Jump to content

Wyświetlanie stanów magazynowych na liście produktów

eXtronic

Recommended Posts

Cześć :)

Dopiero co konstruuję pierwszy sklep na Prestashopie i mam także pierwsze pytanie - co mam zrobić, żeby na liście produktów pokazywała się dokładna ilość jaka jest dostępna w magazynie? Chcę, żeby klient od razu widział ile towaru mogę mu wysłać natychmiast, a ile dopiero przyjedzie. Obecnie mam tylko napisy W magazynie lub Oczekiwanie na dostawę, a dokładna ilość dostępna jest tylko na stronach poszczególnych produktów.

Presta 1.6.1.4

Próbowałem zarządzanie magazynem zwykłe i zaawansowane, ale jakoś nie widzę takiej opcji.

post-1249772-0-84361100-1462912208_thumb.jpg

Dzięki :) wstawiłem ({$product.quantity}) w nieco innym miejscu. Proszę o rzucenie okiem, czy nic nie zepsułem (to jest jakieś PHP? co to za język?)

<span class="availability">
	{if ($product.allow_oosp || $product.quantity > 0)}
		<span class="{if $product.quantity <= 0 && isset($product.allow_oosp) && !$product.allow_oosp} label-danger{elseif $product.quantity <= 0} label-warning{else} label-success{/if}">
			{if $product.quantity <= 0}{if $product.allow_oosp}{if isset($product.available_later) && $product.available_later}{$product.available_later}{else}{l s='In Stock'}{/if}{else}{l s='Out of stock'}{/if}{else}{if isset($product.available_now) && $product.available_now}{$product.available_now}{else}{l s='In Stock'}{/if}{/if}
			({$product.quantity}) <<<<<<<<<<<<<<< tutaj dodałem
		</span>
	{elseif (isset($product.quantity_all_versions) && $product.quantity_all_versions > 0)}
		<span class="label-warning">
			{l s='Product available with different options'}
			({$product.quantity}) <<<<<<<<<<<<<<< tutaj dodałem
		</span>
	{else}
		<span class="label-danger">
			{l s='Out of stock'} 
		</span>
	{/if}
</span>

Tak wygląda efekt

post-1249772-0-91774500-1462917239_thumb.jpg