rootsklep Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 Witam, Działam na wersji 1,6,1 i szukam odpowiedzi na moje pytanie. Otóż chciałabym ustawić darmową wysyłkę dla dwóch grup klientów. Z racji tego iż korzystam z modułu hurtowni mam klientów hurtowych dla których przypisałam darmową wysyłkę od 2 tys zł, dodatkowo chciałabym ustawić darmową wysyłkę dla klienta indywidualnego od np. 500 zł. Czy istnieje taka możliwość ? Z Góry dziękuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 Ustawić różnych przewoźników dla różnych grup klientów i w tych przewoźnikach cena wysyłki zależna od wartości zamówienia, a nie od wagi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rootsklep Posted July 26, 2017 Author Share Posted July 26, 2017 Wszystko jest właśnie tak zorganizowane, hurtownicy mają swojego przewoźnika a klienci indywidualni swojego. Jednak darmowa dostawa obejmuje obu przewoźników i jest taka sama dla obu grup. To jeszcze jedno pytanie jeśli ktoś mi udzieli odpowiedzi będę wdzięczna. Od pewnego czasu nie korzystam z pomocy informatyka więc sama się z tym borykam. Nadal chodzi o wysyłkę. Moja wysyłka jest droga przy zamówieniu dwóch i więcej produktów wysyłka dubluje się. Chciałabym by drugi produkt w koszyku dla klienta oznaczał iż za drugi produkt zapłaci 50 % mniej za wysyłkę. Gdyż często bywa tak iż dwa produkty mieszczą się w jednym kartonie. A podwójne koszty wysyłki odstraszają, jednak u nas każda aukcja to 1 produkt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek89 Posted July 27, 2017 Share Posted July 27, 2017 Witam, podpinam się pod temat, mam podobny problem.Ustawianiem dodatkowe koszta do przesyłki i nie są one doliczane w koszyku. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts