Meka99 Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 Witam, mam taki komunikat gdy chce wejść w tłumaczenia np strony. "Uwaga, Twoja konfiguracja PHP ogranicza maksymalną ilość pól przesyłanych za pomocą formularza 1000 dla max_input_vars. Poproś swojego usługodawcę hostingu o zwiększenie tego limitu do przynajmniej 1138, albo będziesz musiał edytować pliki tłumaczenia." Zmieniłem w php.ini na 5000 a nadal mam taki komunikat, wyczyściłem cache, dezaktywowałem pamięć podręczna i nadal, co zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 Możliwe, że wpis w php.ini jest nieskuteczny, trzeba by się zwrócić do hostingu z prośbą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meka99 Posted January 9, 2017 Author Share Posted January 9, 2017 @Daresh"Problem zapewne nie dotyczy hostingu, systemy takie jak prestashop mają cache i pamięć podręczną (w preferencjach wydajności) często zostawiając początkowy parametr. " "Wyczyściłem cache, wyłączyłem pamięć podręczną i nadal mam ten komunikat. Jakieś pomysły?""Witam, można spróbować zrestartować apache/serwer, zmienić ten parametr w config/config.inc.php w folderze od prestashop, a w ostateczności, jeśli nie zadziała nic z wymienionych przeinstalować prestashop." nie wiem gdzie sie restartuje to apache albo serwer nie widzę nigdzie pliku config Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 Ktoś mocno przesadza z tymi poradami, jeżeli to hosting radzi przeinstalować prestashop żeby zmienić max_input_vars to ja bym zmienił hosting Normalny admin robi coś takiego w 15 sekund. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meka99 Posted January 9, 2017 Author Share Posted January 9, 2017 @Daresh no dobra ale na dzisiaj hostingu już nie zmienie, wieczorem mam kolacje a tak na poważnie, co byś zalecał zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 Napisać do nich, że na forum Presty wyśmiano takie pomysły i max_input_vars powinno się dać bez problemu przestawić na hostingu jeżeli jest poprawnie skonfigurowany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 Zależy jaki masz hosting. Jak VPS to musisz sobie sam zrestartować apache po zmianie w php.ini, jak współdzielony, to psi obowiązek supportu zwiększyć max_input_vars, bo większość hostingów blokuje zmianę tego parametru przez użytkowników poprzez htaccess. I niech ustawią 10000. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meka99 Posted January 9, 2017 Author Share Posted January 9, 2017 @Daresh@e_com pognębiłem ich i przyszedł jakiś inny admin, nagle się "magicznie" udało, że oni mi zwiększyli limit i mam wszystko tak jak sie należy, po prostu gość nie ogarniał i tyle... Dzieki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts