Jump to content

faktura VAT czy paragon formularz - moduł

magisterson

Recommended Posts

witam,

szukam rozwiązania które da mi taki efekt jak w załączonym pliku. Chodzi o możliwość wybierania czy zamawiamy jako firma czy jako osoba fizyczna i rozwija się dodatkowe Pole na NIP itp. Jeśli zaznaczymy "FIRMA".

Domyślnie niby jest taka opcja, ale pokazuje się dopiero przy wpisywaniu nazwy firmy, a fajnie by było gdyby było to jakby dwa osobne formularze do wybory w zależności co klient potrzebuje.

Może istnieje jakiś darmowy moduł który pomoże mi uzyskać takie coś?

PS 1.6.1.3

PLIK: post-691139-0-32535800-1461712725_thumb.png

Pozdrawiam! :)

aby uzyskać to co pokazałeś na screenie - to bardziej kwestia modyfikacji w plikach szablonu, niż modułu

prestashop jest gotowa do wspierania sprzedaży dla firm / osób

wobec czego wystarczy trochę pozmieniać formularz zamawiania tak aby pole NIP pojawiało się po wyborze [x] firma (a nie tak jak teraz po wprowadzeniu nazwy)

Dziękuje Ci za odpowiedź. No czyli raczej sam html. Nie mam niestety tyle czasu teraz żeby się tym zająć. Może gdyby ktoś z forumowiczów chciał się podjąć tego zadania to proszę pisać na PRV i podać cenę usługi.

Sprawa jest dość pilna bo jak się przekonałem ludzie nie potrafią kupować na domyślnym formularzu presty i dzwonią "dlaczego mi się wyświetla pole FIRMA jak ja nie mam firmy" itp. Masakra, ale nie dziwie się bo faktycznie źle jest to pomyślane. Może w kolejnych aktualizacjach zostanie to poprawione.

Pozdrawiam!