miccom Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 (edited) Cześć. Co jakiś czas znikają mi statystyki sprzedaży. W PA w zakładce widzę zrealizowane zamówienia, ale reszta zniknęła. Czy usunięcie plików i katalogów w SMARTY i CACHE powoduje usuniecie też statystyk? Jak prowadzić statystyki aby nie tracić danych przy wykonywaniu powyższego? Edited November 30, 2016 by miccom (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted December 10, 2016 Share Posted December 10, 2016 Usunięcie cache nie kasuje statystyk, te są zapisywane w bazie danych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miccom Posted December 13, 2016 Author Share Posted December 13, 2016 A jednak znowu mi zniknęły statystyki... Gdzie tego szukać? Jak kliknę ZAMÓWIENA to widzę ze są, ale w statystykach odwiedzin nie ma nic... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted December 13, 2016 Share Posted December 13, 2016 Może sprecyzuj o jakich statystykach piszesz, bo albo się nie spotkałem z takim problemem (tzn. w bardzo wczesnych wersjach 1.6 kojarzę, że bywały jakieś problemy ze statystykami ale nie później) albo myślimy o czymś innym Przy okazji podaj też wersję sklepu, modułów statystyk itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miccom Posted December 13, 2016 Author Share Posted December 13, 2016 Na pulpicie w PA znajduje się tabelka sprzedaż, zamówienia, wartość koszyka itp. Wersja: 1.6.1.10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted December 13, 2016 Share Posted December 13, 2016 Jaki przedział czasowy statystyk masz wybrany? Może masz skopane coś ustawieniach? Spróbuj wziąc dane z miesiąca - może serwer nie wyrabia. Przed chwilą sprawdziłem 3 sklepy i każdy pokazuje dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miccom Posted December 13, 2016 Author Share Posted December 13, 2016 Cokolwiek nie ustawię to nie mam żadnych danych. Dane zniknęły po aktualizacji prestashop, mogło się tak stać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted December 13, 2016 Share Posted December 13, 2016 Nie miałem takiej sytuacji. Co to za status zamówienie zakończone? Co on ma w ustawieniach? Może tu jest problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miccom Posted December 13, 2016 Author Share Posted December 13, 2016 Dodałem sobie taki status, nie zrobiłem nic czego nie wolno.Statystyki zbierają się do pewnego momentu, i potem znikają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted December 13, 2016 Share Posted December 13, 2016 Jakie ustawienia ma ten status? Domyślnie jest status dostarczono - porównaj sobie ustawienia. Te statystyki pokazują dane zamówień o określonych statusach (np. nie pokazują zamówień, które nie zostały opłacone) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
miccom Posted December 13, 2016 Author Share Posted December 13, 2016 (edited) No tak, ale dlaczego kilka dni są... a potem znikają? Ale to co mówisz to fakt, zmieniłem jedno zamówienie na dostarczone i pojawiło się w statystykach Uff, dziękuję za pomoc w rozkminieniu o co biega. Pozdrawiam. Edited December 13, 2016 by miccom (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted December 13, 2016 Share Posted December 13, 2016 Pewnie wystarczy dostosować ustawienia Twojego statusu (np. zrobić te same jakie ma status dostarczone). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasni Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Chciałbym powiedzieć, że u mnie jest to samo. Problem pojawił się po aktualizacji do 1.6.1.10 Na poprzednich wersjach było ok. To znaczy u mnie nie znikają ale ich po prostu nie zlicza. Zamówienia w sklepie się pojawiają ale statystyki stoją w miejscu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 Przeczytałeś cały temat? Odpowiedziałeś na zadane pytania itp. itd.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasni Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 Używam standardowych statusów zamówień. Dotpay ustawia mi z automatu na "Płatność zaakceptowana" a ja przestawiam na Wysłane albo Dostarczone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasni Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 Pytanie w SQL UPDATE ps_orders SET invoice_date = date_add powoduje pojawienie się wszystkich zaległych braków w statystykach. Teraz żeby pojawiały się w statystykach kolejne zamówienia należało: 1. włączyć obsługę faktur, 2. aktywować faktury w statusach, których były oryginalnie zaznaczone np. "Przygotowywanie w toku" i "Dostarczone" 3. wyłączyć obsługę faktur. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts