[email protected] Posted December 17, 2016 Share Posted December 17, 2016 Witam, Mam oto takie pytanie: Czy istnieje taka możliwość konfiguracji w systemie że np. Klient z Anglii wchodząc na mój sklep i włączając flagę Angielską z Polskiej w celu zmiany języka to czy system mógłby z automatu również przełączyć walutę z PLN na Brytyjskiego Funta ? Proszę o pomoc i z góry dziękuję Tomasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 17, 2016 Share Posted December 17, 2016 W standardzie nie ma takiej opcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted December 18, 2016 Author Share Posted December 18, 2016 A gdzie i w jaki sposób mogę ją zamówić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 Masz tutaj kilka opcji, pierwsza to modyfikacja sklepu w której przypiszesz na stałe walutę do danego języka, druga opcja to multistore gdzie wybór języka czy waluty będzie przenosił do sklepu z danymi ustawieniami, lub moduł chyba tego typu: http://addons.prestashop.com/pl/miedzynarodowosc-lokalizacja/7363-auto-change-language-and-currency-geolocation.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted December 18, 2016 Author Share Posted December 18, 2016 Dziękuję bardzo, ale mam jeszcze taką prośbę ponieważ jestem laikiem w tych kwestiach mógłbym prosić o jakąś dokładniejszą informację która z opcji będzie najlepsza to jest pierwsza sprawa a druga czy jeśli faktycznie Uważasz że będzie to moduł, który podesłałeś to czy mogę prosić o jakąś bardziej rozszerzoną instrukcję jego zainstalowania itp. Dziękuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 Nie jestem autorem modułu i go nigdy nie testowałem, sugeruje zapytać autora o możliwość sprawdzenia działania modułu przed zakupem. Jeśli moduł zadziała jest to najlepsza forma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted December 18, 2016 Author Share Posted December 18, 2016 Ok, muszę tylko na szybko kogoś z dobrym Angielskim złapać co by napisał do Autora zapytanie. Mimo wszystko dziękuję bardzo i życzę udanych Świąt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 W standardzie jest wykrywanie języka przeglądarki i możliwość wskazania odpowiedniej wersji językowej na tej podstawie. Można też walutę przypisać do kraju. Natomiast faktycznie są moduły do automatycznego rozpoznawania (geo)lokalizacji i ustawiania waluty (choć z walutami to już może być różnie, osobiście walutę dobieram zależnie od tego jaką kartą płacę i jakie są kursy). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts