G3G Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 (edited) Witam, mam pewien problem z modułem DPD do prestashop. Opiszę krok po kroku: 1) zainstalowałem moduł DPD prestashop dla wersji 1.6 2) mam podpisaną umowę z DPD, więc od tej strony wydaje się być wszystko prawidłowo wpisane i ustawione, 3) zaznaczam w konfiguracji modułu DPD/ustawienia jacy przewoźnicy mają być do wyboru, 4) określam strefy dla danego przewoźnika (dodałem własną strefę Polska i przypisałem do niej kraj Polska w ustawieniach presty), 5) Edytowałem przewoźników i określiłem zakresy - tutaj ważna rzecz - wartość wysyłki określana ma być po wartości zamówienia, a nie zależna od wagi przesyłki - tak też ustawiłem. 6) Próbuję zrobić zamówienie produktu w sklepie i niestety nie mam do wyboru żadnego przewoźnika z modułu DPD prestashop - do wyboru są tylko Ci przewoźnicy, których dodałem "z ręki". Sprawdzałem już wszystko co jest możliwe, strefy, kraje, waluty, ustawienia modułu DPD oraz przewoźników z poziomu presty. Dodam, że mam ustawione w preferencjach przewoźników wartość "Darmowe zamówienie od....199 PLN" Już nie mam pomysłu co może być nie tak i dlaczego nie widać przewoźników z modułu DPD prestashop. Proszę o pomoc. Bardzo dziękuję! Edited June 22, 2015 by G3G (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
danieloxs Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 Spróbuj zmienić checkout, masz na jednej stronie czy 5 kroków? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts