Jump to content
charmaineH

Smarty cache issue after upgrade to 1.6.1.1. Help Pls

Recommended Posts

Hi All,

 

Ive upgraded to 1.6.1.1 from 1.6.0.8 with the one clk upgrade button and added a new theme thats from prestaaddon compatible with 1.6.1.1( hope thats true) , i had trouble with a fast web page and tried to reduce the loading time from these forum . then i read about clearing the cache and noticed something strange , the cache/smarty/cache folder should have a string of folders and files even after clearing if i remember correctly , but this is not the case in this instance , something is clearly wrong , i hope there is a solution to this , can someone help me as i cannot reopen the store in this state ? :(

 

smarty is configured with update if template changed and cache is on with file system cache .

 

Please help , any advise is appreciated , thanks in advance .

post-837415-0-01768900-1443651064_thumb.jpg

 

charmaine

Share this post


Link to post
Share on other sites

well it was resolved as i tried deleting the theme cache and adding the folder back and miraculously its all good . hope this helps someone as finding solutions can be really daunting sometimes here in the jungle of information. good luck!

Share this post


Link to post
Share on other sites

well the issue came back again , i tried to change an image and cleared cache to see if the page reflected the change and once again i noticed that cache/smarty/cache modules and blocks are not being cached somehow again. :unsure:    , i also checked on the created cache folder under themes and the .css files and the .js files are cached there .  Time it takes to load the homepage is sooooo slow again now , can someone help please ? i cant seem to find a solution to this issue so far! help :o

 

Thanks in advance

 

charmaine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

Same issue for me. Have you find a solution ?

 

There is only one or two directory on /cache/smarty/cache

 

So, this is a big problem : the website front office is very slow, as it don't use the smarty cache :(

Thanks,

David.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I have found a solution.

 

1/ You have to see in mysql the table smarty and add a date in the past (see attachement picture).

 

Choose to never recompile template, and never empty the cache.

 

You will have to do this 1/ each time.

 

See here :

https://www.prestashop.com/forums/topic/479112-comportement-bizarre-de-smarty-cache/

 

David.

post-262253-0-49345600-1446030104_thumb.png

Edited by david. (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More