DeRob Posted April 22, 2010 Share Posted April 22, 2010 Witam,Postawiłem wersję 1.2.4 na home.pl i dzielnie walczę Powiedzcie, czy komuś się udało zrobić w pełni działający sklep na home.pl ?Aktualnie mam problem z logowaniem na konta userów. W IE i firefox 3.x mam komunikat błędna sesja / token ale potem po odświeżeniu stronki jestem zalogowany. W Firefox 2.x po prostu nic się nie dzieje jak daję połącz.Testowałem poprawkę z plikiem tools.php ale jak to zrobię to jest jeszcze gorzej. Dostaję wtedy jeszcze inne błędy na stronce.Rozgryzł już ktoś problem z niewysyłaniem maili z przypomnieniem hasła?Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
fizyk Posted May 4, 2010 Share Posted May 4, 2010 jak masz możliwość to zmykaj od home.pl! ten problem można uznać za nierozwiązywalny. można usunąć kilka błędów, ale i tak pozostanie kilka innych (w mojej realizacji nadal jest problem z uploadem zdjęć do produktów). polecam odwiedzić stronę polskiego wsparcia presty. jest tam kilka postów, które mogą pomóc z Twoimi problemami.powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignas_PL Posted May 12, 2010 Share Posted May 12, 2010 Nie wiem jak u was, ale u mnie wszytko działa bez problemów na home.pl.Co prawda musiałem trochę pokombinować i poczytać, ale dało radę Używam wersji 1.2.5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fizyk Posted May 12, 2010 Share Posted May 12, 2010 możesz napisać co konkretnie pokombinowałeś? na forum polskiego wsparcia presty są opisane czynności jakie należy podjąć aby działało to z najmniejszą możliwą ilością błędów/niedogodności. korzystałeś z tego czy sam coś kminiłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mstiopa Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Po pierwsze... na home.pl mają własny interpreter pliku .htaccess, więc tutaj niestety trzeba czasami kombinować. Co do maili... na nazwa.pl miałem podobny problem i udało mi się go rozwiązać (prawdopodobnie na home.pl jest identycznie).Jeżeli konfigurujesz skrzynkę poprzez SMTP, to ustawiasz jakiś login i skrzynka ma jakiś adres, a wg. skryptu wysyłana jest poczta z adresu: [email protected]Sprawdź sam.Wyedytuj plik: ajax_send_mail_test.php z folderu admin-a i zamień: $from = 'no-reply@'.Tools::getHttpHost(false, true).'.com'; na: $from = $_GET['smtpLogin']; (przeważnie loginem jest email, ale jeżeli u Ciebie jest inaczej, to popraw to jeszcze do innego stopnia: "login+domena")Jeżeli teraz wysyła Ci testowe emaile bez problemu, to możesz wyedytować plik klasy classes/Mail.php.Metoda "static public function Send"Zaraz po linijce: if (!isset($from)) $from = $configuration['PS_SHOP_EMAIL']; Dopisz pod nim: $from = $configuration['PS_MAIL_USER']; No i sprawdź czy działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts