galeriakami Posted November 29, 2015 Share Posted November 29, 2015 (edited) Usunołem przewoznika który był we wszystkich produktach wybrany, i teraz wyskakuje to BŁAGAM POMÓŻCIE Edited November 29, 2015 by galeriakami (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupportPS Posted November 29, 2015 Share Posted November 29, 2015 Nie wybrano przewoźników.Idź do admin->shipping->carriersOraz określenie nośników we wszystkich regionach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galeriakami Posted November 29, 2015 Author Share Posted November 29, 2015 Mam preste cloud Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 29, 2015 Share Posted November 29, 2015 Korzystasz z zawaansowanego zarządzania magazynem? Produkty maja wybranego odpowiedniego przewoźnika? Przewoźnik dostarcza do określonych stref? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galeriakami Posted November 29, 2015 Author Share Posted November 29, 2015 Nie nie korzystam. Tak mają. Tak. Może to troche wyjasni https://www.prestashop.com/forums/topic/486984-masowa-aktualizacja-przeow%C5%BAnik%C3%B3w/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 29, 2015 Share Posted November 29, 2015 Jest to z pewnością błąd konfiguracji, posprawdzaj wszystko na spokojnie. Raczej tak bez dostępu nikt ci nie powie co namieszane jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galeriakami Posted November 29, 2015 Author Share Posted November 29, 2015 A w czym może byc problem, w prescie jestem zielony a sklep juz dziala wiec nie moge sobie pozwolic na brak mozliwosci złożenia zamówienia. Zastanawiam się czy nie pobrać pliku csv z produktami nie usunąc tego sklepu i nie zalozyc nowego ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galeriakami Posted November 29, 2015 Author Share Posted November 29, 2015 Naprawiłem, napisza jak później. Dziękiuje bardzo wszzystkim którzy mi pomogli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted November 29, 2015 Share Posted November 29, 2015 (edited) No cóż, tak kończy się niewiedza Jeśli miałeś przypisanych do produktów dostawców czyli np. produkt A miał dostawcę o ID 5 przypisanego i Ty go teraz usunąłeś to system pokazuje, że go nie ma, PrestaShop nie sprawdza przy usuwaniu dostawcy czy dany dostawca miał przypisane do siebie jakieś produkty - to jest oczywiście niedopatrzenie programistów. Jako, że to Cloud to Twoje możliwości są ograniczone, można wyłączyć funkcjonalność przypisywania czy wrzucić pliczek na serwer resetujący wszystkie powiązania, najprostsza metoda to po prostu edycja danego produktu i aktualizacja przypisanych przewoźników. Edited November 29, 2015 by Krystian Podemski (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts