cialel Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Witam może ktoś mi powiedzieć jak zainstlować nowy szablon w prestashop 1.6.1.3 próbowałem znaleść inport/export szablonu w modułach tak jak podpowiadają w internecie ale chyba w tej wersji nie występuje taki moduł czy może mi ktoś powiedzieć jak go zainstlować Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 1) idź do preferences > themes 2) kliknij w "dodaj nowy szablon" 3) wypełnij formularz i załaduj pobrany plik Link to comment Share on other sites More sharing options...
cialel Posted January 2, 2016 Author Share Posted January 2, 2016 nie mam takiego modułu thames Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 nie moduł, a pozycja w menu "preferneces > themes" lub inaczej "ustawienia > szablony" Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cialel Posted January 2, 2016 Author Share Posted January 2, 2016 ok działa temat zamknięty pozdrawiam i dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkaminski Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Dzięki za wyjaśnienie Link to comment Share on other sites More sharing options...
ABCogrzewania Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 Witam, Zakupiłem na stronie: http://themeforest.net/item/greentech-shopping-responsive-prestashop-theme/13607450 Powyzszy szablon do Presty 1.6 Pytanie moje brzmi jak go zainstalować gdyz w momecie jak ładuje plik zip. trwa to sporo czasu gdyz plik zajmuje ponad 100mb i nic się nie dzieje. Czy ktoś mógłby się podjąć sprawy i zainstalować mi zakupiony szablon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 Powinieneś najpierw wypakować paczkę i zainstalować odpowiedniego zipa. Jak teraz sobie nie poradzisz to sie odezwij na PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helicon Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Witam. Pobrałem darmowy szablon Presto z Addons Marketplace http://addons.prestashop.com/pl/9052-presto.html . Nie mogę go zainstalować przez Preferencje/Szablony, Dodaj szablon. Otwiera się okno Importuj szablon i jest tylko Szukaj w Prestashop lub Zobacz wszystkie szablony oraz utwórz nowy szablon. Według instrukcji z pagemaster.pl/pl/blog/post/instalacja-szablonu-prestashop-1-6 powinno się otworzyć okno Importuj ze swojego komputera. Nie mam tego komunikatu. Według instrukcji http://themes.pl/pl/content/36-instalacja-szablonu-graficznego-w-prestashop-16 najpierw powinno się zainstalować moduł Import/export. Nie mam tego modułu i nie wiem skąd go pobrać. Czy ktoś może mi pomóc jak zainstalować ten szablon? Pozdrawiam, G.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Sklep masz na swoim serwerze czy w cloud presty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helicon Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Na serwerze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Spróbuj wgrać zipa z szablonem na serwer do katalogu theme następnie tam gdzie masz opcje instalacji szablonu masz możliwość importu z ftp, jeśli szablon będzie w dobrym miejscu to powinien pojawić się na rozwijanej liście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helicon Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Sorry, chyba jednak w cloud :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Chyba? Cloud jest dobry do zabawy żeby sie pouczyć, poważny sklep musi stać na poważnym serwerze ponieważ dopiero wtedy jest się jego właścicielem. Masz 2 opcje, pierwsza prostsza logujesz się do addonsów z zaplecza sklepu i wtedy powinieneś móc pobrać ten szablon bezpośrednio, druga jest taka że utworzysz sobie konto ftp do sklepu i wgrasz pliki szablonu ręcznie na serwer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helicon Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 Ja dopiero stawiam pierwsze kroki na tej drodze. I już na początku nie umiem wgrać nowego szablonu :-( Próbuję wg. pierwszej opcji i pobrałem szablon .zip i nie wiem co dalej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 Robisz to z zaplecza sklepu, czyli Preferencje > szablony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helicon Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 Tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
micho1984 Posted April 13, 2016 Share Posted April 13, 2016 Witajcie, mam pytanie bo jestem zupełnie zielony: czy po zainstalowaniu płatnego szablonu muszę go jeszcze przetłumaczyć czy wystarczy że mam wgrany język polski? Z góry dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted April 13, 2016 Share Posted April 13, 2016 Język polski nie daje gwarancji ze wszystkie frazy z szablonu będą przetłumaczone, zazwyczaj większość tekstów samego szablonu się pokrywa i pozostaje dorobić tłumaczenia dla modułów które sa dodane do szablonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
micho1984 Posted April 13, 2016 Share Posted April 13, 2016 A może orientujesz się jak jest w tym przypadku http://addons.prestashop.com/pl/20743-mystore-monika-responsive.html ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted April 13, 2016 Share Posted April 13, 2016 Niestety nie i dopóki go sam nie zainstalujesz to sie nie dowiesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
micho1984 Posted April 13, 2016 Share Posted April 13, 2016 Rozumiem że brakujące zwroty będę mógł samodzielnie przetłumaczyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted April 13, 2016 Share Posted April 13, 2016 Tak w Lokalizacja > Tłumaczenia msza możliwość tłumaczenia wybranych elementów sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
micho1984 Posted April 13, 2016 Share Posted April 13, 2016 Dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
luczki Posted July 14, 2016 Share Posted July 14, 2016 Witam, Zakupilem szablon cluturesix i niestety po zainstalowaniu gorna czesc strony jest rozjechana, jakby pomieszanie standardowego szablonu presty i nowej grafiki. Dol strony jest ok. Bede wdzieczny za pomocna dlon, gdyz dopiero sie ucze presty. Dzieki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 14, 2016 Share Posted July 14, 2016 Przy module górne menu poziome kliknij na wyczyść. Link to comment Share on other sites More sharing options...
berny7 Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Witam. Proszę o pomoc ponieważ próbuje zainstalować zakupiony wcześniej szablon (płatny) i mam problem gdyż po rozpakowaniu pliku zip z szablonem jest tam plik o nazwie sources_6G2Lhce994.zip mogę go rozpakować po wpisaniu kodu i cały problem w tym co mam zrobić z rozpakowaną zawartością gdzie ją umieścić aby szablon działał i abym mógł go zainstalować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 A co jest w tym zipie sources_6G2Lhce994.zip? Kolejny zip czy foldery modules, themes? Link to comment Share on other sites More sharing options...
berny7 Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Jest folder ale już nie ma w nim zipa Link to comment Share on other sites More sharing options...
berny7 Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 znalazłem tam opis ale mi nic nie mówi przetłumaczyłem go w google "Ze względów bezpieczeństwa katalog zawierający wszystkie pliki źródłowe w szablonie (\ "SOURCES_XXXXXXXX \") znajduje się w pliku skompresowanego (zip) i chronione hasłem.Aby rozpakować (Rozpakuj) chroniony hasłem pliku ZIP musisz mieć program narzędziowy plik zip zainstalowany i hasło. Jak tylko plik zip zaczyna dekompresji, użytkownik zostanie poproszony o wpisanie hasła. Hasło jest numer ID transakcji z zamówieniem (długi numer z literami i cyframi). Można znaleźć ten numer na stronie zamówienia, które zostaną dostarczone do was poprzez link, który wysłaliśmy do Ciebie e-mailem. Proszę, pomóż nam utrzymać jakość i wyjątkowość naszych produktów nie wgraniu \ "\" SOURCES_XXXXXXXX katalogów albo zip lub rozpakowane na serwerze." Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Co za folder jest? Jak się nazywa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
berny7 Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Folder to 'sources" a w nim Folder "psd" i index.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
berny7 Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 w psd są pliki : casualio.psd favicon.ico index.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Coś tu jest nie tak, zazwyczaj szablon zawiera dwa foldery themes i modules oraz plik Config.xml i folderu który zawiera te foldery powinieneś poszukać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
berny7 Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Zaraz po rozpakowaniu pliku zip jaki otrzymałem jest plik "theme" a w nim "manual_install" sample_data themeinstallator Link to comment Share on other sites More sharing options...
berny7 Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 praktycznie udało mi się wgrać szablon ale jest porozjeżdżany.Mam problem z wgraniem folderu sample_data.zip z przykładowymi danymi mam taki folder ale rozpakowany a jak go spakuję to to wyskakuje błąd pliku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Jeśli jest porozjeżdżany to zazwyczaj kwestia poustawiania modułów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
berny7 Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 mam w adminie na czerwono opcję "instal demo store" wiesz może do jaki folder odpowiada za demo sklepu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
berny7 Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Mój sklep to goodgirl.pl mógłbyś podejrzeć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Wejdź w moduły i przy module górnym menu (blocktopmenu) kliknij wyczyść. Nie wiem, nie znam tego szablonu. Prawdopodobnie zdjęcia już są a cała reszta demo jest jako zapytani sql które się wgra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
berny7 Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Jak klikam opcję moduły pokazuje się biała strona Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Włącz tryb debugowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
berny7 Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 mam zainstalowany ten szablon na innym sklepie i czy jest możliwość skopiowania go na inny tak aby działał niezależnie na dwóch sklepach instalował go znajomy z którym nie mam kontaktu Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Ile razy kupiłeś ten szablon, albo z jaką licencją że chcesz go instalować na kilku sklepach? Zazwyczaj licencja pozwala na jedną instalacje, czyli do użytku w jednym sklepie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
berny7 Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Zrobiłem klon swojego starego sklepu i podmieniłem na nowy adres i chyba jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts