Jump to content
senvalee

It show error"There are several errors. Error found : StartTag: invalid element name in country_mod"

Recommended Posts

It show several error when I login Prestashop 

There are several errors.

  1. Error found : StartTag: invalid element name in country_module_list.xml file.
  2. Error found : Premature end of data in tag badge line 1 in country_module_list.xml file.
  3. Error found : Premature end of data in tag badges line 1 in country_module_list.xml file.
  4. Error found : Premature end of data in tag module line 1 in country_module_list.xml file.
  5. Error found : Premature end of data in tag modules line 1 in country_module_list.xml file.
  6. Error found : CData section not finished http://addons.prestashop.com/en/referral-loy in must_have_module_list.xml file.
  7. Error found : Premature end of data in tag url line 1 in must_have_module_list.xml file.
  8. Error found : Premature end of data in tag module line 1 in must_have_module_list.xml file.
  9. Error found : Premature end of data in tag modules line 1 in must_have_module_list.xml file.

Prestashop version is 1.7.1.1

 

How could i solve it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prestashop 1.7.1.1. The similar error. Yesterday everything worked fine. Today when i try to log in to Admin Console it writes errors.

 

There are several errors.

  1. Error found : CData section not finished Da in country_module_list.xml file.
  2. Error found : Premature end of data in tag displayName line 1 in country_module_list.xml file.
  3. Error found : Premature end of data in tag module line 1 in country_module_list.xml file.
  4. Error found : Premature end of data in tag modules line 1 in country_module_list.xml file

    I tried to delete default_country_modules_list.xml and it helps! It is in \config\xml directory.
Edited by zatv (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites
44 minutes ago, Mila said:

Have you solved it? I have the same problem.

Did you read the post directly above yours?

Share this post


Link to post
Share on other sites

then perhaps you did not delete the correct file, or perhaps the file in your error message is different.

first confirm the file name in your error message, then locate that file and delete it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The error message I have in BackOffice is this: Error found : StartTag: invalid element name in must_have_module_list.xml file. 

I did delete must_have_module_list.xml from Public HTML/Config/XML few times and it doesn´t work.

I think it´s a right file, however the problem might be somewhere else and I can not find it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

As I can see this file must_have_module_list.xml is generated with an error. I tried to change it by old version ( which I had before web migration) and it didn´t work either as it was swapped automatically by system.

The content of this file is:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?><modules><!-- PM_MODS --><!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML 2.0//EN">
<html><head>
<title>301 Moved Permanently</title>
</head><body>
<h1>Moved Permanently</h1>
<p>The document has moved <a href="https://www.presta-module.com/cross-selling-addons-modules-footer?xml=1&amp;iso=es&amp;pm=dmVyLTEuNi4xLjR8Y3VycmVudC1wbV9hZHZhbmNlZHRvcG1lbnV8cG1fYWR2YW5jZWR0b3BtZW51LTEuOS4xMA%3D%3D">here</a>.</p>
</body></html>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Then I would suggest opening a new forge ticket to report the issue to Prestashop. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I´m experiecing this problem.

  1. Error found : StartTag: invalid element name in country_module_list.xml file.

But I´m unable to log in in order to clear the Cache. Can someone help

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 24/6/2017 at 10:56 AM, zatv said:

Prestashop 1.7.1.1. The similar error. Yesterday everything worked fine. Today when i try to log in to Admin Console it writes errors.

 

There are several errors.

  1. Error found : CData section not finished Da in country_module_list.xml file.
  2. Error found : Premature end of data in tag displayName line 1 in country_module_list.xml file.
  3. Error found : Premature end of data in tag module line 1 in country_module_list.xml file.
  4. Error found : Premature end of data in tag modules line 1 in country_module_list.xml file

    I tried to delete default_country_modules_list.xml and it helps! It is in \config\xml directory.

God bless you!!! Thank you! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 minutes ago, lukecd said:

God bless you!!! Thank you! :)

Hello, please how did you manage to resolve this issue ? Did you use the website tools or a app ? 

Thanks !

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

[1.6.1.18]

Hi, i'm experiencing the same problem (errors without doing nothing wrong) ... and i bet others ....

I think the problem is the server addons.prestashop.com that doesn't working correctly right now...

 

I'll wait 'til the server will work again.

I'm confident, then, the errors will disappears... maybe after clearing the cache.

 

UPDATE! After a few hours everything is now ok, no more errors. Just wait and do nothing for a while. Often are server problems

and doing this or that could cause some files corruption..

PS. Just an advice... disable the module about "Best Trader" (don't remember the name) ... gamification module... it's not useful and often slows backoffice loading.

 

Danny

Edited by Danny (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, same error on PS 1.6.1.2... in the meanwhile addons.prestashop.com was down, slow or unavailable.

Is this error connected in some ways to addons.prestashop.com?

Should we delete the XML file or wait?

Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, edoluz said:

Hello, same error on PS 1.6.1.2... in the meanwhile addons.prestashop.com was down, slow or unavailable.

Is this error connected in some ways to addons.prestashop.com?

Should we delete the XML file or wait?

Thank you!

 

read my message just before yours. I waited and then everything is ok.

Danny

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Danny said:

[1.6.1.18]

Hi, i'm experiencing the same problem (errors without doing nothing wrong) ... and i bet others ....

I think the problem is the server addons.prestashop.com that doesn't working correctly right now...

 

I'll wait 'til the server will work again.

I'm confident, then, the errors will disappears... maybe after clearing the cache.

 

UPDATE! After a few hours everything is now ok, no more errors. Just wait and do nothing for a while. Often are server problems

and doing this or that could cause some files corruption..

PS. Just an advice... disable the module about "Best Trader" (don't remember the name) ... gamification module... it's not useful and often slows backoffice loading.

 

Danny

 

Thank you Danny for these intels, we'll try to do like you. Wait and see ! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fixed: I had the same issue with PS 1.7

There are several errors.

Error found : StartTag: invalid element name in must_have_module_list.xml file.
Error found: Premature end of data in tag GBP line 1 in must_have_module_list.xml file.
Error found: Premature end of data in tag price line 1 in must_have_module_list.xml file.
Error found: Premature end of data in tag module line 1 in must_have_module_list.xml file.
Error found: Premature end of data in tag modules line 1 in must_have_module_list.xml file.

I have just removed the file must_have_module_list.xml, this file is located under config/xml/must_have_module_list.xml

Ps. Don't delete the file rename it, so you still have back up. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

When PS Addons came back online I re-logged in to addons in backoffice and the messages desappeared.

So... if PS websites goes offline it affects also our stores?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

If deleting does not works, if you can access to the unix files, remove file and then use the touch command (make file with 0 lenght) and change attributes to 444 :

cp must_have_modules_list.xml must_have_modules_list.xml.orig

delete must_have_modules_list.xml

touch must_have_modules_list.xml

chmod 444 must_have_modules_list.xml

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/4/2017 at 3:39 PM, senvalee said:

It show several error when I login Prestashop 

There are several errors.

  1. Error found : StartTag: invalid element name in country_module_list.xml file.
  2. Error found : Premature end of data in tag badge line 1 in country_module_list.xml file.
  3. Error found : Premature end of data in tag badges line 1 in country_module_list.xml file.
  4. Error found : Premature end of data in tag module line 1 in country_module_list.xml file.
  5. Error found : Premature end of data in tag modules line 1 in country_module_list.xml file.
  6. Error found : CData section not finished http://addons.prestashop.com/en/referral-loy in must_have_module_list.xml file.
  7. Error found : Premature end of data in tag url line 1 in must_have_module_list.xml file.
  8. Error found : Premature end of data in tag module line 1 in must_have_module_list.xml file.
  9. Error found : Premature end of data in tag modules line 1 in must_have_module_list.xml file.

Prestashop version is 1.7.1.1

 

How could i solve it?

just Delete these files from cofig/xml 

default_country_modules_list.xml

and

must_have_modules_list.xml

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More