mimoto Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 Witam. Wszystkie moje produkty bazują na dodatkowych cechach. Gdy wprowadzam nazwę cechy, i później jej wartość jeszcze w oknie cech, wszystko jest w porządku. Tz. cechy można filtrować w wyszukiwarce. Jednak gdy nie dodam tam wartości cechy, ale dodam ją podczas dodawania produktu (jest taka możliwość) wówczas nie można filtrować. Każdy produkt ma inną wartość cechy, także mogę ją wprowadzać tylko z pozycji wprowadzania produktu. Jak można to rozwiązać? Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 Rzeczywiście jest tak, że "customowych" wartości filtry domyślnie nie przyjmują, można to zmodyfikować, tutaj jest szczegółowy poradnik jak tego dokonać: http://blog.belvg.com/custom-features-in-prestashop-blocklayered-module.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimoto Posted November 26, 2016 Author Share Posted November 26, 2016 Nie dopisałem że dotyczy to prestashop 1.6 Doczytałem tam że to rozwiązanie nie działa z tą wersją. Poza tym nie znalazłem w/w kodu. Czy jest jakieś inne rozwiązanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 Z tego co widzę to jest pod 1.6 a to że jedna osoba napisała że nie działa to nie znaczy że należy sie poddać bez próbowania. Po zmianach należy przeindeksować produkty w module i wtedy zobaczyć czy działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimoto Posted November 26, 2016 Author Share Posted November 26, 2016 (edited) No nie działa. Albo coś źle robię. Dokonałem zmiany w pliku blocklayered.php. Tam praktycznie różni się jedna linijka. Pojawiły się ilości cech, których przedtem nie było. Ale w wyszukiwaniu nic się nie pojawiło. Błędów żadnych nie widzę. Ad. Ale nawet rozwiązanie tego problemu nie wyczerpuje mojej potrzeby. Doczytałem że presta nie odsługuje sortowania typu "suwak" we własnych cechach. Tylko w wbudowanych w prestę typu cena, waga. Czy są może jakieś zamienniki tego bloku? Edited November 26, 2016 by mimoto (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolfen1223 Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 Witam udało wam się ogarnąć te suwaki do swoich cech? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimoto Posted February 24, 2017 Author Share Posted February 24, 2017 Nie, ja nie rozwiązałem tej sprawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Włochaty Posted February 8, 2018 Share Posted February 8, 2018 (edited) Mam taką dziwną sytuację że po przeniesieniu sklepu w inne miejsce nie działa mi wyświetlanie tylko tych podkategorii gdzie są filtry ustawione. Sklep działa, główne kategorie działają ale jak wejdę przykładowo Buty -> Buty do biegania i tam miałem filtr po rozmiarze/cenie/kolorze to nie wyświetla się nic. Natomiast przechodzę do kolejnej podkategorii np. Buty -> Buty miejskie gdzie nie było filtrów to normalnie się produkty na liście rozwijają. Przebudowywałem indeksy w module, kasowałem i tworzyłem na nowo filtry, czyściłem cache, wyłączałem CCC,wymuszałem kompilację - bez zmian. Trzeba coś na bazie jeszcze robić? Edited February 8, 2018 by Włochaty (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szekina Posted October 26, 2019 Share Posted October 26, 2019 (edited) Witajcie Mam od kilku dni problem i nie wiem z czego to wynika Po wejściu w Blok filtrów nawigacyjnych i uzupełnieniu szablonu nie mogę od kilku dni wymusić odbudowy indeksów Po naciśnięciu: INDEKSUJ BRAKUJĄCE CECHY pokazuje: Indeksowanie cen nieudane podobnie z zakładką CAŁY INDEKS, ATRYBUTY i URL-e Tym samym ustawiony CRON wcześniej też nie działa i nie pojawiają się nowe dodane atrybuty do bloku filtra W parametrach/wydajnosc/ na samym dole cache jest wyłączony Czytałem na forach i pomaga wyczyszczenie CACHE strony ale jak go się czyści ? Może to błąd Modułu filtrów nawigacyjnych ? Ale odinstalowałem i zainstalowałem i to samo Co robić ? może ktoś pomóc ? dodam że wersja presty 1.6.1.24 Edited October 26, 2019 by Szekina (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts