Jump to content
donic

Ship To Pay PrestaShop 1.6.0.14 i 1.6.1.0

Recommended Posts

Witam.

 

Poszukuję działającego modułu Ship To Pay dla PrestaShop w wersjach 1.6.0.14 i 1.6.1.0.

 

Jeśli ktoś z Was posiada i jest w stanie pomóc to bardzo bym prosił.

 

Pozdrawiam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Następujące moduły mogą być zainstalowane niepoprawnie:

  • shiptopay : 
        Nie można zainstalować nakładki: Metoda getHookModuleExecList w klasie Hook została już nadpisana.

 

Dlaczego?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Następujące moduły mogą być zainstalowane niepoprawnie:

  • shiptopay : 

        Nie można zainstalować nakładki: Metoda getHookModuleExecList w klasie Hook została już nadpisana.

Dlaczego?

 

Jakaś nieudana wersja ship2paya pozostawiła po sobie śmieci w overridach.

1. Odinstaluj wszystkie ship2paye jakie masz poinstalowane.

2. Skasuj plik /override/classes/Hook.php

3. Zainstaluj ship2pay podany w wątku wyżej. Działa poprawnie na 1.6.0.x i na 1.6.1, ale nie w trybie 'Advanced checkout page' modułu Advanced EU Compliance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jakaś nieudana wersja ship2paya pozostawiła po sobie śmieci w overridach.

1. Odinstaluj wszystkie ship2paye jakie masz poinstalowane.

2. Skasuj plik /override/classes/Hook.php

3. Zainstaluj ship2pay podany w wątku wyżej. Działa poprawnie na 1.6.0.x i na 1.6.1, ale nie w trybie 'Advanced checkout page' modułu Advanced EU Compliance.

 

Kilkanaście instalacji i nadal przewoźnicy nie znikają...:D wersja 1.6.1 ciekawe w czym problem jest :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ale przewonicy nie beda znikali... znikaja ewentualnie metody platnosci przpisane do wybranego przewoznika. taka mam roznica. a co do samego dzialania modulu, to sprawdz tez w zaawansowanych > wydajnosc czy nie masz wylaczonego nadpisywania plikow (override) i modulow nie od prestashop

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

ale przewonicy nie beda znikali... znikaja ewentualnie metody platnosci przpisane do wybranego przewoznika. taka mam roznica. a co do samego dzialania modulu, to sprawdz tez w zaawansowanych > wydajnosc czy nie masz wylaczonego nadpisywania plikow (override) i modulow nie od prestashop

Tak dokładnie tak -  źle trochę napisałem ale jest tak jak piszesz. Moduł działa pod prestą 1.6.1.0 bez problemu ale trzeba wykonać trochę zabiegów - Napewno odinstalować cały moduł lub inne wersje jezeli były juz instalowane  - potem zainstalować moduł na nowo ( wysypie błędem) ale  tak jak autor napisał trzeba usunąć /override/classes/Hook.php , i co ważne nie zadziała ten moduł dopuki w ustawienaich nie wyłączymy w ustawieniach "wyłącz nadpisywania " i wtedy ruszy smiało. Warto też wyłączyć na czas modyfikacji pamięć podręczną. Potem ją wyczyści i można włączyć ponownie :) Trzeba też zwrócić uwagę co dzieje się w cache - ale ostrożnie z usuwaniem :)

 

Pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jakiś czas temu zmodyfikowałem moduł ShipToPay o obsługę produktów wirtualnych, korzystam z niego na sklepach od wersji 1.6.0.9 i do tej pory ciągle pięknie działa.

 

Moduł udostępniam bezpłatnie na liście poprawek po zapisie na newsletter na stronie http://www.greenmousestudio.com lub poniżej.

shiptopay.zip

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niestety moduły nie działają w wersji 1.6.15 - czy ktoś posiada moduł działający w tej wersji presty?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Właśnie zaktualizowałem swój sklep testowy do 1.6.1.15 i mój shipToPay działa nadal bez problemów...

Share this post


Link to post
Share on other sites

witam czy jest modul ship2paydo wersji 1,6,1,15 probowalem roznych modulów. zaden nie pasuje przy jednym mialem tylko ok ale strona startowa miala tornado dlaczego tornado gdyz juz przeszukalem cale forum przeczyytalem wszystkie chyba watki i gdzies ktos wspominal o tym natomiast nie jestem w stanie tego rozwiazac. czy znajdzie sie ktos kto mi pomoze?

Share this post


Link to post
Share on other sites

jeżeli już korzystałeś z jakiegoś modułu ship to pay a w międzyczasie dokonałeś aktualizacji sklepu do wersji 1.6.1.15 to w ustawienia > wydajność wyłącz opcję:

- wyłacz nadpisywania

 

głównie to jest przyczyną tego, że te modułu przestają nagle działać.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

wszystkie ustawienia byly dobrze ustawione natomiast problem dalej sie powtarzał. rozwiazaniem tego typu problemy jest modul z wersji 1.6.0.9 tylko ten modul pasuje, instalowalem kilka i w kazdym nie dzialalo poprawnie.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Właśnie zainstalowałem ten moduł i cały poszedł. Dobra robota z informacją że działa z 1.6 właśnie szukam jak przywrócić ustawienia i wygląd. i pozbyć się tego G.....

Kilka sklepów stawiałem na presta i zawsze jakieś problemy chyba trzeba przejść na woocomerce

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More