Jump to content
  • 0
donscalos

I can't save changes to my products in Prestashop 1.7

Question

IHi,


I have  PrestaShop : 1.7.0.6     .

I can sort out my products categories but changes are not applied. I cannot move my products from one category to the other or update their names.

There's a fix on the 1.6 changing form.tpl in the admin folder but the 1.7 structure is different !

Thank you for your help !

Edited by donscalos

Share this post


Link to post
Share on other sites

37 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hi, i've ps 1.7.1.1 and the same big problem. Does anyone fix it? I can't find any solution.

Hello Cate.88, could you please make a new ticket as mentioned above? It would be very helpful for us. Thank you. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

i have the same issue in 1.6.13, changes dont save, cant create a new product as it is not saved, the save icon keeps spinning for ever.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I don't understand this fix. Does it mean I should reinstall whole prestashop and before that change configurations.xml?

 

No. You need to remove the lines marked with "-" (red) and add the lines marked with "+" (green) instead in the file configuration.xml, based on this file:

https://github.com/PrestaShop/PrestaShop/pull/7891/files

Edited by horiatb

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi this is from this post and it worked for so many including me...

 

rdubill, on 01 Aug 2017 - 6:22 PM, said:snapback.png

To anyone who might be following this - late yesterday afternoon (7/31/17) I went into Advanced Parameters>Performance and changed the following.

1) Left SMARTY alone - that is left caching type at file system and checked never recompile template files.

Towards the bottom you will see a heading of CACHING...

I set use cache to no.

I'm not sure how the setting works in conjunction (if at all) SMARTY - or what impact (if any) this will have on my site's response times.

Since I made this change everything I save is updating instantly.

I'll watch this as I move forward with development.

thanks to all for your input...

https://www.prestashop.com/forums/topic/621979-prestashop-saving-changes-in-back-office/page-2?do=findComment&comment=2591451

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Can someone advise a path for official fix? I cannot find such path in prestashop 1.7.2 install-dev/data/xml/configuration.xml . Seems that issue still exists on new version. I have tried all browsers and no solution. Basically if I copy existing product and change some info , it says updated successfully however no changes are visible on product page.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

i have the same problem on Prestashop 1.7.2.2 (fresh install)

 

Tested on Chrome / Firefox / Edge, when i save any product in Backoffice, it shows a green message "updated", but no changes on the product.

 

I can create a product perfectly, but once it is created, it cannot be edited.

 

I can't see any error on javascript console or debug mode.

 

How can i fix this?

 

Best Regards,

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Yup, Im having this issue as well. Clean install. Disabling cache did not work (though not good idea for production). configuration.xml doesnt exist in my prestashop installation at all.

Is there anyone who solved this issue on 1.7.2? More precisely Im on 1.7.2.2

Edited by Rail Balco

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Is it that simple?? How long is too long? What is the maximum size? (oh I see, 160 characters).

 

I'm having the same problem with a customer!!! But he didn't fill SEO Meta description.

He did fill meta title, suggested 70 characters, he sometimes overfills this field.

 

Can this cause the 'data not saved' error???

Edited by schot

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello 

Same issue and for me in version 1.7.2.3 with clean install.

I try all the above solutions but still no luck.

Any suggestion? 

Thanks 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Are you aware that you can change the max. length of the product description in the backoffice? Change that for example into a large number. Than check again if products save. Otherwise try to save a product without text/description.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Dear All,

I have opened an other thread but maybe it's related. I get an error: SyntaxError: JSON.parse: unexpected character at line 1 column 1 of the JSON data,  main.bundle.js:56382:9 on Prestashop 1.7.2.1 when saving (after change) or activating/deactivating a product.

Thread: 

Unfortunatelly, I have no solution so far as I do not see what is wrong with the code. But there's a but... it's the section throwing an error that comes right after the Firefox part.

Kind regards,
PR

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello 

Problem still exist. Nothing Yet. Is anyone who updated to  1.7.2.4?

Maybe they have fix the problem.

Any idea is welcome.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Looks like this issue has many different reasons, i suggest to look for what is causing your exact problems. Mine was solved by installing presta on better hosting. Have a look on BOOM-3901 on forge.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

By each problem, like site freezes, cannot save changes, please also activate debug mode. Most of theses problems are due to server problems (not correct configured, or not suitable for to run Prestashop).

 

How to activate debug mode: https://www.prestashop.com/forums/topic/224525-how-to-turn-on-error-reporting-for-debug-information-blank-page-500-internal-server-error/

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi,
I share a solution that has worked for me.

Enter the database and the table ps_configuration

search file:  PS_PRODUCT_SHORT_DESC_LIMIT

change the value 0 to 800 is fixed!!!

Best Regards,

Pilar - Tiendas Express

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I dont have that table on Prestashop 1.7.2.4.

Edit.

I found it in ps_configuration. that table is ok.

 

Edited by lanterneled

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

i think i found a possible problem.

Products that you cant save have any videos in description?

I noticed that the only products i cant save are the ones with youtube videos in description page.

I activated iframes in HTML fields  from Shop Parameters - > General.

Please try and let me know if this solution works to you also.

Thank you.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi,

my prestashop is from version 1.7.2

if you have to have that row in the configuration table

go to the configuration table and list for 500

then in the top search engine look for this:  PS_PRODUCT_SHORT_DESC_LIMIT

you will see how it appears.

Send screenshot.

I do not use video on products

Best Regards,

table.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello, I had the same issue.

Please check out if you have any bad html-code in your description, my problem was an iframe, which was not allowed. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×