wolfen1223 Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Witam, dostałem raport od firmy która zajmuje się pozycjonowaniem z kilkoma błędami do zrobienia i zwracam się o pomoc czy jest mi ktoś w stanie z nimi pomóc albo chociaż naprowadzić. Niby wiem o co chodzi ale mam problem np. ze znalezieniem w których produktach brakuje atrybutu tittle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ufiartist Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Ciężko coś więcej wywnioskować z tego raportu, on się chyba ma rozwijać ? Co do sprawdzenia gdzie brakuje meta title można zawsze wykorzystać moduł "Menager sql" na zapleczu. Zakładając, że masz domyślne przedrostki tabel i jednojęzyczny sklep można by było utworzyć zapytanie o podobnej treści: SELECT id_product FROM ps_product_lang WHERE meta_title IS NULL OR meta_title = '' Powinno wypisać wszystkie id produktów bez meta title. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolfen1223 Posted December 30, 2016 Author Share Posted December 30, 2016 (edited) Wyświetliło mi się tylko ID produktu. Jeśli to pomoże to przesyłam adres do strony www.happybabies.pl Czyli mam rozumieć że wszystkie moje produkty nie posiadają meta title.... Jak temu zaradzić? Edited December 30, 2016 by wolfen1223 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Nie ma takiej możliwości, żeby produkt nie posiadał meta title. Jeśli w produkcie pole meta title jest puste, wtedy nazwa produktu staje się meta title. Masz błędy w kodowaniu polskich znaków w nazwach produktów. Wyświetl sobie kod źródłowy strony w takim produkcie z polskimi krzakami w nazwie, to zobaczysz co tam masz. Zamiast utf-8 masz encje: <title>ŁÓŻKO DZIECIĘCE HAPPY Z SZUFLADĄ L04 160/80 - SERCE Z KWIATÓW - Happy babies</title> Dlatego walidator googla zgłasza błąd podwójnego kodowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolfen1223 Posted January 2, 2017 Author Share Posted January 2, 2017 Teraz pytanie jak to naprawić Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolfen1223 Posted January 3, 2017 Author Share Posted January 3, 2017 Udało mi się w header.tpl w <title> usunąłem wszystko poza meta title i działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts