luki4ever Posted January 31, 2015 Share Posted January 31, 2015 witam, czy istnieje jakiś sprawdzony, działający moduł integrujący kuriera UPS z Prestashop 1.6.x ? dziękuję i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
koless Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Darmowego modułu już chyba nie ma, w płatnych nie wiem. Używałeś może kiedyś programu UPS Worldship? Tam przy pomocy ODBC, da się fajnie zmapować ten program i bazęSQL Presty. W efekcie finalnym szybko i bezboleśnie ściąga się w UPS Worldship dane z zamówienia z Presty. import z klucza --> wpisujesz numer zamówienia--> enter --> drukuj etykietę. Testowałem to na Presta 1.5, działa super, kosztuje 0 zł. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki4ever Posted February 4, 2015 Author Share Posted February 4, 2015 Nie korzystałem z tego rozwiązania, niestety nie jestem na tyle biegły w temacie żeby sobie z tym poradzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuras Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Ja mam moduł co z zamówienia exportuje XML do UPS Worldship. W UPS Worldship uruchamiasz import XML i jak się pojawi plik w katalogu to go UPS Worldship przetwarza i drukuje list. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaolin33 Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Ja mam moduł co z zamówienia exportuje XML do UPS Worldship. W UPS Worldship uruchamiasz import XML i jak się pojawi plik w katalogu to go UPS Worldship przetwarza i drukuje list. podzielisz się informacją za ile go możesz sprzedać ?? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
koless Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 no dołączam do pytania, ale może taka wtyczka jest darmowa a my o tym nie wiemy. Kuras, proszę daj znać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuras Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Gdyby był darmowy już byście mieli linka :-) Moduł był płatny. Dopytam się programisty jaka będzie cena dla kilku użytkowników. Zakładam, że jesteście zainteresowani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koless Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Jasne, ja jestem zainteresowany, przyda się także mały opis tej wtyczki - poproszę Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaolin33 Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 myślę że chętni się zgłoszą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuras Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Dobra kontaktuje się informatykiem i dam znać. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaolin33 Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 jak juz tak się bawimy:) to ja poszukuj integracji z pocztą polską obecnie poczta polska daje mozliwosc integracji z allegro i pobieranai danych od razu i drukowania, bardzo to ułatwia:) jak że mam w prescie modul integracji presty z allegro chce miec wszytsko w prescie:) mzoe ktos juz to przerabial i ma rowniez takei cudo Link to comment Share on other sites More sharing options...
koless Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 No do ja podbijam, mod do Poczty także poszukuję. Shaolin33, a z jakim modułem masz połączone swoje Allegro? Tego także mi brakuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuras Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 No do ja podbijam, mod do Poczty także poszukuję. Shaolin33, a z jakim modułem masz połączone swoje Allegro? Tego także mi brakuje Myślę, że to temat do innego wątku... ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaolin33 Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Myślę, że to temat do innego wątku... ;-) juz taki wątek zrobilem wiec zapraszam https://www.prestashop.com/forums/topic/414107-zapytanie-ewentualne-zlecenie-integracja-presta-16-z-poczta-polska/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuras Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Dobrze. Czekam na odzew magika od modułu. Działa teraz tak... na stronie z zamówieniem jest formularz. W którym są uzupełnione wszystkie dane dla UPS Worldship Imię i nazwisko (dane z zamówienia) Jeśli ktoś podał nazwę firmy to imię i nazwisko zostaje przeniesione w inne pole wymagane przez UPS, dopisana zostaje oczywiście nazwa firmy do której ma być paczka dostarczona (dane z zamówienia) Opis towaru - nazwa pierwszego produktu z zamówienia (docięta do 35 znaków, dane z zamówienia) Kwota pobania - jeśli coś się wpiszę to drukuje się list pobraniowy (dane do uzupełnienia) Waga - możliwość uzupełnienia, ja mam wstawioną wagę średnią Adres, Kod, Miejscowość, Kraj, Telefon (kom), adres e-mail, numer zamówienia (dane z zamówienia) Liczba paczek, Shipment option, Service Type, Package Type Część formularz jest widoczna: Imię, nazwisko, Firma, Opis, Pobranie, Waga... reszta schowana i rozwijana po kliknięciu w przycisk. Poniżej formularz jest przycisk "pobierz XML" i klikając zapisuje się XML w katalogu który śledzi UPS Worldship, ten katalog definiuje się w programie. Moduł nie łączy się z UPS Worldship i nie pobiera informacji o numerze przesyłki. Działa w jedną stronę... do UPS Worldship'a. Jakieś pytania? Może macie jakieś sugestie i życzenia. Myślę, że magik od modułu może je spełnić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaolin33 Posted February 19, 2015 Share Posted February 19, 2015 to jednostronne jaka cena ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuras Posted February 19, 2015 Share Posted February 19, 2015 to jednostronne jaka cena ? Tak, w jedną. Czyli Prestashop nie będzie mieć numeru paczki. Ja ten moduł mam od ok 2 lay, jestem zadowolony i nigdy nie zastanawiałem się nad przesyłanie danych z Ups do Prestashop. Mogę się mylić, napisz po co komunikacja dwukierunkowa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
koless Posted February 19, 2015 Share Posted February 19, 2015 No właśnie po to by wysyłać klientowi 1Znumber, to fajna sprawa. Fajnie by przekazać numer trackingowy do maila, albo do SMSa . Kolejna rzecz, że jakby nei patrzeć masz i w Preście dodatkową archiwizację numerów listów przewozowych, gdyby Worldship po prostu padł. Nasuwa mi się pytanie, czy w tym module można jakoś hurotowo tworzyć XMLe, albo jednego XMLa z np przesyłkami z jednego dnia. albo wybiórczo z przesyłkami, które można jakoś checkować? No i jeszcze się znalazło jedno pytanie, czy jeśli masz kilku przewożników, to wtyczka rozróżnia który przewoźnik to który? aktywuje się w momencie kiedy nazwa carriera jest UPS? UPS Pobranie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuras Posted February 19, 2015 Share Posted February 19, 2015 No właśnie po to by wysyłać klientowi 1Znumber, to fajna sprawa. Fajnie by przekazać numer trackingowy do maila, albo do SMSa . Zapomniałem, dodać o zaznaczonej opcji Quantum View Notify w programie UPS Worldship. Ta opcja powoduje, że UPS wysyła powiadomienia pod wskazany adres (adres klienta) o wysyłce paczki. Moim zdaniem to lepsze rozwiązanie niż wysyłanie z PrestaShop mail z linkiem do śledzenia. Rozkaz :-) dla zaznaczonej opcji Quantum View Notify jest w generowanym XML. Z tego co pamiętam rozwiązanie dwukierunkowe było dużo droższe. Opcji hurtownego generowania listów z wybranych zamówień ja nie mam. Ale pewnie da się zrobić. Kolejna rzecz, że jakby nei patrzeć masz i w Preście dodatkową archiwizację numerów listów przewozowych, gdyby Worldship po prostu padł. Wiesz co... chyba wole w Worldship mieć wszystko dotyczące wysyłki, robi się backup i wszystko gra. Mnie Worldship nigdy nie zawiódł w tym temacie czy jeśli masz kilku przewożników, to wtyczka rozróżnia który przewoźnik to który? aktywuje się w momencie kiedy nazwa carriera jest UPS? UPS Pobranie? Myślę, że ukrycie wtyczki kiedy w nazwie kurier jest UPS to nie problem. Ja miałem tak, że jak odbiór jest osobisty w sklepie to formularz jest nieaktywny i nie można wygenerować listu. Pobranie działa tak jak pisałem, u mnie działa tak, że jest przycisk który umieszcza finalną cenę z zamówienia. Wysłałem maila do magika i tam napisałem, że ulepszeniem będzie jeśli dla paczki pobraniowej będzie cena już w formularzu. Więc tylko klikniesz generuj XML i masz list. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki4ever Posted February 21, 2015 Author Share Posted February 21, 2015 (edited) Nadal nie widzę jednej z najważniejszych kwestii, ceny Ja w tym czasie od kiedy założyłem wątek zdążyłem podpisać umowę i skonfigurować darmowy moduł DPD, ale może zostanę też przy UPS. Jaka cena ? Edited February 21, 2015 by luki4ever (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
koless Posted February 23, 2015 Share Posted February 23, 2015 Nie wie nikt Ja niebawem przygotuję jakąś prezentację z podłączenia Worldshipa przez ODBC, tu koszt to 0 zł Ciagle jednak brak czasu Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaolin33 Posted February 23, 2015 Share Posted February 23, 2015 Nie wie nikt Ja niebawem przygotuję jakąś prezentację z podłączenia Worldshipa przez ODBC, tu koszt to 0 zł Ciagle jednak brak czasu no to czekamy Link to comment Share on other sites More sharing options...
prestacafe Posted February 23, 2015 Share Posted February 23, 2015 Dzień dobry, To ja jestem "magikiem" od modułu Worldship UPS :-) Planowana cena to 95 zł brutto za bezterminową licencję dla wersji 1.x na każdy sklep (domenę), w którym działa moduł. Oznacza to dostęp do poprawek itd. Dla perspektywy: tak samo działa licencja na moduł PayU sprzedawany w prestacafe.pl, wersja 1.x jest rozwijana bodajże od 5 lat, niedługo pojawi się wersja 2.x. Łukasz Kowalczyk Link to comment Share on other sites More sharing options...
prestacafe Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Dzień dobry, Wspomniany wcześniej moduł jest gotowy do testowania. O ile wiem, w jednym sklepie sprawuje się bez zastrzeżeń. http://prestacafe.pl/ups/ To jest wersja, którą można określić jako "beta". Będę wdzięczny za uwagi, zgłoszenia błędów i propozycje nowych funkcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirPresta Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Cześć, Widzę, że sporo osób ma problem integracją z programem WorldShip. Dla jednego z naszych klientów tworzyliśmy taki moduł około roku temu. Właśnie udostępniłem go u siebie na stronie oraz poprawiłem wszystkie niedoskonałości. Moduł jest dostępny dla wersji 1.5 i 1.6 . Powinien on rozwiązać wasze problemy, a na pewno pozwala zaoszczędzić sporo czasu, podczas ręcznego przepisywania danych do programu UPS WorldShip.http://sirpresta.com/pl/moduly/8-ups-worldship-generator-pliku-xml-modul-integrujacy.html Jeżeli macie jakieś pytania, to chętnie odpowiem tutaj. SirPresta Link to comment Share on other sites More sharing options...
noname888 Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Cześć, Czy ktoś z was używa lub używał modułu od Presty? http://addons.prestashop.com/pl/logistics/1504-ups-delivery-status.htmlChciałem wiedzieć czy działa on też w naszym rejonie czy tylko USA? Jeśli działa to jak go oceniacie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuras Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 Dobry Pisałem, że moduł http://prestacafe.pl/ups/ mam dawno i dział on w wersji PS 1.5 Obecnie mam go pod prestashop 1.6 i sprawuje się bardzo dobrze... wygląd został dopasowany do nowej skórki. Moduł generuje plik XML dla Worldship... a Worldship drukuje listy. Działa idealnie :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiu Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 Siemanko, Wiesz co, ja Ci mogę polecić moduł globkuriera. Tam masz i ups i innych przewoźników. Dzięki temu klient, mając większy wachlarz, może szybko wybrać najtańsza przesyłkę. No i sam moduł jest przyjemny dla mnie w obsłudze. Moduł dostałem za darmo, ale trzeba pisać bezpośredni do nich o podłączenie. Naprawdę polecam, od kiedy go mam kilka stałych klientów zauważyło, że przesyłka staniała Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts