RED5 Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 Czy istnieje moduł, który pozwala edytować zamówienia, bo widzę, że Presta nie ma takiej możliwości. Ostatnio miałem przypadek, że klientka złożyła zamówienie na dwa produkty, po czym zadzwoniła, że z jednego chce zrezygnować i chciała, żeby w zamówieniu zostało to skorygowane. Z góry dziękuję za informację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 jest możliwość edycji, np. usunięcia produktu nas tronie zamówienia przy liście produktów Link to comment Share on other sites More sharing options...
RED5 Posted February 10, 2015 Author Share Posted February 10, 2015 Dziwna sprawa, bo u mnie nie ma tej opcji - włącza się ją gdzieś?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 powinna tam być bez włączania / wyłączania powiedz proszę jeszcze, to zamówienie - jaki ma status? bo jak np. ma status, wysłane - to wtedy nie można już edytować tego zamówienia i jaka wersja prestashop? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RED5 Posted February 10, 2015 Author Share Posted February 10, 2015 Wersja Presty 1.6.0.9 - status Oczekuje na płatność przelewem Link to comment Share on other sites More sharing options...
blue-it1 Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 Również interesuje mnie ten temat, gdyż nie widzę możliwości edycji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kylon Posted June 27, 2017 Share Posted June 27, 2017 (edited) hm u mnie o dziwo w najnowszej wersji też nie mam aktywnych pól edit lub kosz mimo status zamówienia w rozpatrywanie w toku jak i zarówno gdybym chciał dodać produkt ver silnika 1.6.1.14 przy płatności wybranej przez klienta płatność za pobraniem Edited June 27, 2017 by kylon (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted June 28, 2017 Share Posted June 28, 2017 (edited) hm u mnie o dziwo w najnowszej wersji też nie mam aktywnych pól edit lub kosz mimo status zamówienia w rozpatrywanie w toku jak i zarówno gdybym chciał dodać produkt ver silnika 1.6.1.14 przy płatności wybranej przez klienta płatność za pobraniem Płatność za pobraniem ustawia status "preparation", a ten ma flagę "Ustaw zamówienie jako opłacone" - zresztą słusznie. Klient robi zamówienie za 100 zł, a Ty mu robisz z tego 100 tysięcy zł. Będzie mocno zdziwiony jak kurier zawita Edited June 28, 2017 by e_com (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted July 4, 2017 Share Posted July 4, 2017 Musiałbyś zmienić ustawienia tego statusu albo skorzystać z zewn. modułu, np. https://www.prestashop.com/forums/topic/185401-free-script-prestools-suite-mass-edit-order-edit-and-much-more/ który pozwala na więcej zmian. Link to comment Share on other sites More sharing options...
() Maciej () Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Płatność za pobraniem ustawia status "preparation", a ten ma flagę "Ustaw zamówienie jako opłacone" - zresztą słusznie. Klient robi zamówienie za 100 zł, a Ty mu robisz z tego 100 tysięcy zł. Będzie mocno zdziwiony jak kurier zawita A nie wiesz czasem, gdzie tą flagę można zmienić ? Brak możliwości dodania produktu jest koszmarnie kłopotliwy w przypadku hurtowni, gdzie klient może zamawiać coś i za chwilę telefon, bo o czymś zapomniał i trzeba dodać ręcznie. Wybiera pobranie i klops, trzeba koniecznie tworzyć nowe zamówienie. Jak dla mnie bezsensowne rozwiązanie. Dobrze mi się zdaje, że jest to tablica order_state ? Tylko nie za bardzo wiem co tu zmienić. Zmieniałem wszystkie wartości, a i tak po wejściu do wcześniej utworzonego zamówienia jest lipa i nie ma możliwości edycji. Więc chyba presta gdzieś indziej trzyma jeszcze tą wartość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Micorazon Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 A nie wiesz czasem, gdzie tą flagę można zmienić ? W adminie zakładka Zamówienia -> Statusy -> wchodzisz w edycję wybranego statusu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Jeśli statusowi "Przygotowanie w toku" wyłączysz flagi "Faktura" i "Dostawa" to zamówienie z tym statusem można edytować. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
() Maciej () Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Dzięki Panowie. Dobrze mi się zdawało, że to jest tablica ps_order_state Tyle że kombinując ze zmianami nie wpadłem na to iż dostawa może tak ładnie blokować pojawienie się przycisku edycji zamówienia. W panelu też w sumie nie grzebałem tam, a byłoby prościej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts