ak47mgr Posted November 22, 2015 Share Posted November 22, 2015 Witam,Na wstępie chciałbym przeprosić moderatorów forum jeżeli temat, który założyłem nie znajduje się w odpowiednim dziale. Moim problemem jest szablon, który bardzo mi się podoba i jest w wersji darmowej z strony : http://www.leotheme.com/prestashop/themes/313-leo-gamegear.htmlMam na tą chwilę zainstalowany silnik Presty 1.6.1.2, kiedy wrzuciłem szablon na serwer powstało coś takiego :www.formasklep.com.pl całe menu jest rozjechane. Nie wiem w czym tkwi problem. Zła instalacja czy może coś innego. Jeżeli szablon jest nie kompatybilny to go odpuszę. Ale pozowlę sobie zaznaczyć, że mi na nim zależy.Wyszukiwarka znika z szablonu pojawia się. Proszę o zoabaczenie jak powinien szablon wyglądać z strony producenta w wersji "LIVE". Bardzo proszę o pomoc. z poważaniem,Sebastian Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 22, 2015 Share Posted November 22, 2015 Było o tym kilka razy np. : https://www.prestashop.com/forums/topic/483073-problem-z-g%C3%B3rnym-menu-w-nowym-szablonie-sklepu/?do=findComment&comment=2189626 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ak47mgr Posted November 22, 2015 Author Share Posted November 22, 2015 (edited) Dziękuję za szybką odpowiedź. Gdzie mogę znaleźć opcję modułu do"wyszyczenia" blocktopmenu?I jeszcze jedno pytanie. Jak mogę usunąć możliwość edycji tego szablonu. tzn chodzi mi o te rozwijane zębatki z zmianą koloru tła np. ,aby było tak jak ja ustawię dla wszystkich użytkowników. Edit. Dziękuję bardzo znalazłem i wyczyściłem. Udało się. Tylko dlaczego mam menu x 2? Edited November 22, 2015 by ak47mgr (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 22, 2015 Share Posted November 22, 2015 Być może masz menu standardowe i od leo na raz włączone i w tym tkwi problem, zębatkę to gdzieś w konfiguratorze szablonu wyłączysz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ak47mgr Posted November 22, 2015 Author Share Posted November 22, 2015 Czy jest możliwość wyłączenia menu standardowego, aby się przekonać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 22, 2015 Share Posted November 22, 2015 Tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ak47mgr Posted November 22, 2015 Author Share Posted November 22, 2015 Wiem, że to pewnie wygląda na to jakbym szedł na łatwiznę, ale przesiedziałem mnóstwo godzin przy tym i szukam. Dla Was to pewnie są 2 kliknięcia. Gdyby Pan mnie nie odesłał do linku nie znalazł bym tego i nie mógł tego poprawić. Więc jakbym mógł prosić o nakierowanie mnie jak szukać tego menu standardowegoi zębatek- po prostu mnie nakierować, będę bardzo wdzięczny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 22, 2015 Share Posted November 22, 2015 Przy czym mnóstwo czasu spędziłeś? Wystarczy się zapoznać z panelem admina, jest to podstawowy błąd początkujących osób którzy szukają godzinami rozwiązania w internecie a wystarczy chwile spędzić w panelu sklepu i z głowa poprzeglądać zakładki. Gdyby Pan mnie nie odesłał do linku nie znalazł bym tego i nie mógł tego poprawić. To świadczy o leniwości, przecież tak to forum jak i inne w którym udzieliłem tobie odpowiedzi posiada wyszukiwarkę, więc odpowiedzi można wyszukać. Menu i konfigurator to moduły, więc tak jak pisałem odsyłam do tej własnie zakładki w panelu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ak47mgr Posted November 22, 2015 Author Share Posted November 22, 2015 Dziękuję, masz rację zamiast od razu wejść w Panel Admina i tam działać nie potrzebnie zagłębiałem się w google. Jeszcze raz dziękuję. udało mi się usunąć zębatki... jeszcze tylko te podwójne menu.. hmmm... z tym będzie zdecydowanie gorzej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 22, 2015 Share Posted November 22, 2015 W zakładce moduły masz przecież ten moduł i możesz go wyłączyć... korzystaj z szukajki w panelu modułów wpisz menu i pokaże ci wszystkie moduły od menu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ak47mgr Posted November 22, 2015 Author Share Posted November 22, 2015 (edited) Po wpisaniu w wyszukiwarce modułów "menu" wyskoczyła mi tylko jedna opcja. Kiedy ją wyłączyłem znikło całe menu. Problem tkwi gdzie indziej. :/Nawet kiedy dodałem opcję " Główna" zdublowało mi na 2x menu. Edited November 22, 2015 by ak47mgr (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 23, 2015 Share Posted November 23, 2015 Podaj link do sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ak47mgr Posted November 24, 2015 Author Share Posted November 24, 2015 www.formasklep.com.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 ach te szablonu Leo.... tego na logike sie nie ogatnie patrzac w zrodlo jedno menu masz umeiszczone standardowo, a to pierwsze od gory umieszczone jest w jakims widgecie.... co to, gdzie to? to juz wie tylko Leo ;/ musisz szukac gdzies w konfiguracjach szablonu lub jego dodatkowych modulach. albo powielony jest hook albo gdzies w konfiguracji bedzie "dodaj menu". w pierwszej kolejnosci musisz namierzyc tego widgeta i w nim szukac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ak47mgr Posted December 4, 2015 Author Share Posted December 4, 2015 Pisaałem do Leo i odpisał miDear mate,, jeżelplease login your backoffice then move blockuserinfo module to out HookTopand try againtks, Może mi ktoś to wytłumaczyć jak mam to zrobić? Po wpisaniu w modułach w wyszukiwarce "blockuserinfo" Wyskakuje mi Block info użytkowników, jeśli to jest to, to jak to przesunać do HookTop jeżeli dobrze rozumiem tłumaczenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts