Inferno25 Posted July 15, 2015 Share Posted July 15, 2015 Czy istnieje jakaś darmowa alternatywa do domyślnej galerii PrestaShop 1.6? Niestety ta domyślna nie działa poprawnie i nie bardzo wiem jak sobie z tym poradzić. Chodzi o coś pokroju MagicThumb tylko darmowego. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 16, 2015 Share Posted July 16, 2015 do domyślnej galerii PrestaShop 1.6? czym jest ta domyślna galeria ? możesz spróbować zrobić własną galerię za pomocą strony CMS: galeria na stronie cms Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted July 16, 2015 Share Posted July 16, 2015 jakbym wiedzial, ze jest jakas domyslna to nei sleczal bym godzin nad budowa modulu a no powaznie, raczej darmowego nic nie znajdziesz poza wspomniana przez Vekia galeria w CMS, ale z dodwaniem sdjec, ich stylwoaniem poczatkujacy mzoe miec problmy, dlatego tez moge polecic modul wlasnego autorstwa z bardzo intuicyjna i prosta metoda dodawania i administracji zdjeciami i ich kateogriami: http://4vip.pl/works/galeria-zdjec-popup/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inferno25 Posted July 16, 2015 Author Share Posted July 16, 2015 Dziękuję za odpowiedź. Problem polega na tym, że po dodaniu specjalnych atrybutów do produktu jak rozmiar, kolor itd. galeria zdjęć produktu przestaje być aktywna - obrazki się wyświetlają jednak po kliknięciu nie się nie dzieje - nie powiększają się. Bez dodatkowych atrybutów wszystko działa poprawnie. Problem tkwi prawdopodobnie w pliku products.js szablonu jednak nie mogę go zlokalizować (podmieniając ten plik z innym szablonem galeria działa poprawnie, jednak wtedy coś z cenami jest nie tak). Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted July 16, 2015 Share Posted July 16, 2015 a no to ma galeria do "pogdladu zdjec poroduktow". po pierwsze jaka wersja PS, co to za szablon, wlacz wysweitlanie bledow i zobacz czy cos pokaze, podaj linka do sklepu.... "odrobine" szczoglow i konsekwencji w nazwnictwie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inferno25 Posted July 16, 2015 Author Share Posted July 16, 2015 Szablon to podstawowy szablon z presty 1.6.0.9 z przerobioną grafiką (gdy kopiuję plik products.js z podstawowego szablonu występuje błąd z cenami + błąd z galerią, kopiując products.js z innego szablonu występuje błąd z cenami ale galeria działa w porządku). Plik product.js ściągałem z tego miejsca: http://forge.prestashop.com/browse/PSCSX-1835 gdyż miałem problem ze źle wyświetlającą się ceną przy dodaniu np. rozmiaru.Włączyłem wyświetlanie błędów w pliku defines.inc.php ale nic nie wyświetliło. Link do produktu, który nie działa poprawnie: http://thirdeyetemple.com/shop/pl/glowna/203-abyssal-antikatastaseis-przedsprzedaz.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 16, 2015 Share Posted July 16, 2015 mi galeria działa OK Wyczyść cache przeglądarki, może być tak - że przeglądarka pamieta stare pliki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted July 17, 2015 Share Posted July 17, 2015 potwierdzam, jak najbardziej poprawnie, u mnie tez dziala. sprawdzane na IE, FF, Chrome, Opera, Safari i wszedzie bez problemu. wyczysc sobie cache (cookie) przegladarki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts