Jump to content
mimoto

Blok filtrów nawigacyjnych

Recommended Posts

Witam. 

 

Wszystkie moje produkty bazują na dodatkowych cechach. Gdy wprowadzam nazwę cechy, i później jej wartość jeszcze w oknie cech, wszystko jest w porządku. 

Tz. cechy można filtrować w wyszukiwarce. 

Jednak gdy nie dodam tam wartości cechy, ale dodam ją podczas dodawania produktu (jest taka możliwość) wówczas nie można filtrować. 

Każdy produkt ma inną wartość cechy, także mogę ją wprowadzać tylko z pozycji wprowadzania produktu. 

Jak można to rozwiązać?

 

Pozdrawiam. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie dopisałem że dotyczy to prestashop 1.6

Doczytałem tam że to rozwiązanie nie działa z tą wersją. Poza tym nie znalazłem w/w kodu. 

Czy jest jakieś inne rozwiązanie? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Z tego co widzę to jest pod 1.6 a to że jedna osoba napisała że nie działa to nie znaczy że należy sie poddać bez próbowania. Po zmianach należy przeindeksować produkty w module i wtedy zobaczyć czy działa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No nie działa. Albo coś źle robię.  Dokonałem zmiany w pliku blocklayered.php. Tam praktycznie różni się jedna linijka.  

Pojawiły się ilości cech, których przedtem nie było. Ale w wyszukiwaniu nic się nie pojawiło. 

Błędów żadnych nie widzę. 

Ad. 

Ale nawet rozwiązanie tego problemu nie wyczerpuje mojej potrzeby. 

Doczytałem że presta nie odsługuje sortowania typu "suwak" we własnych cechach. Tylko w wbudowanych w prestę typu cena, waga. 

 

Czy są może jakieś zamienniki tego bloku? 

Edited by mimoto (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam taką dziwną sytuację że po przeniesieniu sklepu w inne miejsce nie działa mi wyświetlanie tylko tych podkategorii gdzie są filtry ustawione. Sklep działa, główne kategorie działają ale jak wejdę przykładowo Buty -> Buty do biegania i tam miałem filtr po rozmiarze/cenie/kolorze to nie wyświetla się nic. Natomiast przechodzę do kolejnej podkategorii np. Buty -> Buty miejskie gdzie nie było filtrów to normalnie się produkty na liście rozwijają.

Przebudowywałem indeksy w module, kasowałem i tworzyłem na nowo filtry, czyściłem cache, wyłączałem CCC,wymuszałem kompilację - bez zmian. Trzeba coś na bazie jeszcze robić?

Edited by Włochaty (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witajcie

Mam od kilku dni problem i nie wiem z czego to wynika

Po wejściu w Blok filtrów nawigacyjnych i uzupełnieniu szablonu nie mogę od kilku dni wymusić odbudowy indeksów :(

Po naciśnięciu: INDEKSUJ BRAKUJĄCE CECHY pokazuje: Indeksowanie cen nieudane

podobnie z zakładką CAŁY INDEKS, ATRYBUTY i URL-e

Tym samym ustawiony CRON wcześniej też nie działa i nie pojawiają się nowe dodane atrybuty do bloku filtra

W parametrach/wydajnosc/ na samym dole cache jest wyłączony

Czytałem na forach i pomaga wyczyszczenie CACHE strony ale jak go się czyści ?
Może to błąd Modułu filtrów nawigacyjnych ?
Ale odinstalowałem i zainstalowałem i to samo :(

Co robić ? może ktoś pomóc ?

dodam że wersja presty 1.6.1.24

 

indeks.jpg

Edited by Szekina (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More