Jump to content

Integracja z UPS

luki4ever

Recommended Posts

Darmowego modułu już chyba nie ma, w płatnych nie wiem.

Używałeś może kiedyś programu UPS Worldship? Tam przy pomocy ODBC, da się fajnie zmapować ten program i bazęSQL Presty. 

W efekcie finalnym szybko i bezboleśnie ściąga się w UPS Worldship dane z zamówienia z Presty. import z klucza --> wpisujesz numer zamówienia--> enter --> drukuj etykietę. 

:) Testowałem to na Presta 1.5, działa super, kosztuje 0 zł.

• Like 1

• 2 weeks later...

jak juz tak się bawimy:)  to ja poszukuj integracji z pocztą polską

obecnie poczta polska daje mozliwosc integracji z allegro i pobieranai danych od razu i drukowania, bardzo to ułatwia:)

jak że mam w prescie modul integracji presty z allegro chce miec wszytsko w prescie:)

mzoe ktos juz to przerabial i ma rowniez takei cudo :)

Dobrze.

Czekam na odzew magika od modułu.

Działa teraz tak... na stronie z zamówieniem jest formularz.

W którym są uzupełnione wszystkie dane dla UPS Worldship 

• Imię i nazwisko (dane z zamówienia)
  • Jeśli ktoś podał nazwę firmy to imię i nazwisko zostaje przeniesione w inne pole wymagane przez UPS, dopisana zostaje oczywiście nazwa firmy do której ma być paczka dostarczona (dane z zamówienia)
  • Opis towaru - nazwa pierwszego produktu z zamówienia (docięta do 35 znaków, dane z zamówienia)
  • Kwota pobania - jeśli coś się wpiszę to drukuje się list pobraniowy (dane do uzupełnienia)
  • Waga - możliwość uzupełnienia, ja mam wstawioną wagę średnią
  • Adres, Kod, Miejscowość, Kraj, Telefon (kom), adres e-mail, numer zamówienia (dane z zamówienia)
  • Liczba paczek, Shipment option, Service Type, Package Type 

Część formularz jest widoczna: Imię, nazwisko, Firma, Opis, Pobranie, Waga... reszta schowana i rozwijana po kliknięciu w przycisk.

Poniżej formularz jest przycisk "pobierz XML" i klikając zapisuje się XML w katalogu który śledzi UPS Worldship, ten katalog definiuje się w programie.

Moduł nie łączy się z UPS Worldship i nie pobiera informacji o numerze przesyłki. Działa w jedną stronę... do UPS Worldship'a.

Jakieś pytania? Może macie jakieś sugestie i życzenia. Myślę, że magik od modułu może je spełnić.

to jednostronne jaka cena ?

Tak, w jedną. Czyli Prestashop nie będzie mieć numeru paczki.

Ja ten moduł mam od ok 2 lay, jestem zadowolony i nigdy nie zastanawiałem się nad przesyłanie danych z Ups do Prestashop.

Mogę się mylić, napisz po co komunikacja dwukierunkowa?

No właśnie po to by wysyłać klientowi 1Znumber, to fajna sprawa. Fajnie by przekazać numer trackingowy do maila, albo do SMSa .

Kolejna rzecz, że jakby nei patrzeć masz i w Preście dodatkową archiwizację numerów listów przewozowych, gdyby Worldship po prostu padł. 

Nasuwa mi się pytanie, czy w tym module można jakoś hurotowo tworzyć XMLe, albo jednego XMLa z np przesyłkami z jednego dnia. albo wybiórczo z przesyłkami, które można jakoś checkować?

No i jeszcze się znalazło jedno pytanie, 

czy jeśli masz kilku przewożników, to wtyczka rozróżnia który przewoźnik to który? aktywuje się w momencie kiedy nazwa carriera jest UPS? UPS Pobranie?

No właśnie po to by wysyłać klientowi 1Znumber, to fajna sprawa. Fajnie by przekazać numer trackingowy do maila, albo do SMSa .

Zapomniałem, dodać o zaznaczonej opcji Quantum View Notify w programie UPS Worldship.

Ta opcja powoduje, że UPS wysyła powiadomienia pod wskazany adres (adres klienta) o wysyłce paczki.

Moim zdaniem to lepsze rozwiązanie niż wysyłanie z PrestaShop mail z linkiem do śledzenia.

Rozkaz :-) dla zaznaczonej opcji Quantum View Notify jest w generowanym XML.

Z tego co pamiętam rozwiązanie dwukierunkowe było dużo droższe.

Opcji hurtownego generowania listów z wybranych zamówień ja nie mam. Ale pewnie da się zrobić.

Kolejna rzecz, że jakby nei patrzeć masz i w Preście dodatkową archiwizację numerów listów przewozowych, gdyby Worldship po prostu padł.

Wiesz co... chyba wole w Worldship mieć wszystko dotyczące wysyłki, robi się backup i wszystko gra. Mnie Worldship nigdy nie zawiódł w tym temacie

czy jeśli masz kilku przewożników, to wtyczka rozróżnia który przewoźnik to który? aktywuje się w momencie kiedy nazwa carriera jest UPS? UPS Pobranie?

Myślę, że ukrycie wtyczki kiedy w nazwie kurier jest UPS to nie problem. Ja miałem tak, że jak odbiór jest osobisty w sklepie to formularz jest nieaktywny i nie można wygenerować listu.

Pobranie działa tak jak pisałem, u mnie działa tak, że jest przycisk który umieszcza finalną cenę z zamówienia. Wysłałem maila do magika i tam napisałem, że ulepszeniem będzie jeśli dla paczki pobraniowej będzie cena już w formularzu. Więc tylko klikniesz generuj XML i masz list.

Dzień dobry,

To ja jestem "magikiem" od modułu Worldship UPS :-)

Planowana cena to 95 zł brutto za bezterminową licencję dla wersji 1.x na każdy sklep (domenę), w którym działa moduł. Oznacza to dostęp do poprawek itd.

Dla perspektywy: tak samo działa licencja na moduł PayU sprzedawany w prestacafe.pl, wersja 1.x jest rozwijana bodajże od 5 lat, niedługo pojawi się wersja 2.x.

Łukasz Kowalczyk

• 1 month later...
  • 1 month later...

Cześć,

Widzę, że sporo osób ma problem integracją z programem WorldShip. Dla jednego z naszych klientów tworzyliśmy taki moduł około roku temu. Właśnie udostępniłem go u siebie na stronie oraz poprawiłem wszystkie niedoskonałości. Moduł jest dostępny dla wersji 1.5 i 1.6 .

Powinien on rozwiązać wasze problemy, a na pewno pozwala zaoszczędzić sporo czasu, podczas ręcznego przepisywania danych do programu UPS WorldShip.
http://sirpresta.com/pl/moduly/8-ups-worldship-generator-pliku-xml-modul-integrujacy.html

Jeżeli macie jakieś pytania, to chętnie odpowiem tutaj. 

SirPresta

post-11750-0-57053900-1431373285_thumb.jpg

Dobry

Pisałem, że moduł http://prestacafe.pl/ups/ mam dawno i dział on w wersji PS 1.5

Obecnie mam go pod prestashop 1.6 i sprawuje się bardzo dobrze... wygląd został dopasowany do nowej skórki.

Moduł generuje plik XML dla Worldship... a Worldship drukuje listy. 

Działa idealnie :-)

• 4 weeks later...

Siemanko,

Wiesz co, ja Ci mogę polecić moduł globkuriera. Tam masz i ups i innych przewoźników. Dzięki temu klient, mając większy wachlarz, może szybko wybrać najtańsza przesyłkę. No i sam moduł jest przyjemny dla mnie w obsłudze. Moduł dostałem za darmo, ale trzeba pisać bezpośredni do nich o podłączenie. Naprawdę polecam, od kiedy go mam kilka stałych klientów zauważyło, że przesyłka staniała :)