamiast polskich znaków. Macie może jakiś pomysł ? Prestashop 1.7.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek003 Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 Spróbuj zabdejtować język polski w zakładce tłumaczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baady92 Posted September 6, 2017 Author Share Posted September 6, 2017 Zrobiłem to i nic się nie zmieniło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 W którym miejscu zmieniasz czy dodajesz tłumaczenie? W plikach czy panelu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baady92 Posted September 6, 2017 Author Share Posted September 6, 2017 w panelu. Miedzynarodowe ->Tłumaczenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 W pierwszych wersjach presty 1.7 to praktycznie mało co działało poprawnie. A masz wersję 1.7.1 do której już zrobiono tysiące poprawek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek003 Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 No fakt do wersji 1.7.2.. warto zabdejtować. Natomiast nie warto abdejtować każdą wypuszczaną nowszą wersję bo przy każdym abdejcie jakieś zawsze problemy wyskakują. Szkoda czasu i nerwów. Lepiej poczekać do jakiejś bardziej ostatecznej wersji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 Lepiej poczekać do jakiejś bardziej ostatecznej wersji. Takiej wersji to nigdy się nie doczekasz. Presta 1.6 ma już ponad 4 lata i ciągle wychodzą nowe wersje z poprawkami błędów. 1.7 pewnie za 4 lata też już może będzie się nadawała do użytku Aplikacji które nie mają błędów nie ma, nie było i nigdy nie będzie Także aktualizować trzeba ZAWSZE, bo ilość błędów będzie coraz mniejsza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek003 Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 Ale najpierw trzeba przejrzeć listę poprawek do abdejtu. Jak to jakieś pierdoły to naprawdę szkoda czasu. Bo abdejt w wersji 1.7 póki co nigdy nie przechodzi gładko. Jak już poświęcać czas to na jakieś konkretne poprawki. Np. wersje 1.7.2.1 i 1.7.2.2 sobie odpuszczam Link to comment Share on other sites More sharing options...
baady92 Posted September 12, 2017 Author Share Posted September 12, 2017 a ma ktoś jakiś pomysł co może być u mnie przyczyną ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts