Jump to content

“Element” new free template


Recommended Posts

  • 3 weeks later...
It's very elegant! I love all your creative minds man. Well done.

Cheers


AngelofHaovc,

Is your Perfume shop still working.??

The link does not work..I was interested to see what your site looks like.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

I have a small problem with this theme. It doesn't show my products really good. And the cause of this, I think, is the length of the product names. When a name takes more than 1 line, it shows the products in a really strange order. Does anybody (maybe the creator or someone else?) know how I can solve this? Thank you very much!

20237_VF3VkO6LGAf3st7H7Gvq_t

Share this post


Link to post
Share on other sites

First of all, I love your themes, thanks for sharing.

I just wanted to ask you what is the proper way to install the modules included for the Element theme?

Do you delete all the default Presta Shop ones, or just overwrite the 12 you've included in the folder?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've fixed it. Replace the above line in product-list.tpl (line 28-30). It works like a charm now!!

{$product.name|escape:htmlall:'UTF-8'|truncate:21}


{$product.description_short|strip_tags|truncate:22:'...'}

20450_MhzEa7HUkWSXQPu50i6i_t

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a problem with this issue when it comes to the Shipping option should not be later than ever to make the payment?

Thanks Lika

20521_6p4LXIGlBKIeAwlqi0yS_t

20522_Wfkzy7rGbpTjepeBDAGX_t

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alright...re-edited the post:


I was testing the Element theme, in my test folder, and the SSL seems to work fine.

So I decided since it worked, to redo everything into the folder I'll actually be using but the
SSL error seems to pop up after the Address Part during Checkout.

Anyone know why this is?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@moonkei

In theme folder find order-address.tpl and change

<form action="{$base_dir}order.php" method="post">


to

<form action="{$base_dir_ssl}order.php" method="post">



Also in order-carrier.tpl

<form id="form" action="{$base_dir}order.php" method="post"


to

<form id="form" action="{$base_dir_ssl}order.php" method="post"



And if you find more pases just replace {$base_dir}
with {$base_dir_ssl}

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ razaro

Thanks for taking the time to help me out. That seems to have did the trick... :coolsmile:

It's just weird that I didn't have this problem on the other installation I was testing.

I'll mess around with it some more just to make sure.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good theme!
I'm new in PrestaShop and I have troubles with module positions.
Can somebody tell me how to arrange (I use clean install) modules to look just like demo site?
Or some SQL dump with files, like joomla templates for example.

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm. I'm using latest stable version of Prestashop and I haven't left and right categories of modules. That's strange. Or it's a setting? I'm new at this...
And something other - what's your version of Prestashop?
Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Nedko, I am using 1.2.5. If you don't have left or right column block modules then you can simply click "transplant a module", choose the modules as the previous link I posted and hook into left / right column blocks, then it will appear in your backoffice.

Share this post


Link to post
Share on other sites
@Nedko, I am using 1.2.5. If you don't have left or right column block modules then you can simply click "transplant a module", choose the modules as the previous link I posted and hook into left / right column blocks, then it will appear in your backoffice.


Yep. I try to set places exactly like hook.png but now everything is a mess :)
Can somebody send me a SQL dump with correct positioning? Thanks in advice.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

hi, thanks for this great looking free template.
i've installed it today but the main product page isn't displaying properly.

the price and description are being overshadowed by the image, can anyone help?

Share this post


Link to post
Share on other sites
jonny you have error on page

Look here for solution .



thanks alot for the tip, i was dreading that kind of reply.
i'm going to have to delete all this and go back to a hosted package, i'm not a programmer and don't know where to start adding code.

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks alot for your help razaro, i've replaced the old init.php file with this one but i really can't see any difference at all.
i'm totally lost with this.

the price is still not displaying correctly and the text "in the same category" is also now showing correctly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try refreshing page here is what i got, and for text In same category
change in global.css

#productscategory_noscroll{
height:auto;
margin:1em auto 0;
}


to

#productscategory_noscroll {
background:url("../img/productscategory.gif") no-repeat scroll left top transparent;
float:left;
padding:1em 0 0 2em;
width:97.5%;
}



And you will need to replace productscategory.js in modules/productscategory/js with one in attachment,
for arrows to work.

21662_6XCr79QexUpJqESHqLOR_t

productscategory.js

Share this post


Link to post
Share on other sites
I've fixed it. Replace the above line in product-list.tpl (line 28-30). It works like a charm now!!

{$product.name|escape:htmlall:'UTF-8'|truncate:21}


{$product.description_short|strip_tags|truncate:22:'...'}



oh i've really messed up now. any chance you saved the original tpl file for this? i need to change it back and find another way as this one's no good for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks for all the help on this, i really appreciate it.

has anyone found a cleaner way of sorting out the catalogue display, so they're not all over the place but with the full title displayed?

Share this post


Link to post
Share on other sites

sorry i have another question but i'm nearly there i promise!

during checkout the template displays the following (as shown in attachment)

NEED INFORMATIONS?
contact@element.com
00 (0) 00 00 00 00


does anyone know where i can change this to my own address and number?

thanks.

21719_LsPj0Ku2PfRTmsZ7dcur_t

Share this post


Link to post
Share on other sites

When you downloaded element theme in zip file there is image element.png .
There are instructions.I attach image if you don't have it.

21720_YehElvAOcoACqQJCbwxW_t

Share this post


Link to post
Share on other sites

great, thanks once again!

i don't suppose you know how to remove the quantity in stock feature on the product page?
i disabled it but it still shows for some reason.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You need to replace code in product.tpl
Around line 253

<!-- number of item in stock -->

quantity == 0)} style="display:none;"{/if}>
{$product->quantity|intval}
quantity > 1} style="display:none;color:#000"{/if} id="quantityAvailableTxt">{l s='item in stock'}
quantity < 2} style="display:none;color:#000"{/if} id="quantityAvailableTxtMultiple">{l s='items in stock'}



replace with

<!-- number of item in stock -->

quantity == 0)} style="display:none;"{else}style="float:left"{/if}>
{$product->quantity|intval}
quantity > 1} style="display:none;color:#000"{/if} id="quantityAvailableTxt">{l s='item in stock'}
quantity < 2} style="display:none;color:#000"{/if} id="quantityAvailableTxtMultiple">{l s='items in stock'}

Share this post


Link to post
Share on other sites

Razaro, sorry to keep coming back for help.
i've disabled gift wrap and agree to t&c;'s in my preferences but they're still showing during checkout. do i need to change more code?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all, Im so sorry to disturb but i need help. I have worked on this for over 10 hrs now and i can't see whats wrong. I have used firebug, Dreamweaver and stuff but i still can't seem to get my website in order. Could someone please tell me what's wrong? I have included a screen shot for my element template. I followed the steps right down to a T and i can't seem to figure out what's wrong. Unfortunately, I cannot seem to work any of them. I have edited time and time again my global css but to no avail.

Warmest Regards

21760_RbO1lDcjkiXRugBnsFTK_t

21761_uyl3cSvdw0C0T3tUyhr4_t

21762_RHAVwsRAmkOsuNnFnmEK_t

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ jonny

You need to change code in order-carrier.tpl two if statement are missing

       {if $giftAllowed}

{l s='Gift'}
....


       {/if}
   {if $conditions}
    
{l s='Terms of service'}
....


   {/if}


Here is that part of code.


@ D3haxor
When you install new theme modules selected in previous theme are still there,
and generally cause problems.So check hook.png to see what modules are installed and equally important
what is their order on page.

Ok so first delete all files from prestashop\tools\smarty\compile except index.php .

So in first screenshot problem is in home editor module.
Go to Back Office >> Modules >> Positions and in homepage content remove "Home text editor v1.4".
If you want to keep it and edit picture and text in Back Office >> Modules , Tools section click on Configure next to Home text editor.

From second screenshot you have 3 modules.
Cart block should be in Left column.
New products block should be in Homepage content.
And you need to remove Footer links block from footer.
All this you do again in Back Office >> Modules >> Positions.

This should fix problems from third screenshot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks once again, it works perfectly.

i'll try not to pester you again and if i can help you with anything in future please don't hesitate to ask.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I love this template. Everything works fine and I am able to make lots of changes with the css. However there is one thing I would like to do but cant do it.

I would like to replace the prestashop logo with a slideshow module to put my pictures in to basically work as banner for my site. Is this possible, if it is how can I do it in this template.

I tried the header and the top position with different slideshow modules but they don't show. When I place the modules in the content position it shows.

Could anyone please help me with this. I don't want to use flash for my site.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have a small problem with this theme. It doesn't show my products really good. And the cause of this, I think, is the length of the product names. When a name takes more than 1 line, it shows the products in a really strange order. Does anybody (maybe the creator or someone else?) know how I can solve this? Thank you very much!


hi rebirth, did you find a solution or has anyone else?
such a great looking theme and i've spent hours working on it but it's totally unusable like this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, loving the theme.

Only problem I am having is that IE does not support it. I use firefox and it works fine on my system but I have had a few people check it on their computers and everything is out of place. Any help would be appreciated as my sales have slowed right down :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

And you will need to replace productscategory.js in modules/productscategory/js with one in attachment,
for arrows to work.


hi Razaro
i just got round to changing this but the arrows still don't work. any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Good day everyone!
I want to say a special thank you razaro - we used all of his traits - all great! Thank you

But the left is another problem - in order - is not considered the amount of goods (((
(The picture will be clearer)

If anyone can - please help ...

26588_cMiFMwiKmg4FGeMu4aus_t

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try with this.
In shopping-cart-product-line.tpl,
Replace:


{if $quantityDisplayed == 0 AND isset($customizedDatas.$productId.$productAttributeId)}{$customizedDatas.$productId.$productAttributeId|@count}{else}{$product.quantity-$quantityDisplayed}{/if}



by



{if $quantityDisplayed == 0 AND isset($customizedDatas.$productId.$productAttributeId)}{$customizedDatas.$productId.$productAttributeId|@count}{else}{$product.cart_quantity-$quantityDisplayed}{/if}



Good luck,
N.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I've fixed it. Replace the above line in product-list.tpl (line 28-30). It works like a charm now!!

{$product.name|escape:htmlall:'UTF-8'|truncate:21}


{$product.description_short|strip_tags|truncate:22:'...'}


I suggest a little change the code to:

{$product.name|escape:htmlall:'UTF-8'|truncate:21}


{$product.description_short|strip_tags|truncate:50:'...'}



It seems more accurate

26646_WKZxqJKY0rDSyIQw6TCc_t

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't seem to be able to regenerate the same javascript as it is in the element theme with "in the same category".

I just get this list and the "In the same category" menu doesn't even start underneath the product but right next to it.
Any idea how to fix this?

26792_sd68mVfnKX74gELkesNY_t

Share this post


Link to post
Share on other sites

What happened to the cart summary? I am missing the tax line completely. I also tried to change BO to display price W/O tax at no avail. Does anyone know how to change this back to the original setup with tax line added?

26876_zXLiYJf98PlMpxlNbrOc_t

Share this post


Link to post
Share on other sites
What happened to the cart summary? I am missing the tax line completely. I also tried to change BO to display price W/O tax at no avail. Does anyone know how to change this back to the original setup with tax line added?


Actually I got this one solved.
I copied/pasted-replaced the section between from the old shopping-cart.tpl

Share this post


Link to post
Share on other sites
I've fixed it. Replace the above line in product-list.tpl (line 28-30). It works like a charm now!!

{$product.name|escape:htmlall:'UTF-8'|truncate:21}


{$product.description_short|strip_tags|truncate:22:'...'}


I suggest a little change the code to:

{$product.name|escape:htmlall:'UTF-8'|truncate:21}


{$product.description_short|strip_tags|truncate:50:'...'}



It seems more accurate



A little changed file

{$product.name|escape:htmlall:'UTF-8'|truncate:21}


{$product.description_short|strip_tags|truncate:65:'...'}

product-list.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...
One more problem. No scrolling on the bottom product category, and wrong text font and color 'In the same category'.
Any idea what to do?


OK, five more in category, all fixed ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
What happened to the cart summary? I am missing the tax line completely. I also tried to change BO to display price W/O tax at no avail. Does anyone know how to change this back to the original setup with tax line added?


Actually I got this one solved.
I copied/pasted-replaced the section between from the old shopping-cart.tpl


I did the same but got another problem with it.
Take a look at attached file. (Total tax: ...)
Any idea what's wrong?

27865_TOTkBjz5trmXa6MUjlxM_t

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 5 weeks later...
  • 2 months later...

Hi

I absolutely love this theme! I was wondering if anyone knew how to keep the home featured products change on their own instead of us clicking on each of them to see the larger image. It would be nice if it could have a nice carousel sort of effect.

Also how can we get the "On Sale" icon to display on all the images, like when under viewed, new products or top sellers.

And how can we increase the overall font size without breaking CSS for other like new products, viewed products. If I change the font size the products listed under new / top sellers are displayed in an uneven manner. See the screenshot, I just changed the font size from 9px to 10px & this happens. Please ignore the wibiya toolbar in the shot.

32906_9UhPwZ0KVqb9jSalCjqQ_t

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

There is some error with the shopping cart. It displays all the items which have not been added by the customer. But the product added is not shown. Only the price is displayed correctly that too without tax calculation. I have replaced the tfoot part also.

Please help.

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

There is a serious price problem with this theme. (newelement3)

Please see it here:

http://www.tradenordic.eu/ price: 589DKK
http://www.tradenordic.eu/product.php?id_product=11&id_category=5 price:4385DKK

It is a problem for every item where the customer can select color

It is only a problem with this theme and i really need some help as I want to use this theme.
It is a problem in every browser.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Is anyone else having problem with modyfying the product-list.tpl ?

No matter what change i do in that file i get strange icons around the "view" and "add" buttons. (right image)

Any idea how this is solved? Or why it comes up?

36738_agmq5MmkfNfzzUGym7v1_t

36739_IhIQf3nTwwfajdKiL4PE_t

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi...

I need some help here..

After installing the new "Element" theme into my prestashop installation and the product screen has stopped displaying the product as expected.. If i revert back to the default theme, i can see the product page yet again.. I have verified the modules as well.. Is there any specific module which is responsible for displaying product on the product screen that I may have missed out ???

http://willnevergrowup.com/shop/

Help :'(

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...
I've fixed it. Replace the above line in product-list.tpl (line 28-30). It works like a charm now!!

{$product.name|escape:htmlall:'UTF-8'|truncate:21}


{$product.description_short|strip_tags|truncate:22:'...'}


I suggest a little change the code to:

{$product.name|escape:htmlall:'UTF-8'|truncate:21}


{$product.description_short|strip_tags|truncate:50:'...'}



It seems more accurate



A little changed file

{$product.name|escape:htmlall:'UTF-8'|truncate:21}


{$product.description_short|strip_tags|truncate:65:'...'}




Hi, Fant63

My English is basic, but I hope you understand.
I made the changes indicated in the forum, but still can get is well the product page. You think of any solution to this problem? Deputy display capture.

The testing site is:
Link

Gustavo

38360_85GpJNZK8fLSb1BZT4Ak_t

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Hi everyone,

I have some trouble with the product category module.

I've added 5 products so it's showing. But the slider doesn't work. I've been looking around the web to find a solution but I don't find any.

You can see it here : http://tcacleaner.com/prestashop/product.php?id_product=11

I'm getting tired of that!

Also, a weird thing. When i'm on my homepage and I go to a product from there the product category doesn't show up at all. Weirdddd....

Many thanks,
Clément.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi cfocket

Probably you already have done that but have you read the install instruction that comes with the template?
Have you cheked that the slider is activated in your module list and that you have it in positions too?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Nuttis,

Indeed, I followed the steps of the instruction file. As you can see the module is in the right place.

The only issue I have is with the slider. The must be a connection that is not made, when clicking on the arrows...

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
I was wondering if anyone knew how to keep the home featured products change on their own instead of us clicking on each of them to see the larger image.

I'm also wondering this. It would be much better than making the customer click on them (some people won't even realize they can). Can anyone offer advice on how to make the images change automatically?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...