Jump to content

Recommended Posts

  • Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

[New version-SmartBlog] v.4.0.1- SmartBlog for PrestaShop 1.7 new update Released. You will be happy to hear that SmartBlog is the most powerful blogging tool for PrestaShop released the latest v

@protechtrader   thank you for your time to give feedback. . smartblog old version must work in 1.6.1.x , Same version of our module is used our all Premium theme like Legenda, Simple Great, Oxy, 

take you time, most do not understand the effort required to test modules to perfection.

Posted Images

@gepd

 

1. the issue image in admin thum is used prestashop own cache system. They store image in temp folder. You can check this also happen prestashop product or where they show thum image.

2. The homelastestnews  is cached for performance. if you regenerate the cache or disable the cache you will see it work.

 

We are trying to made action on post so when people update post or edit the homelastestnews cache will regenerate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have problem with multilevel blog's categories.

 

Option "Parent category" doesn't work in my PrestaShop 1.6.0.5.

 

All categories are shown as top level category (in admin panel and in blog's categories block).

 

 

PS:sorry for my english;p

Share this post


Link to post
Share on other sites

@prostrona

 

we made this as top level category wise.

 

I don't understand words "wise" in that context.
Is any simple way to change this? (with a basic knowledge of programming) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@prostrona

 

to achive this you need to change the category table and object module. If you know prestashop coding and how prestashop catagory controller manage the category it will easy for you

Share this post


Link to post
Share on other sites

this module supports

PrestaShop™ 1.5.6.2

 

i want to use smartarcheive ,smart popular post in blog sidebar ...

 

please help me i am getting error

Warning: require_once(/home/josephs0/public_html/forestag/modules/smartblog/classes/SmartBlogPost.php): failed to open stream: No such file or directory in/home/josephs0/public_html/forestag/modules/smartblogarchive/smartblogarchive.php on line 5

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/home/josephs0/public_html/forestag/modules/smartblog/classes/SmartBlogPost.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in/home/josephs0/public_html/forestag/modules/smartblogarchive/smartblogarchive.php on line 5
[PrestaShop] Fatal error in module smartblogarchive:
require_once(): Failed opening required '/home/josephs0/public_html/forestag/modules/smartblog/classes/SmartBlogPost.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php')

after installation

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, My English is very very poor but I have a problem for this module and need some help.

I installed this module in my web-shop, but it doesn't display in Homepage.

It just brought a "blank" under the Lof Featured Products block like this:R2gjwzO.jpg

How can I solve this problem?

Do I need to provide my homepage link for?

(I don't wanna issue it, it's still on building and unsafe.)

btw, version of PS is 1.6

 

Thanks Advance

Edited by wix3000 (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@wix3000

 

Did you install the latest news show module to show front page.

 

@aarti74747

 

we will investigate this soon. We are a small company with small team. Some of our developer is sick and we are on pressure due to that we are not able to recheck that. Although we have checked many times before upload on forum.

 

We will check again as soon as possible, once we can organize the work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Aarti Rawat

 

you can send me your site url  on PM i will take a look on your site issue. If there is any bug it will solved for all.

 

@wix3000

 

please here is the module list

http://www.prestashop.com/forums/topic/317230-prestashop-blog-module/

hi i am developer and working for my client... and my client want some extra modules on his website and i found your modules best.. and free of cost but not working... as i uninstall the module...becuase of many errors occurs on my website

Share this post


Link to post
Share on other sites

oh...oh... I understanded what the problem

I just only installed the "smartblog.zip" module.

I'm sorry about asking the foolish question.

 

And Thanks to smartdatasoft again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I downloaded this module for version 1.4.9... And now my admin panel is messed up.. Modules section in back end is blank..its not showing me any modules... I did delete the module from Cpanel.. still Modules in back end is blank.. Please help and suggest.

 

Thanks!

post-433911-0-09406500-1397144537_thumb.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi smartdatasoft or other members,

 

How can we change the font of the blog? eg. change the title font, the content of blog

 

Thx

You have to edit the CSS file in the module folder. Check on youtube some CSS tutorials, it's not hard hard and it's really worthy and funny to learn :D.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, on the begining - sorry for my english. This module is awesome but i have one quite big problem. If I install recentpost or relatedpost module,  pages where I should see they doesn't work at all. I can just see a blank page. I have Prestashop 1.5.4.1. Can you or I fix it somehow?

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks for share this module ,

 

i installed smartblog and it installed correctly but it will not show blog on front office !

 

i change module position in module config but still same problem

Share this post


Link to post
Share on other sites

@shahriar

Did you clear the cache to regenerate the cache after position change.We will look on the translation file. You can check the module tpl and view is the module is add translation text. like prestashop standard way.  {l s='my string' mod='mymodule'}

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@jano433 

 

The main issue is that in Prestashop 1.5.4.1 there is a code for cache which is not work. So you must need to remove them from your module tpl and it will work.

if (!$this->isCached('recentpost.tpl', $this->getCacheId()))
		{

...
}

the above code for cache is not working on 1.5.4.1

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Vekia and @Smartdatasoft...

 

As I mentioned in my earlier commnent.. please help here...I downloaded this module for version 1.4.9... And now my admin panel is messed up.. Modules section in back end is blank..its not showing me any modules... I did try to delete the module from Cpanel.. but its reappearing in Cpanel and not able to delete it... Please help and suggest.

 

Thx

post-433911-0-36029800-1397274255_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Vekia and @Smartdatasoft...

 

As I mentioned in my earlier commnent.. please help here...I downloaded this module for version 1.4.9... And now my admin panel is messed up.. Modules section in back end is blank..its not showing me any modules... I did try to delete the module from Cpanel.. but its reappearing in Cpanel and not able to delete it... Please help and suggest.

 

Thx

Ok... I resolved it.. I had to ask my hosting provider to delete it.. as this module took the ownership of the files... !

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ITA58

 

Will you told me what is the problem for 1.4.9.

 

I will try to study to made compatible for 1.4.9. I am not sure how much people are still using 1.4.9 so that i didn't try. If there is huge no of people using that i will definite give a try to made that compatible also our revolution slider :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could you tell me where exactly can I find file which I have to modify? In smartblogrecentpost.php i found this:

if (!$this->isCached('smartblogrecentposts.tpl', $this->getCacheId()))
                    {
                           global $smarty;
                           $id_lang = $this->context->language->id;
                           $posts =  SmartBlogPost::getRecentPosts($id_lang);
                           $i = 0;
                           foreach($posts as $post) {
                               if (file_exists(_PS_MODULE_DIR_.'smartblog/images/' . $post['id_smart_blog_post'] . '.jpg') )
                               {
                                  $image =   $post['id_smart_blog_post'];
                                  $posts[$i]['post_img'] = $image;
                               }
                               else
                               {
                                  $posts[$i]['post_img'] ='no';
                               }
                               $i++;
                           }
                           $smarty->assign( array(
                                         'posts' => $posts
                               ));
                      }

but deleting it change nothing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unfortunately it still doesn't work. If I delete "content" of IF there is still a blank page, and if i delete IF and leave content page work but module doesn't appear. Could you send me a well modified file? Maybe i just do something wrong.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, after seeing some HIGH PRICE...i was looking for some free modules to handle blog features...but this one looks like a dream come true :)

 

How can we install this ? There are many archives to download ... Is there a main file to download ?

 

(Sorry for my bad english, i'm french)

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I finally managed to install your module but after following the doc, when i go to the blog URL, i got a 404 page.

 

I'm working in local environment.

 

I kept  : myblog.local/SmartBlog

 

It seems that URL rewriting is not working properly in my case. Can you help me ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Ririo

 

I think your live server is not seo friendly set. Please install the latest new module from  there you are able to got the module link. if site is not seo friendly then you will see url like fc=module.... other wise seo url


@Maximeyang

 

You just need to remove the cache part from the module in 1.5.4.1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@All Prestashop User

 

Hello, smart blog is download till now 393 copies. So we want some valuable feedback from our module from those who are running live site. You can share your site url and give a feedback about the module.

 

Is will be fine if we add this on addonns market place with free to upload and you can automatically update from there.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Ririo  thank you for your reply,  I got a problem when I want to reinstall smart blog, all module I try to uninstall or install it is written

 

[PrestaShop] Fatal error in module smartblogaddthisbutton:
require_once() [function.require]: Failed opening required '/home2/aurore/public_html/leggingsdream.com/modules/smartblog/smartblog.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php')

 

It is working when I delete all files from my server,  thanks

Edited by Maximeyang (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

After installing it on 1.5.4.1 [ Module(s) installed successfully. ]

I get this error while I try to add a new category:

Fatal error: Class 'BlogCategory' not found in /home/public_html/classes/controller/AdminController.php on line 1098

 

I've cleared the cache, but in vain. The homepage is blank and shows only this message:

 

Fatal error: Uncaught exception 'SmartyException' with message 'Missing template name' in /home/public_html/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_template.php:634 Stack trace: #0 /home/public_html/tools/smarty/sysplugins/smarty_cacheresource.php(289): Smarty_Internal_Template->__get('source') #1 /home/public_html/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_template.php(661): Smarty_Template_Cached->__construct(Object(Smarty_Internal_Template)) #2 /home/public_html/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(398): Smarty_Internal_Template->__get('cached') #3 /home/public_html/classes/module/Module.php(1662): Smarty_Internal_TemplateBase->isCached(NULL, 'smartblogcatego...', NULL) #4 /home/public_html/modules/smartblogcategories/smartblogcategories.php(47): ModuleCore->isCached('smartblogcatego...', 'smartblogcatego...') #5 /home//public_html/classes/Hook.php(423): SmartBlogCategories->hookLeftColumn(Array) #6 /home/public_html/classes/control in /home//public_html/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_template.php on line 634

 

If I uninstall the module, the other modules from this suite show up like this - at least the page isn't blank anymore :)))

smartbloghomelatestnews module needs smarblog module to be shown here. please install smartblog module

 

smartblogcategories module needs smarblog module to be shown here. please install smartblog module

smartblogarchive module needs smarblog module to be shown here. please install smartblog module

smartbloglatestcomments module needs smarblog module to be shown here. please install smartblog module

smartblogpopularposts module needs smarblog module to be shown here. please install smartblog module

smartblogrecentposts module needs smarblog module to be shown here. please install smartblog module

smartblogsearch module needs smarblog module to be shown here. please install smartblog module

smartblogtag module needs smarblog module to be shown here. please install smartblog module

Share this post


Link to post
Share on other sites

@filipstudio

 

Did you saw that we have release this for 1.6+ :)

 

Right now it work fine above 1.5.6+ with cache. Bellow 1.5.5 the cache code of prestashop is not working .

 

We are a small team. We test this from 1.5.6-1.6.0+ . Bellow this version it may cause some issue for prestashop version changes. Like cache code

Share this post


Link to post
Share on other sites

Question. 

It there away the people can add a hyper link in the blog comments? as for now it doesn't seem to work.
We would like to know if this can be made possible.

 

Great blog module that's a fact! 

 

Keep up this great work, we really love your work and are grateful for keeping this a free module 

 

n.v.m Solved it :P 

 

<a href="URL of the target site"><img src="URL of the photo" width="350" height="300" /></a>  

:P 

Edited by We-vape.nl (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for your quick reply, Smartdatasoft.

.

I'm pretty sure that this module is great on 1.6 (it looks great in your demo), but when I've tried to upgrade my current version to 1.6, I've got lots of errors, so I kept the 1.5.4.1.

Thank you.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Running 1.6 and when I install the latest front module I can't get my actual posts to load. All that loads is the preset 4 posts. However when I click "latest news" it sends me to my blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

Thank you for this great job !

 

I just have a little problem with SmartBlog v2.0 (with PS 1.6) : when I create a new post including an image ("feature Image"), this picture is uploaded on the server, but in the post, the image "no image available" is displayed instead.

 

In the database (in "pre_smart_post_blog"), the "image" column is empty... :(

 

Could you please help me ?

 

Regards.

 

From

Edited by Frommarcq (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello SmartDataSoft !

 

Thanks for your quick answer.

 

I think I have found how to fix this issue : the picture file was MYFILE.JPG (where "JPG" was in uppercase).  When I rename the file to ".jpg" (in lowercase), it works.

  • DSC0058.JPG > won't work
  • DSC0058.jpg > will work
  • dsc0058.JPG > won't work
  • dsc0058.jpg > will work

(My digital camera creates ".JPG" files)

 

Regards !

 

From

Edited by Frommarcq (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you're experiencing cache related problems with for example the "Home latest news" module. Try changing this in smartbloghomelatestnews.php from line 39:

     public function hookDisplayHome($params) {
         
                if(Module::isInstalled('smartblog') != 1){
                        $this->smarty->assign( array(
                                  'smartmodname' => $this->name
                         ));
                        return $this->display(__FILE__, 'views/templates/front/install_required.tpl');
                }
                else
                {
                            if (!$this->isCached('smartblog_latest_news.tpl', $this->getCacheId('smartblog_latest_news')))
                                {
                                    $view_data['posts'] = SmartBlogPost::GetPostLatestHome(Configuration::get('smartshowhomepost')); 
                                    $this->smarty->assign( array(
                                              'view_data'     	 => $view_data['posts']
                                    ));
                                }
                            return $this->display(__FILE__, 'views/templates/front/smartblog_latest_news.tpl', $this->getCacheId('smartblog_latest_news'));
                }  
            }

to this:

     public function hookDisplayHome($params) {
         
                if(Module::isInstalled('smartblog') != 1){
                        $this->smarty->assign( array(
                                  'smartmodname' => $this->name
                         ));
                        return $this->display(__FILE__, 'views/templates/front/install_required.tpl');
                }
                else
                {
                                {
                                    $view_data['posts'] = SmartBlogPost::GetPostLatestHome(Configuration::get('smartshowhomepost')); 
                                    $this->smarty->assign( array(
                                              'view_data'     	 => $view_data['posts']
                                    ));
                                }
                            return $this->display(__FILE__, 'views/templates/front/smartblog_latest_news.tpl');
                }  
            }

This obviously disables caching but it's still better than a white broken page.  ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, first of all, thanks for sharing this awesome fre module !

 

Everything works fine excpet for the routing url in a multinlingual shop:

 

- Route from a category page to another language (via bloclangage module) doesn't seem to be good

 

Is there anything i can do to add the route to PS (or change the dispatcher ?)

 

Best regards to your developpers,

Share this post


Link to post
Share on other sites

@samyMNT

We have tried with mulilanguale shop. But in our testing we found no issue. May be your testing will help us. If you test more on multishop and give a proper data we will try to fix that. I will made a new page for this module where all user can find more tutorial about this blog customization and report bug or features. :)

@play33

We will build sitemap soon. Right now we got no time to build that. Due to our small team size , we need some time to build new things.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks worked out the cache issues. Just wondering if there is a way to edit the size of the blog category picture, or get rid of it all together since now if nothing is uploaded it shows a "no image available" image and I would like to either resize or get rid of it alltogether, thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

First thanks for making this available free. Great work.

 

I am having problem in installing the smartbloghomelatestnews module. My PS version is 1.5.6.1. When I try to upload it using the module manager nothing happens and I get the message "No file has been selected".

 

Kindly let us know how to fix this.

 

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, the BLOG menu does not appear on my site. How to enable it to see the blog menu. I install prestashop 1.6.0.5.   Thank you in advance

Help me please

Share this post


Link to post
Share on other sites

@smartdatasoft

 

 

I install latest blog news, but it appear in footer menu. I want it in top menu. How to do that please i am newbie.

 

 sorry for my english

Share this post


Link to post
Share on other sites

@sttaq

 

did you install smartblog first. Some days ago i saw that smartbloghomelatestnews is using in one forum user site. Will you please test again.

 

yes smartblog is installed and working fine but I am not able to install smartbloghomelatestnews and just want to find out if there is a work around for installation. PLease help, thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Read through the documentation and have search the config of the smartblog module and can't find a way to disable the category photo. I tried to adjust the image size via the image type menu but when I did the image stayed the same size.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@sttaq

please see http://naturalsante.net/  are using the smartbloghomelatestnews  on home page.



@statictic


i will check on SSL . Sorry, i forgot to tested on ssl.
Is your proble arries on ssl. non ssl work fine?



@nalyd

please goto module page of prestashop then search smartblog
after that click configuration and there you will find the module
configuratoin option.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, 

 

Im a having issues with smart blog, i have cleanurls 0.42 installed to remove the id's from categories and products and this is causing issues with opening the blog posts.I can view the blog categories fine. 

 

Does anyone have any suggestions. 

 

Damien

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you guys for this module. 
I enjoyed this new free module and I think this is one of the best free modules available for PrestaShop.

The only major problem I have with this module is this:
The recent blogs showing in my homepage have the title written in uppercase and in white. The white colour of the titles hide in my white background so i want to change the title color to something else. I know I have to edit the css file and I did that. 
I changed the color in the code

.heading_title{
    background-color: #383838;
    margin: 10px 0;
    overflow: hidden;
    padding: 0px 10px;
    color: #FFFFFF;
    font-size: 12px;
    font-weight: bold;
    text-shadow: 0 1px 0 #000000;
    text-transform: uppercase;
    line-height: 30px;

but there were no changes in my homepage. 

Am i doing something wrong? Can someone help me?
My page is http://buff.ly/1ntQRdw

thank you in advance :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I would like to add a field in the back office named "Author name". I did this via the "AdminBlogPostController.php" class. Then i had the field in the SmartBlogPost.php class : ''authorName' => array('type' => self::TYPE_STRING, 'validate' => 'isString'),'.

 

But i would like to link the field to phpmyadmin. I don't know where is the sql query to get all the columns when i'm on a post.

 

Can you help me ?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Firstly I want to thank you for really amazing blog module. Good work!

I am newbie in prestashop so I probably have stupid question. I want  show smart blog sidebar only on smartblog pages and default sidebar on other pages. I want do this because I want show blog seach, recent posts, etc... only on blog pages. It is possible? If it is, How can I do this?


Thank you very much.

Edited by daniel.kapicak (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Firstly I want to thank you for really amazing blog module. Good work!

 

I am newbie in prestashop so I probably have stupid question. I want  show smart blog sidebar only on smartblog pages and default sidebar on other pages. I want do this because I want show blog seach, recent posts, etc... only on blog pages. It is possible? If it is, How can I do this?

 

 

Thank you very much.

 

Yes it is possible. You can view our module have configuration where it can be done. We test on our theme . but PS new theme 1.6 have not compatible , what you like but in PS 1.5+ you are able to use our own sidebar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi.

 

I already did add the new field in the smart table 'ps_smart_blog_post' but I can  retrieve the data in the php...

 

Maybe i've forgot something ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, smartdatasoft. One question, will future versions of this blog module be compatible with previous ones? I mean, if it will be upgradable. I.E., if I install the version 2.0 and 1 year later comes out the version 3.0, if it won't mess with the articles database.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@jm_stickanddone

 

You can view our module archive and you can create a new module to hook your cms page and then you can add that hook in your CMS page. we have build many module and use core smartblog module file you can take a look other module

 

I was looking for this but I don't find nothing... Where can I look this?

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, 

 

I wanted to say thanks for this great add-on. 

 

I have tested it this AM and have only one issue. When its installed and enabled it screws up my current theme and changes colours and backgrounds in the shop. 

 

Is there a way of stopping it from doing this? 

 

For example see the image1 below this is what my shop looks like when the blog is disabled. 

 

Image1.pngThen once I enable you blog it changes to 

 

image2.png

 

Can you advise on how I can stop this from happening.. 

 

Thanks 

 

 

I also have noticed this, some rules in the smartblogstyle.css file override some other rules from the templates.

 

You can solve this adding #smartblogcat (or the correspondient ID/class) to the rule that is being overrided (I think in your example is " .title_block")

 

So the rule for ".title_block" will be "#smartblogcat .title_block" instead.

Same problem. I did that but I didn't get anything back. Can somebody have a look?

This is the site with the module installed

http://boysandgirlsfashion.com/anbX43WX7k3y7k/

and this without it

http://boysandgirlsfashion.com 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@fuskoz

 

home latest blog is cached. so please clear your cache.

 

Thank smartdatasoft for the prompt reply.

Belive me, I tried that but the color didn't change. Can you please take a look at the code and let me know?

Thank you once again. Amazing module!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, smartdatasoft. One question, will future versions of this blog module be compatible with previous ones? I mean, if it will be upgradable. I.E., if I install the version 2.0 and 1 year later comes out the version 3.0, if it won't mess with the articles database.

@moy2010

 

Don't worry we are develooing this module with best practice. After reacearch of many years and old wordpress experience.

 

We developed this. So it's database is full optimized. If need changes is need. All your data will preserved. Our blog data import/export features will release soon. Like wordpress. So you

can portable your data.

 

So don't worry about future release. We all time think

what people will need after two years. :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites