mrakow09 Posted December 14, 2014 Share Posted December 14, 2014 (edited) Witam, staram się dodać miniaturę w podkategoriach. Z tego co wiem to jest ona generowana ze zdjęcia dodanego w kategorii. Zdjęcie jest wtedy tłem tekstu, co wygląda nieciekawie. Lepiej wygląda jednokolorowe tło. Próbuję ustawić miniaturki tylko w tych miejscach, gdzie pojawia się 'no image available' Dodawałem zdjęcia edytując kategorię, poprzez miniatury>dodaj plik. Zmieniałem typy pliku z jpg na png w 'preferencje> zdjęcia'. Zmieniałem samo rozszerzenie pliku na png, choć za każdym razem badając miniaturkę 125px/125px w przeglądarce, zauważałem, że presta zamienia png z powrotem na jpg i zamienia samą nazwę na ciąg znaków jaki znajdzie w polu 'przyjazny adres url'. Czy można w jakiś inny sposób wrzucić własną miniaturkę, pomijając automatyczne generowanie? Edited December 14, 2014 by mrakow09 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 10, 2015 Share Posted January 10, 2015 chyba czegoś nie do końca nie zrozumiałem poprawnie. chcesz zmienić standardową miniaturę "no image available" na taką, jaka odpowiadać będzie obrazkowi z kategorii w której dana subkategoria się znajduje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted January 10, 2015 Share Posted January 10, 2015 Chyba lepiej w category.tpl zmienić tło pod tekstem na stałe a do kategorii normalnie dodawać zdjęcia które się staną z automatu miniaturką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrakow09 Posted January 10, 2015 Author Share Posted January 10, 2015 Dzięki za zainteresowanie dokładnie chcę uzyskać efekt, o którym mówi 'vekia'. Chcę aby załadowany obrazek był tylko miniaturą, a nie tłem pod tekstem, jednolite tło w subkategoriach wygląda lepiej. Spróbuję skonfigurować to w category.tpl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts