kacper.sosnowski Posted June 1, 2017 Share Posted June 1, 2017 Witam, dopiero zaczynam przygodę z prestashop, w związku z czym mam pytanie: Jaki jest sposób na przemieszczenie długiego opisu produktu? Aktualnie jak wejdę w dany produkt, to mam krótki opis i zdjęcia, poniżej mam kategorię produktów (30 produktów w tej samej kategorii), następnie "Product video" i "Sprzedaż łączona". I dopiero na samym końcu jest "Więcej informacji" na temat produktu. Jest to kompletnie nieczytelne, i chciałbym zamienić miejscami żeby Więcej informacji było nad proponowanymi prod. W pozycjach modułów nie mam możliwości zmiany tego bo w : Product footer - 4 moduły [This hook adds new blocks under the product's description] (Nazwa technicznadisplayFooterProduct) mam tylko 3 moduły które wymieniłem w pierwszej kolejności a opis produktu tak wygląda na podglądzie live jakby nie był żadnym modułem. Domyślam się że bezpośrednio w plikach .tpl będzie trzeba zmienić - ale proszę o podpowiedź gdzie tego szukać Z góry dzięki - pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted June 1, 2017 Share Posted June 1, 2017 Nie jest modułem dlatego musisz edytować szablon i przenieść tą sekcje w wybrane miejsce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacper.sosnowski Posted June 1, 2017 Author Share Posted June 1, 2017 można liczyć na bardziej precyzyjną podpowiedź? Jak mówiłem - dopiero zaczynam, w sumie to poniekąd zostałem zmuszony do nauki. Dlatego liczę na wsparcie. Proszę o odpowiedź gdzie konkretnie mam szukać. Dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted June 1, 2017 Share Posted June 1, 2017 ... Proszę o odpowiedź gdzie konkretnie mam szukać. Dziękuję Konkretnie to by każdy chciał i wiele osób by dostało pod jednym prostym warunkiem należy podać maksymalna ilość informacji na temat sklepu a tego właśnie nie zrobiłeś, nie wiem na jakiej wersji presty pracujesz, na jakim szablonie więc odpowiem konkretnie odnośnie wersji 1.6 i szablonu standardowego jest to plik product.tpl w którym należy odszukać sekcje zawierającą {$product->description} Czyli ten kawałek kodu i przenieść w wybrane miejsce. {if isset($product) && $product->description} <!-- More info --> <section class="page-product-box"> <h3 class="page-product-heading">{l s='More info'}</h3> <!-- full description --> <div class="rte">{$product->description}</div> </section> <!--end More info --> {/if} Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacper.sosnowski Posted June 1, 2017 Author Share Posted June 1, 2017 Faktycznie-masz racje, skupiłem sie tak mocno na dokładnym wytłumaczeniu problemu, że zapomniałem o tak istotnych wiadomościach. Na szczęście są tacy magicy co potrafią pomóc i w takiej sytuacji - dzięki wielkie naprowadziłeś mnie bezbłędnie. Wystarczyło przenieść tą sekcję nad wcześniejszą i efekt końcowy osiągnięty! P.S. Presta ver 1.5.6.2 Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted June 1, 2017 Share Posted June 1, 2017 Offtopic: Wersja 1.5.6.3 ma poprawkę która uniemożliwia wygenerowanie losowego hasła do panelu admina, jest do tego również moduł pod nazwą "security patch". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts