adbi Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Przy wypełnianiu formularza rejestracji widnieją podstawowe pozycje tj. imię nazwisko e-mail Czy jest możliwość dodania pola NAZWA FIRMY ORAZ NIP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 Tak. Szukaj modułu "Europejski numer vat/nip". Jest bezpłatny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adbi Posted November 6, 2015 Author Share Posted November 6, 2015 Posiadam już ten moduł. Rozchodzi mi się, aby przy zakładaniu konta od razu był wymagany NIP i nazwa firmy, ponieważ jest to hurtownia internetowa. Czy można pozbyć się pozycji data urodzenia ? Dziękuję za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 7, 2015 Share Posted November 7, 2015 Lokalizacja > Kraje > Edytuj > Potrzebny nip? TAK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adbi Posted November 7, 2015 Author Share Posted November 7, 2015 Rozchodzi mi się o edycję na poziomie stwórz konto > dane osobiste. Tak aby system nie pozwolił komukolwiek na zalogowanie bez podania NIP i nazwy firmy. Screeny mogę podesłać na meila. Jak usunąć datę urodzenia z formularza rejestracyjnego. ? Dziękuję za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 7, 2015 Share Posted November 7, 2015 Datę możesz usunąć w kodzie, nip tak jak pisałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adbi Posted November 7, 2015 Author Share Posted November 7, 2015 Dziękuję ślicznie wszystko działa ! A mogę jeszcze prosić o wskazówki jak usunąć datę w kodzie ? Pozdrawiam Klaudia Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 7, 2015 Share Posted November 7, 2015 https://www.prestashop.com/forums/topic/462958-konfiguracja-formularza-rejestracyjnego-ps1609/?hl=%2Bdaty Link to comment Share on other sites More sharing options...
adbi Posted November 9, 2015 Author Share Posted November 9, 2015 Dziękuje ślicznie za pomoc. Data usunięta. Jednak nie mogę poradzić sobie z formularzem Lokalizacja >> Kraje. Wybieram jakie pole mnie interesują. Jednak wciąż wyświetla mi się wpisz imię i w formularzu Dane Osobiste i w formularzu Twoja Firma Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 9, 2015 Share Posted November 9, 2015 Podaj link do sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 9, 2015 Share Posted November 9, 2015 Masz coś mocno namieszane w plikach, i chyba nie tylko w css, poza tym masz moduł europejski numer vat, jeśli sprzedajesz tylko na polskę to nie jest ci on do niczego potrzebny. Czy poza edycją plików tpl i css były robione zmiany w kontrolerach odnośnie rejestracji? Jeśli nie to zacząłbym od przywrócenia poprawnych plików i edycji "z głową". Link to comment Share on other sites More sharing options...
adbi Posted November 9, 2015 Author Share Posted November 9, 2015 Niestety tak jak mówiłam sklep tworzył ktoś dla mnie, a ja tylko dostałam go w takiej formie. Także niestety nic nie edytowałam, ponieważ nie mam jak. Właśnie NIP EU to też ciekawa sprawa, ponieważ całkowicie odinstalowałam ten moduł. Dziękuje za pomoc. W takim razie widzę, że nic więcej nie zrobię, ponieważ wina nie leży po mojej stronie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 10, 2015 Share Posted November 10, 2015 Nie chcę negować czyjejś pracy ale jeśli to jest sklep robiony na zamówienie to dosyć kiepsko się prezentuje, w zasadzie wygląda jak mocno popsuty szablon default-botstrap z zmienionymi kolorami, stopka wygląda jakby sie coś nie wczytało, poziome menu jest rozwalone, chyba klienci nie traktują was poważnie przy takim wyglądzie sklepu. Druga ważna sprawa jeśli ten "ktoś" kto wykonał sklep zajmuje się tym profesjonalnie to powinien również świadczyć usługi w ramach gwarancji poprawnego działania serwisu, w pierwszej kolejności błędy powinno sie zgłaszać do poprawki autorowi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts