tar.tarek Posted August 7, 2016 Share Posted August 7, 2016 Witam, W sklepie chcę dodać możliwość wysyłki paczek poprzez Paczkomaty Inpost. czy istnieje darmowy moduł, gdzie na etapie składania zamówienia klient może wskazać, do którego Paczkomatu należy wysłać przesyłke? Nie potrzebuję pełnej integracji z Inpost, tj. mozliwości tworzenia zamówień/etykiet po spotrnie BO. Tylko i wyłącznie wybór docelowego Paczkomatu na etapie składania zamówienia. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 7, 2016 Share Posted August 7, 2016 Ponoć sam inpost udostępnia moduły do integracji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tar.tarek Posted August 7, 2016 Author Share Posted August 7, 2016 dzięki, sprawdzę bezpośrednio z nimi Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 Bardzo dobry moduł jest od: prestahelp.com/pl/platne-moduly/151-paczkomaty-24-7.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
migdalius Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 https://inpost.pl/pl/dla-biznesu/przesylki/paczkomaty/moduly-integracyjne moduł jest za darmo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 Moduł tak ale żeby otrzymać od nich token należy podpisać z nimi umowę na X przesyłek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigMaras Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 Moduł tak ale żeby otrzymać od nich token należy podpisać z nimi umowę na X przesyłek? Ja podpisałem umowe już jakiś czas temu ale bez zdefiniowanej liczby przesyłek. Nie wymagali tego jeszcze kilka miesięcy temu i nie sądze aby cokolwiek się zmieniło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
migdalius Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 od czasu wprowadzenia przesyłek kurierskich zobowiązujesz się do jakiejś ilości przesyłek wtedy jest taniej, jak nie wyrobisz danej ilości np: 2000 miesięcznie jest trochę drożej, zależy od umowy jaką masz ,ale teraz to norma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 Czyli jest tak jak pisałem w kwestii otrzymania tokena, należy podpisać umowę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
migdalius Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 Dokładnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigMaras Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 Czyli jest tak jak pisałem w kwestii otrzymania tokena, należy podpisać umowę? Trudno mi powiedzieć jak jest w chwili obecnej bo podpisywałem umowe jak nie potrzebowałem tokena ale najpewniejszym źródłem informacji będzie infolinia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_bugs Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 Żeby otrzymac token nie trzeba podpisywać umowy, wystarczy być zarejestrowanym i mieć dostep do managera paczek w Inposcie. Wtedy kontaktujesz się i prosisz o wygenerowanie tokena dla zarejestrowanego konta. Sam modul jest darmowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikselkomp Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Czy udostępniłby mi zip'a do modułu z paczkomatami do wersji 1.6 ? Jest link ze strony inpostu ale nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigMaras Posted September 18, 2016 Share Posted September 18, 2016 Czy udostępniłby mi zip'a do modułu z paczkomatami do wersji 1.6 ? Jest link ze strony inpostu ale nie działa. Link nie działa ale już zgłoszone i będzie lada chwila wszystko znów dostępne. Taką mam informacje z supportu inpost. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smolapbz Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 Ma ktoś link do darmowego tego modułu ? bo tamten nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigMaras Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 Ma ktoś link do darmowego tego modułu ? bo tamten nie działa https://inpost.pl/pl/oferta-dla-biznesu/przesylki/paczkomaty/moduly-integracyjne Link to comment Share on other sites More sharing options...
smolapbz Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 A skąd pobrać numer token i co wpisać w polu URL API ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigMaras Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 A skąd pobrać numer token i co wpisać w polu URL API ? Api wygenerowałem na swoim koncie na stronie manadżera a token dostałem od opiekuna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smolapbz Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 czyli trzeba sie z nimi skontaktowac Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigMaras Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 czyli trzeba sie z nimi skontaktowac Albo opiekun albo infolinia, zresztą z tego co pamiętam to chyba mój opiekun też to przerzucał na jakieś wspracie zatem zadzwoń może do nich a uzyskasz najbardziej wiarygodne info. Dostaniesz tabelkę do wypełnienia, dane firmy etc i za godzinę zwrotkę z tokenem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smolapbz Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 a co wpisywałeś w polu URL API ? czekam na token ale Api kazali mi samemu poszukać :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigMaras Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 a co wpisywałeś w polu URL API ? czekam na token ale Api kazali mi samemu poszukać :] Pisałem Ci wcześniej, że api znajdziesz na stronie menadżera po zalogowaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tar.tarek Posted October 19, 2016 Author Share Posted October 19, 2016 niestety moduł Inpost ze strony https://inpost.pl/pl/oferta-dla-biznesu/przesylki/paczkomaty/moduly-integracyjne nie działa z PS 1.6. Instalacja zwraca błąd Link to comment Share on other sites More sharing options...
tar.tarek Posted October 19, 2016 Author Share Posted October 19, 2016 [PrestaShop] Fatal error in module file :xxxx/modules/inpost/inpost.php:syntax error, unexpected '[', expecting ')' Link to comment Share on other sites More sharing options...
smolapbz Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 Zainstalowałem poprawnie ten moduł, dostałem od inpostu token, skonfigurowałem chyba poprawnie wysyłki i adresy wszystkie a przy składaniu zamówienia nie pojawia się możliwość wybrania paczkomatu, czy robię coś źle? jak to działa ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 Jeśli masz poprawną konfiguracje to jest jeszcze opcja ze szablon jest wadliwy i nie obsługuje wyświetlania przycisków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smolapbz Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 a gdzieś się wyświetla komunikat ze aplikacja jest poprawnie skonfigurowana? bo poza token czyli początkowa konfiguracja to zmieniłem tylko DOMYŚLNY ROZMIAR PACZKI, WYSYŁANIE PACZEK, STATUSES no i WYBIERZ DOSTĘPNE FUNKCJE wybrałem tylko Paczkomaty InPost Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigMaras Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 a gdzieś się wyświetla komunikat ze aplikacja jest poprawnie skonfigurowana? bo poza token czyli początkowa konfiguracja to zmieniłem tylko DOMYŚLNY ROZMIAR PACZKI, WYSYŁANIE PACZEK, STATUSES no i WYBIERZ DOSTĘPNE FUNKCJE wybrałem tylko Paczkomaty InPost Cache wyczyściłeś? Jeżeli nie to spróbuj. Może jakiś konflikt też być z jakimiś dodatkami, masz coś doinstalowane niestandardowego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
smolapbz Posted October 20, 2016 Share Posted October 20, 2016 Po usunięci cache moduł działa, lecz nie wiem gdzie zmienić ten opis cały paczkomatu. W sposobach dostawy nie da się tego zmienić (dodałem "ok. 1-2 dni robocze" i jak widać po tym pojawia się cala wiązanka inpostu). No i trochę jest zabawy z ustaleniem cen za paczki Link to comment Share on other sites More sharing options...
smolapbz Posted October 27, 2016 Share Posted October 27, 2016 zna ktoś rozwiązanie ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 27, 2016 Share Posted October 27, 2016 Zobacz w tłumaczeniach zainstalowanych modułów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smolapbz Posted October 27, 2016 Share Posted October 27, 2016 Zobacz w tłumaczeniach zainstalowanych modułów. TO był pierwszy trop gdzie szukalem, niestety nie ma tego w tłumaczeniu zainstalowanych modulów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 27, 2016 Share Posted October 27, 2016 To poszukaj w plikach modułu, pewnie jest to na stałe wpisane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smolapbz Posted October 27, 2016 Share Posted October 27, 2016 dziwne, bo również w plikach w ftp nigdzie nie ma tego napisu :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted October 28, 2016 Share Posted October 28, 2016 dziwne, bo również w plikach w ftp nigdzie nie ma tego napisu :/ Są, w kontrolerze modułu i są ładowane przez instalator do bazy danych. Configuration::updateValue('INPOST_PL_DESC_PL', "Dzięki Paczkomatom InPost możesz odebrać lub zwrócić paczkę. 98% paczek jest gotowych do odbioru już dzień po nadaniu. Aby odebrać paczkę wystarczy numer telefonu oraz kod odbioru otrzymany sms-em."); Jak chcesz się pozbyć tego reklamowego bełkotu, to go skasuj i zresetuj moduł. Stałych nie kasuj, bo funkcja getModulesDescriptions() zacznie sypać błędy. Zrób tak: Configuration::updateValue('INPOST_PL_DESC_PL', ""); Jest tam kilka linii tego bełkotu i to w 3 językach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smolapbz Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 Są, w kontrolerze modułu i są ładowane przez instalator do bazy danych. Configuration::updateValue('INPOST_PL_DESC_PL', "Dzięki Paczkomatom InPost możesz odebrać lub zwrócić paczkę. 98% paczek jest gotowych do odbioru już dzień po nadaniu. Aby odebrać paczkę wystarczy numer telefonu oraz kod odbioru otrzymany sms-em."); Jak chcesz się pozbyć tego reklamowego bełkotu, to go skasuj i zresetuj moduł. Stałych nie kasuj, bo funkcja getModulesDescriptions() zacznie sypać błędy. Zrób tak: Configuration::updateValue('INPOST_PL_DESC_PL', ""); Jest tam kilka linii tego bełkotu i to w 3 językach. żebym ja się jeszcze tak świetnie na tym znal to moze bym to zrobił, ale niestety jestem zielony;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted October 31, 2016 Share Posted October 31, 2016 żebym ja się jeszcze tak świetnie na tym znal to moze bym to zrobił, ale niestety jestem zielony;/ Wystarczy wyedytować plik inpost.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
j4cek Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 [PrestaShop] Fatal error in module file :xxxx/modules/inpost/inpost.php: syntax error, unexpected '[', expecting ')' Błąd o którym piszesz wynika z wersji PHP. Autorzy modułu intensywnie korzystają ze zmian wprowadzonych w PHP 5.4, więc albo zmiana wersji PHP na serwerze, albo ręczna zmiana praktycznie we wszystkich skryptach php modułu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tar.tarek Posted November 6, 2016 Author Share Posted November 6, 2016 tak. zmienilem wersje PHP po stronie serwera - jest OK Link to comment Share on other sites More sharing options...
smolapbz Posted November 9, 2016 Share Posted November 9, 2016 Są, w kontrolerze modułu i są ładowane przez instalator do bazy danych. Configuration::updateValue('INPOST_PL_DESC_PL', "Dzięki Paczkomatom InPost możesz odebrać lub zwrócić paczkę. 98% paczek jest gotowych do odbioru już dzień po nadaniu. Aby odebrać paczkę wystarczy numer telefonu oraz kod odbioru otrzymany sms-em."); Jak chcesz się pozbyć tego reklamowego bełkotu, to go skasuj i zresetuj moduł. Stałych nie kasuj, bo funkcja getModulesDescriptions() zacznie sypać błędy. Zrób tak: Configuration::updateValue('INPOST_PL_DESC_PL', ""); Jest tam kilka linii tego bełkotu i to w 3 językach. W jaki sposób zresetować moduł ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 W jaki sposób zresetować moduł ? Po polsku nazwano tę opcję "Wyczyść". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub.K Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 próbuję skonfigurować moduł inpost v 1.1 dostałem token , podczas konfiguracji presta1.5.6 zgłasza błąd, podpowiedzcie proszę o co chodzi i co z tym zrobić [PrestaShopException]Property Configuration->name length (35) must be between 0 and 32at line 837 in file classesObjectModel.php 831.832. $message = $this->validateField($field, $this->$field);833. if ($message !== true)834. {835. if ($die)836. throw new PrestaShopException($message);837. return $error_return ? $message : false;838. }839. }840.841. return true; ObjectModelCore->validateFields - [line 255 - classesObjectModel.php] - [0 Argument] ObjectModelCore->getFields - [line 455 - classesObjectModel.php] - [0 Argument] ObjectModelCore->add - [line 360 - classesConfiguration.php] - [2 Arguments] ConfigurationCore::updateValue - [line 1651 - modulesinpostinpost.php] - [2 Arguments] Inpost->defaultMachineId - [line 685 - modulesinpostinpost.php] - [0 Argument] Inpost->getContent - [line 685 - controllersadminAdminModulesController.php] - [0 Argument] AdminModulesControllerCore->postProcessCallback - [line 811 - controllersadminAdminModulesController.php] - [0 Argument] AdminModulesControllerCore->postProcess - [line 158 - classescontrollerController.php] - [0 Argument] ControllerCore->run - [line 348 - classesDispatcher.php] - [0 Argument] DispatcherCore->dispatch - [line 53 - Jakubindex.php] - [0 Argument] Link to comment Share on other sites More sharing options...
atomek Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 - w tabeli ps_configuration, pole name ustaw długość na 64 (chyba że moduł w czasie instalacji już to zrobił i ustawił na 255 ),- w klasie Configuration w tablicy $definition dla pola 'name' ustaw size na tą wartość Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub.K Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 atomek, dzięki że sie odezwałeś , podrzuc jeszcze gdzie szukać : w klasie Configuration w tablicy $definition dla pola 'name' ustaw size na tą wartość bo ja z tych mniej zorientowanych jestem jakub Link to comment Share on other sites More sharing options...
atomek Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 w pliku /classes/Configuration.phppublic static $definition = array( 'table' => 'configuration', 'primary' => 'id_configuration', 'multilang' => true, 'fields' => array( 'name' => array('type' => self::TYPE_STRING, 'validate' => 'isConfigName', 'required' => true, 'size' => 32), // tu musisz zmienić wartość 'id_shop_group' => array('type' => self::TYPE_NOTHING, 'validate' => 'isUnsignedId'), 'id_shop' => array('type' => self::TYPE_NOTHING, 'validate' => 'isUnsignedId'), 'value' => array('type' => self::TYPE_STRING), 'date_add' => array('type' => self::TYPE_DATE, 'validate' => 'isDate'), 'date_upd' => array('type' => self::TYPE_DATE, 'validate' => 'isDate'), ),); Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub.K Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 atomek, jesteś wielki, poszło , dziękuję za pomoc jakub Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts