remekd Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Po przeniesieniu sklepu i zmianie danych url / bazy itd. wszystko działa. Jedynie pozostał problem z logowaniem na stronie sklepu... przekierowuje mnie do poprzedniej lokalizacji sklepu. Zmiana w bazie powinna załatwić sprawę, jednak nie wiem, w której tablicy szukać wpisu z url. Czy może jest jakieś inne rozwiązanie problemu? R. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Zobacz w tabeli ps_shop_url oraz wygeneruj na nowo plik .htccess Link to comment Share on other sites More sharing options...
remekd Posted March 16, 2016 Author Share Posted March 16, 2016 Zobacz w tabeli ps_shop_url oraz wygeneruj na nowo plik .htccess Wpis w tabeli ps_shop_url jest prawidłowy. Mimo wszystko nadal występuje przekierowanie do poprzedniej lokalizacji przy próbie logowania jako klient. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Podaj link do sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
remekd Posted March 16, 2016 Author Share Posted March 16, 2016 Podaj link do sklepu. link do sklepu: http://fabrykagraweru.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Ten link masz na sztywno w którymś pliku zadeklarowany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
remekd Posted March 16, 2016 Author Share Posted March 16, 2016 Ten link masz na sztywno w którymś pliku zadeklarowany. Masakra, głupi błąd przeniesiony href zamiast całego odwołania z ifem... ale tak to jest jak się przenosi i modyfikuje po nocach. A z Prestą nie jestem jeszcze tak obeznany od strony kodu jakbym chciał... Poprawione, ale teraz dla odmiany błąd 500... W ogóle chyba coś jest konkretnie namieszane bo na żadną podstronę nie mogę wejść z pozycji Preferencje > dane url i seo np mapa strony z linku na stronie działa, ale w linkach z url i seo zwraca błąd 500 o.O Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Włącz tryb debugowania i jak się będą błędy pokazywały to je poprawiaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
remekd Posted March 16, 2016 Author Share Posted March 16, 2016 Włącz tryb debugowania i jak się będą błędy pokazywały to je poprawiaj. Parse error: syntax error, unexpected T_PAAMAYIM_NEKUDOTAYIM in /fabrykagraweru/controllers/front/AuthController.php on line 364 brakuje mi pomysłu na to... w tej linii mam: if (is_callable(array($module_newsletter, 'isNewsletterRegistered')) && $module_newsletter->isNewsletterRegistered(Tools::getValue('email')) == $module_newsletter::GUEST_REGISTERED) { nic nie związane z logowaniem, ten sam błąd występuje przy próbie przejścia na strony z pozycji: preferencje>url & seo Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Jaką masz wersje php? Link to comment Share on other sites More sharing options...
remekd Posted March 16, 2016 Author Share Posted March 16, 2016 PHP 5.2.17 Hosting na home.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Gratuluje wyboru hostingu, lepiej nie mogłeś trafić A tak na poważnie to zmień wersje php na wyższą, i hosting przy okazji też na jakiś normalny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
remekd Posted March 17, 2016 Author Share Posted March 17, 2016 Gratuluje wyboru hostingu, lepiej nie mogłeś trafić A tak na poważnie to zmień wersje php na wyższą, i hosting przy okazji też na jakiś normalny. wiem, że hosting tragiczny, niestety nie miałem wpływu na wybór. Sam działam na hekko i lh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts